Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Οδικός χάρτης για τα τυχερά παίγνια στην Ε.Ε.

Προσπάθεια καταγραφής και κωδικοποίησης  στη διαδικτυακή αγορά τυχερών παιχνιδιών όπου λειτουργούν πάνω από 20.000  sites με τζίρο που εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 13 δισ. έως το 2013, καταβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο αρμόδιος για την εσωτερική αγορά και τις υπηρεσίες επίτροπος Michel Barnier έχει δώσει προθεσμία μέχρι τις 31 Ιουλίου 2011 για την κατάθεση εισηγήσεων στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλευσης. Με την «Πράσινη Βίβλο» ζητούνται απόψεις για τα κύρια πλεονεκτήματα και προβλήματα που συνδέονται με τη συνύπαρξη στην Ε.Ε. διαφορετικών εθνικών συστημάτων και πρακτικών αδειοδότησης υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών που παρέχονται σε απευθείας σύνδεση.

Σήμερα τα εθνικά νομικά πλαίσια παρουσιάζουν τεράστιες διαφορές ανά την Ευρωπαϊκή Ένωση, με διαφορετικούς κανόνες να ισχύουν για τη χορήγηση αδειών, τις συναφείς υπηρεσίες σε απευθείας σύνδεση, τις πληρωμές, τους στόχους δημοσίου συμφέροντος, καθώς και την καταπολέμηση της απάτης.

Η ΕΕ αναγνωρίζει ότι υπάρχει μια εκτεταμένη παράνομη αγορά για υπηρεσίες online τυχερών παιχνιδιών. Μάλιστα, εκτιμάται ότι για κάθε αδειοδοτημένο δικτυακό τόπο τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως, αντιστοιχούν περισσότεροι από πέντε που προσφέρουν πόκερ ή αθλητικό στοίχημα χωρίς τη σχετική άδεια. Οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν διαπιστώσει πως μια παράνομη διασυνοριακή αγορά είναι επί του παρόντος προσπελάσιμη από τους καταναλωτές, είτε λόγω εκ των πραγμάτων ανοχής ή λόγω της έλλειψης αποτελεσματικής επιβολής του νόμου.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, με τη διαβούλευση επιδιώκεται να αξιολογηθούν τα τρέχοντα συστήματα επιβολής του νόμου και η διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών, όπως και να συλλεχθούν τεκμηριωμένες πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των υφιστάμενων συστημάτων φραγής (όπως η φραγή πληρωμών ή το φιλτράρισμα ονομάτων τομέα).

Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!