Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Νέο τριετές στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και βελτίωση αποτελεσμάτων από τον όμιλο Generali

Κερδοφορία, με αύξηση ασφαλίστρων, λειτουργικού και καθαρού αποτελέσματος και σταθερή κεφαλαιακή θέση πέτυχε ο όμιλος Generali το εννεάμηνο του 2021 και όπως εκτιμάται τα αποτελέσματα αυτά, πλήρως σύμφωνα με την επιτυχή ολοκλήρωση του στρατηγικού σχεδίου "Generali 2021", θα αποτελέσουν στέρεα βάση για το νέο τριετές σχέδιο, που θα παρουσιαστεί στην αγορά στις 15 Δεκεμβρίου 2021.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ομίλου, τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου δείχνουν:

- Αύξηση του λειτουργικού αποτελέσματος στα 4,4 δισ. ευρώ (+10%), χάρη στις θετικές επιδόσεις των κλάδων Ζωής, Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων και λοιπών επιχειρηματικών κλάδων. Ανθεκτική συνεισφορά από τον κλάδο Γενικών, παρά τις αυξημένες αποζημιώσεις λόγω φυσικών καταστροφών

- Τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν σε 54,9 δισ. ευρώ (+6,4%), υποστηριζόμενα τόσο από τον κλάδο Ζωής (+6,5%), όσο και από τον κλάδο Γενικών (+6,2%). Οι καθαρές εισροές Ζωής αυξήθηκαν σε 9,5 δισ. ευρώ (+3%), εστιάζοντας εξ ολοκλήρου σε συνδεδεμένα με unit linked προϊόντα και με προϊόντα προστασίας. Το Net Combined Ratio διαμορφώθηκε στο 91,3% (+1,6 π.μ.) και το New Business Margin χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικό στο 4,76% (+0,66 π.μ.).

- Το καθαρό αποτέλεσμα αυξήθηκε κατά 74% και ανήλθε στα 2.250 εκατ. ευρώ (1,297 εκατ ευρώ το αντίστοιχο ενιάμηνο του 2020)

- Το Solvency Ratio ήταν ιδιαίτερα σταθερό στο 233% (224% το οικονομικό έτος 2020).

Ο Cristiano Borean, CFO του Ομίλου Generali σχολίασε: " Τα αποτελέσματα των πρώτων εννέα μηνών επιβεβαιώνουν την εξαιρετική απόδοση, την τεχνική κερδοφορία και τις σταθερές βάσεις του Ομίλου σε όλους τους κλάδους, καταγράφοντας έναν από τους υψηλότερους δείκτες φερεγγυότητας στον κλάδο. Οι καθαρές εισροές Ζωής, που επικεντρώνονται εξ ολοκλήρου στα συνδεδεμένα με unit linked προϊόντα και στα προϊόντα προστασίας, συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ ο κλάδος Γενικών παραμένει ανθεκτικός, παρά το υψηλότερο αντίκτυπο των φυσικών καταστροφών. Τα αποτελέσματα του κλάδου Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων συνεχίζουν να αυξάνονται, επίσης χάρη στη στρατηγική μας. Τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία είναι πλήρως σύμφωνα με την επιτυχή ολοκλήρωση του στρατηγικού σχεδίου "Generali 2021", αποτελούν στέρεες βάσεις για το νέο τριετές σχέδιο, που θα παρουσιάσουμε στην αγορά στις 15 Δεκεμβρίου"

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!