Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΣΠΑ Αναβάθμιση οικιστικού περιβάλλοντος Δήμων Ανατολικής Μάνης και Δυτικής Μάνης

Παρεμβάσεις που στοχεύουν στην αναζωογόνηση οικιστικών περιοχών, με παροχή κοινωνικής, πολιτιστικής ή άλλης συναφούς βάσης ανάπτυξης, μέσα από την οργάνωση χώρων στήριξης πολιτών. Μπορεί να χρηματοδοτηθούν και διαρρυθμίσεις / εκσυγχρονισμοί χώρων ή και προμήθεια εξοπλισμού λειτουργίας τους.

Ενδεικτικά περιλαμβάνονται αναπλάσεις οικισμών, σε τμήματα του οικιστικού δικτύου, για την κοινωνική και οικονομική αναζωογόνηση υποβαθμισμένων κοινοτήτων σε ιδιαίτερα αραιοκατοικημένες αγροτικές περιοχές της περιοχής παρέμβασης, αποσκοπώντας στη βελτίωση της ελκυστικότητας των περιοχών αυτών τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους ίδιους του κατοίκους της περιοχής.

Σε ποιους απευθύνεται

  • Δήμος Ανατολικής Μάνης
  • Δήμος Δυτικής Μάνης

Η περίοδος υποβολής είναι από 27/9/2021 έως 13/12/2021.

Σε περιπτώσεις εγγράφων, για τα οποία δεν είναι τεχνικά εφικτή η ηλεκτρονική επισύναψη / υποβολή (π.χ. χάρτες, σχέδια, κλπ), ο δικαιούχος υποχρεούται να τα αποστείλει στην «ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» στη διεύθυνση Αλεξάνδρου Σούτσου 35, Τρίπολη 22132, εντός 10 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης από τον Δικαιούχο. Δεν θα γίνονται δεκτές προτάσεις εκτός των ανωτέρω προθεσμιών.

Περιοχή εφαρμογής

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Όροι και προϋποθέσεις

Το Τεχνικό Δελτίο Πράξης (ΤΔΠ), αποτελεί την πρόταση του Δικαιούχου και συμπληρώνεται αποκλειστικά στην ηλεκτρονική μορφή που διατίθεται στο ΟΠΣ ΕΣΠΑ. Στην παρούσα πρόσκληση επισυνάπτονται Οδηγίες για τη συμπλήρωση των πεδίων του Τεχνικού Δελτίου Πράξης. Η υποβολή της πρότασης συνιστά και αίτηση χρηματοδότησης του δυνητικού δικαιούχου. Αναπόσπαστο στοιχείο της πρότασης αποτελούν τα παρακάτω δικαιολογητικά/έγγραφα, τα οποία συνοδεύουν το Τεχνικό Δελτίο Πράξης:

