ΑΔΜΗΕ Επενδύσεις 70 εκατ. για την ψηφιοποίηση των κρίσιμων ηλεκτρικών υποδομών
Έργα ύψους 70 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση της λειτουργίας των βασικών ηλεκτρικών στοιχείων του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας προγραμματίζει ο ΑΔΜΗΕ, την επόμενη 7ετία, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, μιλώντας στο συνέδριο Cyber Greece 2021.
Όπως τόνισε, οι επενδύσεις αυτές είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση των νέων κλιματικών συνθηκών κρίσης, αλλά και για τη θωράκιση του συστήματος μεταφοράς από ψηφιακές απειλές, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία Επιχειρησιακού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας για την ανίχνευση των απειλών και τη διαχείριση των περιστατικών ασφαλείας.
Τα έργα ψηφιοποίησης θα υλοποιηθούν σε τουλάχιστον 17 Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης και 27 Υποσταθμούς του ΑΔΜΗΕ ανά την Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσεται δίκτυο επικοινωνίας των Κέντρων Ελέγχου Ενέργειας, των Κέντρων Υπερυψηλής Τάσης και των Υποσταθμών με επέκταση του δικτύου οπτικών ινών μέσω των χερσαίων και νησιωτικών ηλεκτρικών διασυνδέσεων που υλοποιεί ο ΑΔΜΗΕ.
«Ιδιαίτερη θέση στην ψηφιακή στρατηγική μας έχει η ανάπτυξη και εκμετάλλευση του δικτύου οπτικών ινών από την Grid Telecom, 100% θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΑΔΜΗΕ. Η Grid έχει ήδη μισθώσει σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους πάνω από 3.000 χλμ. οπτικών ινών και σύντομα αναμένεται να διαθέσει υπηρεσίες υπερυψηλών χωρητικοτήτων, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της στην εγχώρια χονδρεμπορική αγορά τηλεπικοινωνιών», τόνισε ο κ. Μανουσάκης και προσέθεσε:
«Πρόσφατα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο ανοικτός διαγωνισμός για την ανάπτυξη του δικτύου κορμού υπερυψηλών ταχυτήτων τεχνολογίας και παράλληλα η Grid διεκδικεί, σε συνεργασία με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, 4 από τα 7 LOTs στον τηλεπικοινωνιακό διαγωνισμό Ultra Fast Broadband. Με το έργο αυτό, η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ θα αποκτήσει ένα ευρύ οπτικό δίκτυο σε περισσότερους από 30 νομούς τις χώρας. Επόμενος στόχος της εταιρείας είναι η επέκταση του δικτύου της Grid και εκτός συνόρων το 2022, προσφέροντας εναλλακτικές διασυνδέσεις με γειτονικές χώρες αλλά και με μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς κόμβους της Ευρώπης».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!