Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΕΛΣΤΑΤ Δημογραφία Επιχειρήσεων 2019

ΕΛΣΤΑΤ

Πειραιάς, 21 Οκτωβρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Δημογραφία Επιχειρήσεων 2019

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) εγκαινιάζει με το παρόν Δελτίο Τύπου, τη δημοσίευση σε ετήσια βάση, επίσημων στατιστικών στοιχείων για τη δημογραφία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και ειδικότερα για τις ενεργές επιχειρήσεις, για τις γεννήσεις επιχειρήσεων, για τους θανάτους επιχειρήσεων και για τις επιχειρήσεις υψηλής ανάπτυξης. 

Τα στατιστικά στοιχεία για τη δημογραφία των επιχειρήσεων παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τη συμβολή που έχουν οι νεοσύστατες επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις υψηλής ανάπτυξης στην οικονομία, καθώς και σχετικά με την επίδραση των θανάτων των επιχειρήσεων. Για κάθε δημογραφικό γεγονός επιχειρήσεων υπάρχουν πληροφορίες και για την απασχόληση, προκειμένου να είναι εφικτό να ποσοτικοποιηθεί η σημαντικότητά τους και να αναχθεί στο πλαίσιο της αγοράς εργασίας.

Ειδικότερα, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει για το έτος αναφοράς 2019 προσωρινά στοιχεία:

  • Για το πλήθος και τη συνολική απασχόληση των ενεργών επιχειρήσεων, των γεννήσεων επιχειρήσεων και των θανάτων επιχειρήσεων, κατά τομέα οικονομικής δραστηριότητας της Στατιστικής Ταξινόμησης των Οικονομικών Δραστηριοτήτων (NACE Αναθ. 2) και κατά τάξη μεγέθους του αριθμού των μισθωτών ή ανά κατηγορία Νομικής Μορφής της επιχείρησης, για το έτος αναφοράς 2019.
  • Για το πλήθος και τη συνολική απασχόληση των επιχειρήσεων υψηλής ανάπτυξης, με βάση την απασχόληση, ανά τομέα οικονομικής δραστηριότητας της Στατιστικής Ταξινόμησης των Οικονομικών Δραστηριοτήτων (NACE Αναθ. 2). 

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΕΛΣΤΑΤ στο σύνολό του εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!