Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Τροπολογία Νέα προθεσμία υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων. Αγροτική δραστηριότητα

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου "Απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας και Τουρισμού, ρυθμίσεις για τις παραγωγικές δραστηριότητες και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης" ρυθμίζονται θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

Ειδικότερα, με το άρθρο 1 της τροπολογίας χορηγείται νέα προθεσμία υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων σε επιχειρήσεις, των οποίων τα επενδυτικά σχέδια έχουν υπαχθεί σε αναπτυξιακούς νόμους πριν από την έναρξη του ν. 3299/2004 (Α' 261), και ειδικότερα στους v. 1262/1982 (Α' 70), 1682/1987 (Α' 14) και 1892/1990 (Α' 101) και έχουν καταστεί υπόχρεες επιστροφής της ληφθείσας επιχορήγησης, εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης της επένδυσης εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας υλοποίησής της.

Επίσης, με το άρθρο 10 της τροπολογίας αποσαφηνίζονται οι όροι "αγροτική εκμετάλλευση" και "αγροτική δραστηριότητα" για τον χαρακτηρισμό φυσικών και νομικών προσώπων ως κατ' επάγγελμα αγροτών, ώστε η εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων να αφορά τη διαχείριση φωτοβολταϊκών σταθμών μέγιστης επιτρεπτής εγκατεστημένης συνολικής ισχύος μικρότερης των πεντακοσίων (500) KW από εκατό (100) KW που ισχύει μέχρι σήμερα. Μέσω της ρύθμισης αυτής και σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νόμου, χαρακτηρίζονται ως κατ' επάγγελμα αγρότες όσα πρόσωπα κατασκευάζουν και διαχειρίζονται φωτοβολταϊκούς σταθμούς μεγαλύτερης ισχύος, επιτυγχάνοντας μείωση στο κόστος παραγωγής τους, μείωση της ανεργίας, ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών μέσω καινοτόμων δραστηριοτήτων, θέτοντας τις ενεργειακές κοινότητες ως εργαλείο των παραγωγών για αύξηση εισοδήματος και βελτίωση του ενεργειακού αποτυπώματος των καλλιεργειών τους. 

Παρατίθεται ακολούθως η τροπολογία στο σύνολό της:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!