Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Νομοσχέδιο Απαλλαγή συγκεκριμένων αγαθών και υπηρεσιών από τον ΦΠΑ στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων του Εργαλείου Υποστήριξης Έκτακτης Ανάγκης

Με το άρθρο 72 του νομοσχεδίου με τίτλο "Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία και την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και άλλα ζητήματα" που κατατέθηκε στη Βουλή προστίθεται η περ. ιθ΄ στην παρ. 1 του άρθρου 27 του Κώδικα ΦΠΑ (ν.2859/2000, Α΄248) για απαλλαγή στην παράδοση, ενδοκοινοτική απόκτηση και εισαγωγή αγαθών και συνδεόμενων υπηρεσιών στον διεθνή οργανισμό μετανάστευσης, προκειμένου να τα διαθέσει περαιτέρω άνευ ανταλλάγματος, προς το δημόσιο, τους Ο.Τ.Α. τα Ν.Π.Δ.Δ. (όπως νοσοκομεία, κέντρα υγείας, προαναχωρησιακά κέντρα και δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο) και την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), με σκοπό την κάλυψη αναγκών που προέκυψαν λόγω της πανδημίας COVID-19 και την κάλυψη αναγκών πολιτών τρίτων χωρών αιτούντων διεθνή προστασία στο πλαίσιο του Εργαλείου Υποστήριξης Έκτακτης Ανάγκης (Emergency Support Instrument - ESI).

Παρατίθενται ακολούθως οι προτεινόμενες διατάξεις στο σύνολό τους:

Άρθρο 72

Απαλλαγή συγκεκριμένων αγαθών και υπηρεσιών από τον ΦΠΑ στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων του Εργαλείου Υποστήριξης Έκτακτης Ανάγκης - Προσθήκη περ. ιθ στην παρ. 1 άρθρου 27 Κώδικα Φ.Π.Α.

Μετά την περ. ιη' της παρ. 1 του άρθρου 27 του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000, Α' 248) προστίθεται περ. ιθ' ως εξής:

«ιθ) η παράδοση αγαθών και η συνδεόμενη με αυτά παροχή υπηρεσιών στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) καθώς και η εισαγωγή και ενδοκοινοτική απόκτηση αγαθών από τον οργανισμό και η συνδεόμενη με αυτά παροχή υπηρεσιών προς αυτόν, με σκοπό τα αγαθά αυτά και οι υπηρεσίες να διατεθούν περαιτέρω άνευ ανταλλάγματος, προς το Δημόσιο, τους ο.τ.α., τα ν.π.δ.δ., όπως προσδιορίζονται στο άρθρο 14 του ν. 4270/2014 (Α' 143) και την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται αποκλειστικά μέσω του Εργαλείου Υποστήριξης Έκτακτης Ανάγκης (Emergency Support Instrument - ESI), προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των Ελλήνων πολιτών και των πολιτών τρίτων χωρών αιτούντων διεθνή προστασία, οι οποίες προέκυψαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.»

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!