Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Δήμος Ρεθύμνης Συνεργασία με τους Δήμους Αγ. Νάπας και Σωτήρας για την ανάπτυξη εργαλείων που αφορούν στον τουρισμό για όλους

Ξεκινάει η συνεργασία του Δήμου Ρεθύμνης και των Δήμων Αγίας Νάπας και Σωτήρας, στην Κύπρο, με στόχο την ανάπτυξη κοινών στρατηγικών και εργαλείων που αφορούν τον τουρισμό για όλους.

Πρόκειται για συνεργασία του ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg V-A «Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020-In Heritage: Προσβάσιμη Φύση και Πολιτισμός-Αειφόρος Τουρισμός» που μετά και την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, ξεκινάει η υλοποίησης της.

Η πράξη αφορά στη βελτίωση της «προσβασιμότητας» των ΑμεΑ σε φυσικούς και πολιτιστικούς χώρους, στην ανάδειξη και προώθηση της Ελλάδας και της Κύπρου ως «προσβάσιμους» τουριστικούς προορισμούς και στην ανάπτυξη κοινών στρατηγικών και εργαλείων με στόχο τον τουρισμό για όλους.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.200.810,00 ευρώ και ο προϋπολογισμός που αντιστοιχεί στον Δήμο Ρεθύμνης είναι 510.800,00 ευρώ εκ των οποίων το 85% χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το 15% από εθνικούς πόρους.

Με επικεφαλής του έργου τον Δήμο Ρεθύμνης, το εταιρικό σχήμα αποτελείται από τον Δήμο Ρεθύμνης με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, εκ μέρους της ελληνικής πλευράς και τον Δήμο Αγίας Νάπας με τον Δήμο Σωτήρας, εκ μέρους της κυπριακής πλευράς.

Οι κύριες δράσεις που πρόκειται να γίνουν στον Δήμο Ρεθύμνης αφορούν την ανακαίνιση του παραδοσιακού ελαιοτριβείου Αρμένων και τη μετατροπή του σε εκθεσιακό χώρο, με την ταυτόχρονη προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού.

Για να εξασφαλίσει τη δυνατότητα πρόσβασης στην πληροφορία σε πολίτες με αναπηρία, ο Δήμος Ρεθύμνης θα προβεί στην προμήθεια και τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων Braille τόσο στο ελαιοτριβείο όσο και σε σημαντικά αξιοθέατα του δήμου.

Επιπλέον, μέσω του ίδιου προγράμματος, προβλέπεται η προμήθεια ηλεκτρικού αυτοκινήτου για τη διευκόλυνση της πρόσβασης ΑμεΑ στο Φρούριο Φορτέτζα.

Επίσης, θα γίνουν κοινές δράσεις από όλους τους εταίρους οι οποίες θα αφορούν την προώθηση και προβολή των «προσβάσιμων» τουριστικών προορισμών των δήμων μέσω υλικού δημοσιότητας, «προσβάσιμης» ιστοσελίδας και εργαστηρίων ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου θα εκπονηθεί κοινό στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη του «προσβάσιμου τουρισμού», κοινό σύστημα αξιολόγησης της προσβασιμότητας και διάθεσης σχετικού σήματος πιστοποίησης για «προσβάσιμους σε όλους» χώρους φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ θα γίνουν και δράσεις για την ανταλλαγή καλών πρακτικών εκτός της διασυνοριακής περιοχής του «Ελλάδα-Κύπρος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!