Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Έναρξη του 20ου Healthworld συνεδρίου με θέμα Pandemic Crisis-The Day After

Οι ανάγκες που προκύπτουν την επόμενη μέρα μετά την πανδημία, τα εργαλεία και τα μέσα που πρέπει να αξιοποιηθούν στο μέλλον και σε τι επίπεδο ετοιμότητας βρίσκεται σήμερα η χώρα, είναι μερικά από τα θέματα που αναπτύσσονται στο 20ό συνέδριο HealthWorld με τίτλο Pandemic Crisis-The Day After που άρχισε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο 26 Οκτωβρίου στην Αθήνα από το Ελληνο-αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Θόδωρος Λιακόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής Εταιριών Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και Διαγνωστικών του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου, τόνισε τη σημασία των ιδεών και προτάσεων που αναμένεται να προκύψουν από το συγκεκριμένο συνέδριο, καθώς στη συνέχεια θα κατατεθούν σε όλους τους φορείς του υπουργείου και της κυβέρνησης.

«Εμείς εκπροσωπούμε τη βιομηχανία των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, που μέσα από την πανδημία φάνηκε και στο ευρύ κοινό ότι χωρίς την καινοτομία και την ποιότητα στην ιατρική τεχνολογία, δυστυχώς θα φτάσουμε σε δυσάρεστα αποτελέσματα. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε όλη την προσπάθεια που κάνει η ελληνική κυβέρνηση να αναπτύξει και να αναμορφώσει τις δομές υγείας με όλη την τεχνολογία την οποία διαθέτουμε», σημείωσε ο κ. Λιακόπουλος και τόνισε:

«Τα πράγματα για το μέλλον είναι αισιόδοξα γιατί, αφενός έχουμε καταλάβει ότι πρέπει να επενδύσουμε στην υγεία και, αφετέρου, είναι μια χρυσή ευκαιρία να αναπτύξουμε να αναμορφώσουμε και να δώσουμε την καινούργια τεχνολογία και τον ψηφιακό ανασχηματισμό, μέσα στο σύστημα Υγείας, το οποίο όπως γνωρίζουμε, είναι ακόμη λίγο αναχρονιστικό».

Από την πλευρά του ο Πασχάλης Αποστολίδης, πρόεδρος της Επιτροπής Φαρμακευτικών Εταιριών στο Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, δήλωσε ότι «η πανδημία κατέδειξε με τον πλέον καταφανή τρόπο ότι για την κρίση χρειάζονται λύσεις. Και τα εμβόλια και τα καινοτόμα φάρμακα πλέον αποτελούν προϋπόθεση για την οικονομία και την κοινωνική ευημερία, ενώ κάποτε θεωρούνταν απλώς κόστος». Αναφερόμενος στο συνέδριο είπε ότι «θα φέρει προτάσεις και λύσεις προς αυτήν την κατεύθυνση: Πρόσβαση των ασθενών στην Ελλάδα στα καινοτόμα φάρμακα, επενδύσεις που ο χώρος μας είναι διατεθειμένος και πρόθυμος να κάνει στη χώρα γιατί θα έχουμε αύξηση του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος, φορολογικά έσοδα και φυσικά πρόσβαση σε καινοτόμες λύσεις, εμβόλια, φάρμακα, όλων των πολιτών που ζουν στη χώρα μας».

«Πρόκειται για ένα εμβληματικό συνέδριο, καθώς είναι το 20ό, και αυτό από μόνο του έχει τη σημασία του δήλωσε ο Νικόλαος Μπακατσέλος, πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου. «Διαχειριζόμαστε και συζητάμε την επόμενη μέρα μετά την πανδημία, όπου η υγεία θα έχει περισσότερη συνεργασία και τεχνολογία, με ομιλητές τόσο από την Ελλάδα όσο από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Νομίζω ότι με την τεχνολογία που έρχεται να βοηθήσει, θα μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα γιατί η πανδημία αυτή φαίνεται μεν ότι τελειώνει αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το μέλλον δε», προσέθεσε.

«Όλες οι εμπειρίες που έχουμε αποκομίσει την τελευταία χρονιά με την κρίση της πανδημίας, η οποία μας έδειξε κάποιες αρετές αλλά και κάποια προβλήματα στον τομέα της υγείας, είναι θέματα που θα συζητήσουμε με στόχο να δούμε πώς μπορούμε να μεταμορφώσουμε το υπάρχον σύστημα σε ένα διαφορετικό, έχοντας πάντα υπόψη τις εξελίξεις στην τεχνολογία, τις επιστήμες, το δημογραφικό και όλα αυτά που πρέπει να έχει μια κυβέρνηση, ένα κράτος, υπόψη, έτσι ώστε να μπορεί να διατηρήσει ένα πολύ αποτελεσματικό και διαχρονικό και ωφέλιμο για όλους, σύστημα υγείας», δήλωσε ο Ηλίας Σπυρτούνιας, γενικός διευθυντής του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!