Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Εργασίας

Εγκύκλιος 46346/2021 Διευκρινίσεις επί της παραγράφου 4 εδάφιο γ΄ του άρθρου 1 της αριθμ. Δ1Α/ΓΠ. οικ. 33506/29.05.2021 ΚΥΑ (Β΄ 2233), αναφορικά με τις πάσης φύσεως εκλογές αιρετών εκπροσώπων και οργάνων διοίκησης, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
& ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΥΓΕΙΑΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
& ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ Δ/ΝΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ
Ταχ. Δ/νση : Σταδίου 29
Ταχ. Κώδικας : 105 59 Αθήνα Τηλέφωνο : 213 15 16 267
Ηλ. Ταχυδρομείο : gmosxona@ypakp.gr, dsr@ypakp.gr
Πληροφορίες : Γεωργία Μοσχονά

Αθήνα, 2 Ιουλίου 2021

Αρ. πρωτ.: 46346

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις επί της παραγράφου 4 εδάφιο γ' του άρθρου 1 της αριθμ. ΔιΑ/ΓΠ. οικ. 33506/29.05.2021 ΚΥΑ (Β' 2233), αναφορικά με τις πάσης φύσεως εκλογές αιρετών εκπροσώπων και οργάνων διοίκησης, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοώού COVID - 19 στο σύνολο της Επικράτειας, όπως επαναλαμβάνεται και στις επόμενες ανάλογες ΚΥΑ μέχρι σήμερα.

Κατόπιν πολλών ερωτημάτων που τίθενται στην Υπηρεσία μας, διευκρινίζουμε τα κάτωθι:

Στην παρ. 4 του άρθρου 1 της αριθμ. ΔιΑ/ΓΠ. οικ. 335°θ/29.°5.2°21 ΚΥΑ (Β' 2233), προβλέπεται ότι: «4. Πάσης φύσεως εκλογές αιρετών εκπροσώπων και οργάνων διοίκησης, καθώς και γενικές συνελεύσεις διενεργούνται δια ζώσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο των συνεδρίων (Παράρτημα 13), εφόσον τα εγγεγραμμένα μέλη δεν υπερβαίνουν τα εκατόν πενήντα (ΐ5°). Στις περιπτώσεις που τα εγγεγραμμένα μέλη είναι εκατόν πενήντα (ΐ5°) και άνω, οι εκλογές και οι γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται με ψηφιακά μέσα. Εξαιρούνται από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου οι εκλογικές διαδικασίες που, κατά την έναρξη ισχύος της παρούσας, έχουν ήδη εκκινήσει με φυσική ή επιστολική ψήφο και για τις οποίες έχουν υποβληθεί σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας.»

Στο τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 4, σχετικά με τις εκλογικές διαδικασίες που εξαιρούνται όταν έχουν ήδη εκκινήσει, ως ορος εκκίνησης νοείται τοσο η προκήρυξη της εκλογικής διαδικασίας με την περιγραφή του τροπου διενέργειάς της ψηφοφορίας οσο και η εν τοις πράγμασι έναρξη της εκλογικής διαδικασίας με φυσική παρουσία ή με επιστολική ψήφο.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΝΝΑ ΣΤΡΑΤΙΝΑΚΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!