  • Τεχνικό Δελτίο Πράξης.
  • Στοιχεία που τεκμηριώνουν την αρμοδιότητα του δικαιούχου: όπως Συστατική πράξη, καταστατικό, κανονιστικές διατάξεις ή κ.α.
  • Απόφαση Αρμόδιου Συλλογικού Οργάνου για την υποβολή της πρότασης.
  • Προγραμματική σύμβαση: εάν έχει συναφθεί, ή σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης, σύμφωνα με αποφάσεις των αρμόδιων Οργάνων των συμβαλλόμενων μερών ότι προτίθενται να συνάψουν Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση της πράξης, εφ' όσον αυτή ενταχθεί στο ΕΠ «Πελοπόννησος» 2014-202. Το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης θα συνοδεύεται από τις εγκριτικές αποφάσεις αρμοδίων οργάνων των συμβαλλόμενων μερών.
  • Κανονιστικό πλαίσιο ορισμού του φορέα λειτουργίας και συντήρησης της πράξης, εφόσον απαιτείται.
  • Υπολογισμός των καθαρών εσόδων για Πράξεις που παράγουν έσοδα: για πράξεις με συνολικό Π/Υ >1,0 εκατ.€ σύμφωνα με το άρθρο 61 πρ. 7 του Καν. (ΕΕ) 1303/2013. Χρηματοοικονομική ανάλυση για τον υπολογισμό των καθαρών εσόδων, η οποία εκπονείται σύμφωνα με τις συνημμένες οδηγίες, για πράξεις που παράγουν έσοδα (Ο_Ε.Ι_4 «Οδηγίες για τον υπολογισμό των καθαρών εσόδων για Πράξεις των Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020»), εφόσον απαιτείται.
  • Τυποποιημένα χρονοδιαγράμματα για την εκτίμηση της ρεαλιστικότητας του χρονοδιαγράμματος.
  • Αποτελέσματα έρευνας αγοράς και σχετική τεκμηρίωση για υποέργα προμηθειών: στη περίπτωση που η πρόταση περιλαμβάνει κύριο υποέργο / υποέργα που ανήκουν στην κατηγορία των προμηθειών, εγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές και εγκεκριμένος προϋπολογισμός.
  • Σχέδιο Απόφασης εκτέλεσης με ίδια μέσα: στη περίπτωση όπου περιλαμβάνεται υποέργο αρχαιολογικών εργασιών και ερευνών, ο δυνητικός δικαιούχος υποβάλλει συνημμένα στην πρότασή του σχέδιο απόφασης αυτεπιστασίας αρχαιολογίας, με περιεχόμενο αντίστοιχο του τυποποιημένου εντύπου του ΣΔΕ, ιδίως ως προς την ανάλυση του προϋπολογισμού ανά κατηγορία δαπανών (αριθμός προσωπικού ανά ειδικότητα, κατηγορίες προμηθειών/υπηρεσιών κλπ), το χρονοδιάγραμμα ενεργειών και τις διαδικασίες ανάθεσης. Επιπλέον, υποβάλλει σχέδιο Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του κυρίου/δικαιούχου του έργου και της αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπ. Πολιτισμού, εφόσον απαιτείται.
  • Τεύχη Δημοπράτησης (Σχέδιο ή Εγκεκριμένα Τεύχη).
  • Πίνακες για την εξέταση της συμμόρφωσης με τις κατευθύνσεις της ΚΥΑ ΣΜΠΕ του ΕΠ: Πίνακας 1.
  • Εκθεση τεκμηρίωσης εξασφάλισης της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία: (Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και οι προδιαγραφές βρίσκονται στα συνημμένα και συγκεκριμένα στο «Παράρτημα ΙΙ – Προσβασιμότητα ΑΜΕΑ του Οδηγού Αξιολόγησης Αιτήσεων Χρηματοδότησης).
  • Φάκελος Κρατικής Ενίσχυσης για έργα που ενέχουν στοιχεία ενίσχυσης: Συμπληρωμένη η λίστα ελέγχου για ύπαρξη κρατικής ενίσχυσης. Για δράσεις που δεν ενέχουν στοιχεία κρατικής ενίσχυσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Ανακοίνωση της Επιτροπής σχετικά με την έννοια της κρατικής ενίσχυσης όπως αναφέρεται στο άρθρο 107 παράγραφος 1 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2016/C 262/01) είναι απαραίτητο να περιέχονται στο φάκελο που θα υποβληθεί προς αξιολόγηση επαρκή στοιχεία που τεκμηριώνουν την μη ύπαρξη κρατικής ενίσχυσης δυνάμει συγκεκριμένης διάταξης της Ανακοίνωσης (βλέπε και σημείο 4.7 της πρόσκλησης).
  • Μελέτη σκοπιμότητας ή σχετική τεκμηρίωση για εξέταση της αναγκαιότητας υλοποίησης της Πράξης: Εντυπο Δ3.
  • Βεβαίωση-Δήλωση ανάληψης λειτουργίας και συντήρησης του Έργου.
  • Εγκριτικές αποφάσεις μελετών: Σε περίπτωση που η πρόταση περιλαμβάνει υποέργο / υποέργα που ανήκουν στην κατηγορία των δημοσίων έργων, εγκεκριμένη τεχνική μελέτη (και εγκριτική απόφαση ή εγκριτικές αποφάσεις, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένων αναλυτικών προμετρήσεων και προϋπολογισμού. Επίσης, σε περίπτωση που οι μελέτες τεχνικών έργων καταρτίσθηκαν από τον Δικαιούχο ή καταρτίσθηκαν κατόπιν διαδικασίας ανάθεσης πριν την εφαρμογή του ν. 4412/2016, έγκρισή τους από το αρμόδιο Τεχνικό Συμβούλιο.
  • Πίνακας αποτύπωσης των αναγκαίων, τεχνικών υποστηρικτικών μελετών και της ωρίμανσης Πράξης: (Πιν. Δ1), σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα.
  • Πίνακας αποτύπωσης των αδειών και εγκρίσεων του συνόλου της πράξης και του βαθμού προόδου αυτής: (Πιν. Δ2), συνοδευόμενος από όλες τις απαιτούμενες, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις, ανά υποέργο.
  • Δελτίο Ενεργειών Ωρίμανσης και Υποχρεώσεων Πράξης.
  • Διοικητική Ικανότητα / Οργανωτική Δομή και Διαδικασίες: Σε περίπτωση που ο Φορέας εφαρμόζει Εγχειρίδιο διαδικασιών Διοικητικής Ικανότητας για Συγχρηματοδοτούμενα Έργα απαιτείται η απόφαση του κατάλληλου διοικητικού οργάνου που το θέτει σε εφαρμογή.
  • Διοικητική Ικανότητα / Διαδικασίες διαχείρισης και υλοποίησης έργων: Σε περίπτωση προσφυγής σε εξωτερικό συνεργάτη ή σύμβουλο, αλληλογραφία (αιτήματα και σχετικές αρνητικές απαντήσεις) βάσει της οποίας να τεκμηριώνεται ότι έχουν εξαντληθεί αποδεδειγμένα όλες οι δυνατότητες εύρεσης προσωπικού με διάθεση από άλλο φορέα).
  • Επιχειρησιακή ικανότητα / Ομάδα Έργου & Υλοποίηση συναφών Έργων.
  • Επιχειρησιακή ικανότητα / Εμπειρία στην υλοποίηση συναφών έργων.
  • Χρηματοοικονομική ικανότητα, εφόσον απαιτείται.
  • Λοιπά έγγραφα:
  1. Σε περίπτωση που υπάρχει σύμβαση σε εξέλιξη, αντίγραφο αυτής και τυχόν τροποποιήσεών της, καθώς και το σύνολο των σχετικών εγγράφων από την έναρξη μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περί δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών.
  2. Υπεύθυνη Δήλωση, του Δικαιούχου όπου δηλώνεται ότι δεν έχουν επιβληθεί σε βάρος του κυρώσεις λόγω παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας και τηρούνται οι διατάξεις περί υγείας και ασφάλειας εργαζομένων σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρ. 39 & 40 του Ν.4488/2017 (ΦΕΚ 137/Α/13-9-2017), όπως ισχύει σήμερα. Τα συνοδευτικά δικαιολογητικά/ έγγραφα, υποβάλλονται σε μορφή αρχείου τύπου pdf, ως συνημμένα στο ΤΔΠ.

Η ανάλυση για τον υπολογισμό των καθαρών εσόδων, εφόσον υπάρχουν, υποβάλλεται σε μορφή αρχείου Excel.

Προϋπολογισμός

€ 3.500.000

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!