Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Εργασίας

ΕΦΚΑ 241393/Σ78205/2021 Περιγραφή εργασιών του Κ.Ε.Α.Ο. από τις Τοπικές Διευθύνσεις του e-Ε.Φ.Κ.Α..

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 
& ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ 
ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ 
(e-ΕΦΚΑ)
ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ 
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΟΦΕΙΛΩΝ
Ταχ.Δ/νση:Πατησίων 12, Αθήνα
Ταχ.Κώδικας:106 77
Πληροφορίες:Ε. Σγαρδέλη, Γ. Κωνσταντίνου,
Μ. Μανιατάκη
Τηλέφωνα:210.52.91.767, 
210.52.91.885, 210.52.91.773
E-mail:diakanonismos@keao.qov.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ 
ΜΕΤΡΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ 
& ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Πληροφορίες, Α'ΤΜΗΜΑ: 2105291714
Τηλέφωνα:Β' ΤΜΗΜΑ: 2105291800
Γ ΤΜΗΜΑ: 2105291718,778 
Δ' ΤΜΗΜΑ: 2105291744
ΝΟΜ. ΥΠΟΣΤ/ΞΗΣ: 2105291799
E-mail:anagkastika@keao.gov.gr

ΑΔΑ: 991Τ46ΜΑΠΣ-ΣΨ6

Αθήνα, 29/06/2021

Αρ. Πρωτ.: 241393/Σ78205

ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΠΡΟΣ :Αποδέκτες Πίνακα Α'

ΘΕΜΑ: Περιγραφή εργασιών του Κ.Ε.Α.Ο. από τις Τοπικές Διευθύνσεις του e-Ε.Φ.Κ.Α..

Μετά την έναρξη λειτουργίας των Τοπικών Διευθύνσεων e-Ε.Φ.Κ.Α., κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του υπ’ αρ. 8/2019 Π.Δ. (ΦΕΚ Α’ 8/23-01-2019), οι αρμοδιότητές τους αναφορικά με τις εργασίες του Κ.Ε.Α.Ο. διαμορφώνονται ως εξής:

Σύμφωνα με τις διατάξεις των υποπερ. ιβ’ της περ. α’ και ια’ της περ. γ’ της παρ. 13 του άρθρου 34 του υπ’ αρ. 8/2019 Π.Δ. (ΦΕΚ Α’ 8/23-01-2019) τα τμήματα Διοικητικού και Πληροφόρησης Πολιτών και Ασφάλισης και Εισφορών κάθε Τοπικής Διεύθυνσης e-Ε.Φ.Κ.Α. θα εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις εργασίες του Κ.Ε.Α.Ο. και συγκεκριμένα: την παραλαβή και διεκπεραίωση εγγράφων που αφορούν στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.) και τη διεκπεραίωση, μετά από παραγγελία των περιφερειακών υπηρεσιών του Κ.Ε.Α.Ο., συγκεκριμένων εργασιών αναγκαστικής είσπραξης κατά οφειλετών που υπάγονται στην τοπική τους αρμοδιότητα.

Ειδικότερα, οι εργασίες του Κ.Ε.Α.Ο. που άπτονται της αρμοδιότητας του διακανονισμού των οφειλών και θα εκτελούνται από τις Τοπικές πλέον Διευθύνσεις e-E Φ.Κ.Α. είναι οι ακόλουθες:

  • Ενημέρωση οφειλετών Κ.Ε.Α.Ο.
  • Παραλαβή αιτημάτων ρυθμίσεων οφειλετών όταν δεν παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης μέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Κ.Ε.Α.Ο. (αφορά περιπτώσεις που τυχόν εξαιρούνται από τη πιστοποίηση των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Κ.Ε.Α.Ο.) και αποστολή τους στις αρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο. για υλοποίηση.
  • Έκδοση γραμματίου με RF στις περιπτώσεις που εξαιρούνται από τη χρήση ταυτότητας οφειλέτη για τη διασφάλιση ορθών καταβολών.
  • Διαβίβαση του φακέλου που περιλαμβάνει την αίτηση και την απόφαση δικαστηρίου στις αρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες Κ Ε Α.Ο. προκειμένου οι τελευταίες να αποστείλουν σχετική εισήγηση στην Κεντρική Υπηρεσία Κ.Ε.Α.Ο. για υλοποίηση της ρύθμισης. Άρα, η εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων για τη δημιουργία ρυθμίσεων άπτεται πλέον των αρμοδιοτήτων μόνο των Περιφερειακών Υπηρεσιών Κ.Ε.Α.Ο..

Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι η υλοποίηση της ρύθμισης από την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας κάθε Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών e-Ε.Φ.Κ.Α., ως Τοπική Διεύθυνση e-Ε.Φ.Κ.Α., μεταφέρεται αποκλειστικά στην αρμοδιότητα των κατά τόπους Περιφερειακών Υπηρεσιών Κ.Ε.Α.Ο.

Αναφορικά με τις εργασίες του Κ Ε Α Ο. που άπτονται της αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αναγκαστικών Μέτρων Είσπραξης και Νομικής Υποστήριξης, είναι οι εξής:

Παραλαβή εγγράφων και στοιχείων που τους διαβιβάζονται, διεκπεραίωση συγκεκριμένων εργασιών αναγκαστικής εκτέλεσης/είσπραξης που τους ανατίθενται από το αρμόδιο Κ.Ε.Α.Ο., για οφειλέτες της τοπικής τους αρμοδιότητας (παραλαβή για εκτέλεση/επ'ιδοση στην περιοχή της χωρικής τους αρμοδιότητας, παραγγελιών κατάσχεσης, περίληψης για εγγραφή υποθήκης, παραλαβή πινάκων εξόδων, καθώς και, αναγγελιών σε πλειστηριασμό, πτώχευση, εκκαθάριση, προς επίδοση - διεκπεραίωση), επιστρέφοντας τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία και παραστατικά, στην εντέλλουσα αρμόδια Υπηρεσία Κ.Ε.Α.Ο..

Σε περιπτώσεις επίδοσης δικογράφων ή άλλων εγγράφων σχετικών με ένδικα μέσα, κ.λπ., σε Τοπική Δ/νση e-Ε.Φ.Κ.Α., αυτά διαβιβάζονται άμεσα στήν οικεία Υπηρεσία Κ.Ε.Α.Ο. για διαχείριση. Ο πλήρης φάκελος αποστέλλεται στην Τοπική Δ/νση e-Ε.Φ.Κ.Α. για διεκπεραίωση, και οι υποθέσεις ανατίθενται σε συνεργαζόμενους δικηγόρους - όπως χρεώνονται από το αρμόδιο Κ.Ε.Α.Ο. - προκειμένου να εκπροσωπούν τον Φορέα κατά τις δικασίμους, σε δικαστήρια της χωρικής τους αρμοδιότητας.

Όλες οι ανωτέρω απαιτούμενες ενέργειες εκτελούνται κατ' εντολή του οικείου Περιφερειακού Κ.Ε.Α.Ο.

Τυχόν εκκρεμότητες των Τοπικών Διευθύνσεων e-Ε.Φ.Κ.Α. μέχρι την κοινοποίηση του παρόντος εγγράφου θα διεκπεραιωθούν από τις Τοπικές Διευθύνσεις e-Ε.Φ.Κ.Α..

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απάντηση και στο υπ’ αριθμ. πρωτ. 9324/ 22- 06- 2021 έγγραφο του Περιφερειακού Κ.Ε.Α.Ο. Θεσσαλονίκης.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ Κ.Ε.Α.Ο. ΒΑΡΒΑΡΑ ΧΑΤΖΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!