ΣΕΒ Εργαστήριο Innovation «Νέες τεχνολογίες και Καινοτόμες λύσεις στην Ενέργεια και την Κυκλική Οικονομία»
ΣΕΒ
Δελτίο Τύπου
Εργαστήριο Innovation «Νέες τεχνολογίες και Καινοτόμες λύσεις στην Ενέργεια και την Κυκλική Οικονομία»
O ΣΕΒ έχοντας την πεποίθηση ότι η καινοτομία συνιστά μοχλό δημιουργίας προστιθέμενης αξίας, εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και βρίσκεται στον πυρήνα της επιχειρηματικής ανάπτυξης οργάνωσε την τρίτη θεματική εκδήλωση “Innovation Ready" την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021.
Το matchmaking εργαστήριο με τίτλο «Νέες τεχνολογίες και Καινοτόμες λύσεις στην Ενέργεια και την Κυκλική Οικονομία». οργανώθηκε από τον Τομέα Καινοτομίας του ΣΕΒ.
Eκπρόσωποι της βιομηχανίας και επιχειρήσεων διάφορων παραγωγικών κλάδων, καθώς και μέλη της κοινότητας των Innovative Greeks, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με ισχυρές πατέντες και ώριμες νεοφυείς επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν στον χώρο των Λύσεων Ενέργειας και Κυκλικής Οικονομίας.
Οι 11 καταξιωμένες νεοφυείς εταιρείες στον τομέα της Ενέργειας CYRUS PC, DomX, DTWISE, GIVE ENGINEERING, HELBIO, EV Loader, και στον τομέα της Κυκλικής Οικονομίας BIO2CHP, ECORESOURCES, Greener than Green Technologies, PHEE PC, SOLMEYEA περιέγραψαν τις συνεργασίες που αναζητούν από τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις των κλάδων στους οποίους απευθύνονται.
Μιλώντας στην έναρξη του εργαστηρίου, η Διευθύντρια Καινοτομίας του ΣΕΒ, κα. Μάγκυ Αθανασιάδη επησήμανε πως:
«Για τον ΣΕΒ, η καινοτομία συνιστά μοχλό δημιουργίας προστιθέμενης αξίας, εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και βρίσκεται στον πυρήνα της επιχειρηματικής ανάπτυξης.
H μετατροπή των καινοτόμων αποτελεσμάτων της έρευνας σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας είναι προϋπόθεση για ένα θετικό εμπορικό ισοζύγιο.
Ειδικά για τους τομείς της ενέργειας και της κυκλικής οικονομίας με σημείο αναφοράς την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2050, η πρόκληση είναι τεράστια, αντίστοιχες όμως και οι ευκαιρίες.
Η χώρα αναμένεται να λάβει συνολικούς πόρους από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. ύψους €72 δισ. και θα πρέπει μέρος των πόρων αυτών να κατευθυνθεί στην έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών σε τομείς όπως η μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας, η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων και η ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των παραγόμενων προϊόντων.»
Τα εργαστήρια Innovation Ready πραγματοποιούνται στο πλαίσιο δράσεων του ΣΕΒ για την αμφότερη ενίσχυση των start-ups και της καινοτομικής ικανότητας των ελληνικών επιχείρησεων.
Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!