Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Περιφέρεια Αττικής Δέσμη 23 νομοθετικών προτάσεων για αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη

Στην επανακατάθεση στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, 23 προτάσεων νομοθετικών ρυθμίσεων και παρεμβάσεων, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την άρση της γραφειοκρατίας, την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του πολίτη, την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και την κατοχύρωση αδιάβλητου συστήματος εκπαίδευσης και εξέτασης οδηγών.

Ο περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης, υπογραμμίζει στην επιστολή τα μετρήσιμα αποτελέσματα που είχε «η δημιουργική συνεργασία» μεταξύ του υπουργείου και της περιφέρειας, αναφορικά με την καθιέρωση της προσωρινής άδειας οδήγησης, την αυτοδίκαιη άρση της παρακράτησης κυριότητας οχήματος, την ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών αντικατάστασης αδειών οδήγησης, κά.

Επισημαίνει «την αδήριτη ανάγκη για επιτάχυνση των νέων παρεμβάσεων και ζητά την επίσπευση των διαδικασιών για την ηλεκτρονική μεταβίβαση οχημάτων, τον αυτόματο προγραμματισμό των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, την ανανέωση αδειών οδήγησης με ηλεκτρονική καταχώριση των ιατρικών γνωματεύσεων.

Προτείνει η αυτοδίκαιη άρση παρακράτησης κυριότητας να ισχύει και στις περιπτώσεις οριστικής διαγραφής οχημάτων, να νομοθετηθεί η ταχυδρομική αποστολή αδειών οδήγησης, η ψηφιακή πύλη gov.gr να υποδέχεται αιτήσεις και δικαιολογητικά των υποψηφίων οδηγών, να ενταχθούν σε μηχανογραφική εφαρμογή όλες οι κατηγορίες εξέτασης οδηγών και να διασυνδεθούν με κεντρικό υπολογιστή, μέσω του οποίου να διανέμονται καθημερινά οι ερωτήσεις προς τους εξεταζόμενους υποψηφίους οδηγούς και οδηγούς.

Προτείνει, επίσης, να θεσπιστεί ένα παράβολο για τους υποψήφιους οδηγούς, να αντικατασταθεί η έντυπη κάρτα ελέγχου καυσαερίων με μηχανογραφημένη βεβαίωση, να αναπροσαρμοστεί το τέλος χορήγησης πινακίδων κυκλοφορίας με «προτιμητέες» αριθμοσειρές και να διασφαλιστούν πόροι για την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών σε νέες τεχνολογίες αιχμής, όπως ηλεκτρικά οχήματα και εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης αυτών.

Για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, ο περιφερειάρχης προτείνει να υιοθετηθεί δεσμευτικός χάρτης που θα αντιμετωπίσει ενιαία όλα τα ζητήματα που αποτυπώνονται διαχρονικά στις εκθέσεις της ειδικής μόνιμης επιτροπής της Βουλής.

Επιμένει η κυκλοφοριακή αγωγή να είναι αυτοτελές υποχρεωτικό μάθημα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης με στόχο τη διεξαγωγή των θεωρητικών εξετάσεων (σήματα) και στα Λύκεια της χώρας.

Το εγχειρίδιο εξετάσεων να ισχύει για όλους ανεξαιρέτως, να είναι διατυπωμένο σε απλή γλώσσα, να δίνει έμφαση σε ζητήματα που ελέγχουν την ικανότητα οδήγησης, συμπεριφοράς και γνώσης του ΚΟΚ και να λαμβάνει υπόψη όσους ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΑμΕΑ, Ρομά, κά).

Τέλος, προτείνει, να καθιερωθούν πιστοποιητικά επάρκειας εξεταστή και εκπαιδευτή και να γίνουν αυστηρότερες οι κυρώσεις που τους επιβάλλονται όταν υποπίπτουν σε πειθαρχικά παραπτώματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!