Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Και νέα ηχηρά «όχι» στην αναδιάρθρωση του χρέους

- Ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Πιστεύω ότι το χρέος της Ελλάδας είναι διατηρήσιμο και δεν υπάρχει κανένα θέμα αναδιάρθρωσης", αναφέρει ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Liberation.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η καλύτερη λύση θα ήταν η καθυστέρηση στην αποπληρωμή του δανείου των 110 δισ. που έχει λάβει η χώρα από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

"Υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμούν ότι η αναδιάρθρωση είναι αναπόφευκτη. Όμως υπάρχουν και αυτοί που έχουν ποντάρει πολλά χρήματα σε μια ελληνική χρεοκοπία. Αυτό εξηγεί τις γελοίες φήμες των τελευταίων εβδομάδων. Δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης", πρόσθεσε.

- Ο Όλι Ρεν

Όσοι υποστηρίζουν την οδό της αναδιάρθρωσης χρέους δεν έχουν επίγνωση των καταστροφικών επιπτώσεων που αυτή συνεπάγεται, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος επί οικονομικών θεμάτων, Όλι Ρεν, σχετικά με το δημόσιο διάλογο για τη δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα. Για άλλη μία φορά, ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι η αναδιάρθρωση χρέους δεν περιλαμβάνεται στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

- Ο Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ο Jean Claude Trichet

Εκ του πονηρού συντηρούν οι τράπεζες τη συζήτηση γύρω από την ελληνική αναδιάρθρωση, υποστηρίζει ο Klaus Regling, λέγοντας πως ελπίζουν σε υψηλά κέρδη από ευνοϊκούς όρους που θα την συνοδεύουν.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στη γερμανική Handelsblatt που δημοσιεύεται σήμερα, τα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αναγνωρίζουν πως θα έχουν μεν ζημίες από μία αναδιάρθρωση, κρίνουν όμως πως τα οφέλη που θα αποκομίσουν «υπόσχονται πολύ περισσότερα». Πιστεύουν επίσης πως οι όποιος ζημίες στα χαρτοφυλάκιά τους θα είναι περιορισμένες.

Κοιτάζοντας τους όρους που συνόδευαν τις αναδιαρθρώσεις κρατικού χρέους χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας στις δύο προηγούμενες δεκαετίες, δήλωσε ο Regling τα τραπεζικά ιδρύματα διαπιστώνουν πως έγιναν μαζί με «υψηλές εγγυήσεις, τις οποίες πολύ ευχάριστα θα έβλεπαν να επαναλαμβάνονται στην Ευρώπη».

Για αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, οι τράπεζες βάζουν συνεχώς «φωτιά στη συζήτηση» περί αναδιάρθρωσης.  Της ίδιας άποψης μάλιστα, σύμφωνα με τη Handelsblatt, φέρεται να είναι και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Jean Claude Trichet.

Σύμφωνα με κύκλους στο Eurogroup που επικαλείται η  εφημερίδα, ο Trichet έχει προειδοποιήσει σαφώς τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών «να μην επηρεάζονται από τις τράπεζες» αναφορικά με ό,τι έχει να κάνει με την Ελλάδα.

Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!