Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Πατούλης Σε 1.338.729 ανήλθαν οι πράξεις εξυπηρέτησης πολιτών, το 2020, από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής

Με σημαντική μείωση χρόνου επιτυγχάνεται η εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων πολιτών με τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, καθώς έχει εισέλθει σε μία νέα ψηφιακή εποχή, όπως αναφέρει ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, προτείνοντας για επιπλέον μείωση της ταλαιπωρίας 400.000 πολιτών ετησίως την εφαρμογή της ηλεκτρονικής μεταβίβασης οχήματος με ταχυδρομική αποστολή του διπλώματος.

Από τα αναλυτικά στοιχεία της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών το 2020, ανήλθαν στις 1.338.729 οι πράξεις εξυπηρέτησης πολιτών και επαγγελματιών, εκ των οποίων το 65% (864.228) αφορούν σε ζητήματα αδειών οδήγησης (424.815) και αδειών κυκλοφορίας (439.413).

Την πρώτη τριάδα των πράξεων καταλαμβάνουν οι μεταβιβάσεις αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, φορτηγών, λεωφορείων (226.137), οι αναθεωρήσεις διπλωμάτων λόγω λήξης (102.413) και η χορήγηση-επέκταση νέων αδειών (100.667).

Οι υπόλοιπες σχετίζονται με αδειοδοτήσεις λειτουργίας και ελέγχους σχολών οδηγών και εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης οχημάτων (συνεργεία, πρατήρια, πλυντήρια, λιπαντήρια, γκαράζ), καθώς και διάθεσης καρτών ελέγχου καυσαερίων, βεβαιώσεις ή πιστοποιήσεις άσκησης τεχνικών επαγγελμάτων κ.ά.).

Επίσης, τον περασμένο χρόνο χορηγήθηκαν 100.000 εκκρεμείς άδειες οδήγησης (από τη διετία 2018-2019). Μειώθηκε σε 7 ημέρες από 5 μήνες ο χρόνος αντικατάστασης άδειας οδήγησης, 50 υπηρεσίες παρέχονται ηλεκτρονικά από τις Διευθύνσεις Μεταφορών, ενώ ταξινομήθηκαν 200 λεωφορεία των ΚΤΕΛ για την ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου στην Αττική.

Ο τεράστιος αυτός όγκος εξυπηρέτησης των πολιτών -και μάλιστα σε χρονιά που ίσχυαν περιοριστικά μέτρα- «καθιστά επιτακτική την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού των Διευθύνσεων Μεταφορών, όπως προβλέπει το στρατηγικό μας σχέδιο», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Όπως πρόσθεσε, η Περιφέρεια συνεχώς απλοποιεί τις διοικητικές διαδικασίες, διευρύνει τις ηλεκτρονικές και καθιερώνει νέες ηλεκτρονικές εφαρμογές για τη διευκόλυνση των πολιτών.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι υιοθετήθηκαν από την κεντρική διοίκηση -για το σύνολο των περιφερειών της χώρας- οι προτάσεις της Περιφέρειας Αττικής για την καθιέρωση του προσωρινού διπλώματος οδήγησης, την αυτοδίκαιη άρση παρακράτησης κυριότητας οχήματος ή μοτοσικλέτας, την ψηφιακή αντικατάσταση αδειών οδήγησης, και -εάν νομοθετηθεί- η πρόταση για τη δυνατότητα ηλεκτρονικής μεταβίβασης οχημάτων ιδιωτικής χρήσης, θα εξυπηρετούνται άμεσα 400.000 πολίτες κάθε χρόνο.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Βασίλης Γιαννακόπουλος, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία ο ηλεκτρονικός προγραμματισμός της εξέτασης υποψηφίων οδηγών, ενώ έχει προταθεί στο αρμόδιο υπουργείο «η θέσπιση ενός εφάπαξ παραβόλου μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης άδειας οδήγησης, περιλαμβανομένων των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!