Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Παύση παροχής LIBOR

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Ανακοίνωση

Παύση παροχής LIBOR

Στις 5 Μαρτίου 2021 η Εποπτική Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου «Financial Conduct Authority», www.fca.org.uk εξέδωσε ανακοίνωση με βάση την οποία από την 1η Ιανουαρίου 2022 παύει η παροχή του Δείκτη Αναφοράς «London Interbank Offered Rate»  (LIBOR), στις περισσότερες από τις εκδόσεις του, περιλαμβανομένων όλων των εκδόσεων  σε ευρώ (€) και σε ελβετικό φράγκο (CHF). 

Με βάση τα ανωτέρω, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως αρμόδια αρχή υπεύθυνη για την  εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/1011 (https://eur-lex.europa.eu/legalcontent/EL/TXT/HTML/?uri=CELEX:32016R1011&qid=1549960373290&from=E),  εφιστά την προσοχή όλων των χρηστών του δείκτη αναφοράς LIBOR, στην εφαρμογή των  διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 28 του εν λόγω Κανονισμού, στην οποία αναφέρονται  τα εξής: 

«2. Εποπτευόμενες οντότητες άλλες από τους διαχειριστές που αναφέρονται στην παράγραφο  1 οι οποίες χρησιμοποιούν δείκτη αναφοράς καταρτίζουν και διατηρούν άρτια έγγραφα  σχέδια όπου καθορίζουν τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν σε περίπτωση σημαντικής  αλλαγής ή διακοπής της παροχής ενός δείκτη αναφοράς. Όπου είναι εφικτό και ενδεδειγμένο,  τα σχέδια αυτά προσδιορίζουν έναν ή περισσότερους εναλλακτικούς δείκτες αναφοράς που  μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς υποκατάσταση των δεικτών αναφοράς που έπαυσαν να  παρέχονται, εκθέτοντας τους λόγους για τους οποίους οι δείκτες αυτοί αποτελούν κατάλληλη  εναλλακτική λύση. Οι εποπτευόμενες οντότητες παρέχουν στην οικεία αρμόδια αρχή, κατόπιν  αιτήματος, τα εν λόγω σχέδια και κάθε επικαιροποίησή τους και φροντίζουν να  αντικατοπτρίζονται τα σχέδια στις συμβατικές σχέσεις με τους πελάτες.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!