Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Έως τις 15/6 οι αιτήσεις του εργοδότη για τους μετακλητούς εργάτες γης από τρίτες χώρες

Λύση στη διαδικασία μετάκλησης των εργατών γης από τρίτες χώρες δίνει νέα ρύθμιση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού.

Συγκεκριμένα, με την εν λόγω διάταξη, δίνεται η δυνατότητα να υποβληθεί έως τις 15 Ιουνίου η αίτηση του εργοδότη στην αρμόδια υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του τόπου διαμονής του, είτε μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφοράς, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία καθώς η διαλειτουργικότητα της πλατφόρμας που προβλέφθηκε για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων καθιστά την υλοποίησή της χρονοβόρα".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρατίθεται ακολούθως η τροπολογία, όπως κατατέθηκε;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ-ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

«ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Άρθρο μόνο

Μετάκληση πολίτη τρίτης χώρας για απασχόληση σε αγροτικές εργασίες - Τροποποίηση της παρ. 8 του άρθρου δέκατου έκτου του ν. 4783/2021

Το πρώτο εδάφιο της παρ. 8 του άρθρου δέκατου έκτου του ν. 4783/2021 (Α' 38) αντικαθίσταται και η παρ. 8 διαμορφώνεται ως εξής:

«8. Μέχρι την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας των παρ. 1 και 2, και πάντως όχι πέραν της 15πς.6.2021, η αίτηση της παρ. 1 με τα δικαιολογητικά εργοδότη της παρ. 3 υποβάλλεται είτε μέσω υπηρεσίας ταχύ μεταφοράς, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η συγκεντρωτική κατάσταση της παρ. 4 αποστέλλεται και στον e-ΕφΚΑ για τις ανάγκες χορήγησης ΑΜΚΑ. Εντός δύο (2) εργασίμων ημερών από την έναρξη της λειτουργίας της πλατφόρμας των παρ. 1 και 2, ο εργοδότης υποχρεούται να καταχωρίσει σ' αυτήν όλα τα προβλεπόμενα στο παρόν στοιχεία του πολίτη τρίτης χώρας.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!