Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/23189/264/2021 Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ5/ΗΛ/Β/Φ.1.21/ οικ. 23824/23.12.2013 «Κριτήρια και διαδικασία ένταξης σε ειδικό ’’Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης’’» (B’ 3274), όπως ισχύει

Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/23189/264

ΦΕΚ B’ 987/12.03.2021

Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ5/ΗΛ/Β/Φ.1.21/ οικ. 23824/23.12.2013 «Κριτήρια και διαδικασία ένταξης σε ειδικό ’’Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης’’» (B’ 3274), όπως ισχύει

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του ν. 4622/2019 «Επιτελικό Κράτος: οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης» (Α’ 133).

2. Τις διατάξεις του άρθρου 90 του «Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα», που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» (Α’ 98) και διατηρήθηκε σε ισχύ με την περ. 22 του άρθρου 119 του ν. 4622/2019.

3. Το π.δ. 132/2017 «Οργανισμός Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ.)» (Α’ 160).

4. Το π.δ. 80/2019 «Διορισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη του Κωνσταντίνου, Αρχηγού του Κόμματος της ’’Νέας Δημοκρατίας’’ (Ν.Δ.) ως Πρωθυπουργού» (Α’ 118).

5. Το π.δ. 2/2021 «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α’ 2).

6. Τις διατάξεις της υπό στοιχεία Δ5/ΗΛ/Β/Φ.1.21.ΟΙΚ. 23824/2013 (Β’ 3274), όπως έχει τροποποιηθεί με την υπό στοιχεία ΑΠΕΗΛ/Γ/Φ1.21/441/ΟΙΚ.23609/2014 (Β’ 3545) και ισχύει.

7. Τις διατάξεις του άρθρου 58Α του ν. 4001/2011 (Α’ 179), όπως αυτό προστέθηκε με την παρ. 6 του άρθρου 17 του ν. 4203/2013 (Α’ 235), καθώς και των άρθρων 52, 55, 56 και 140 του ν. 4001/2011 (Α’ 179).

8. Τις διατάξεις του ν. 2646/1998 (Α’ 236), όπως ισχύει και ιδίως του άρθρου 5.

9. Το από 24/11/2020 υπηρεσιακό σημείωμα της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας προς τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΠΕΝ «Σχέδιο υπουργικής απόφασης ’’Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ5/ΗΛ/ Β/Φ.1.21/οικ. 23824/23.12.2013 «Κριτήρια και διαδικασία ένταξης σε ειδικό ’’Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης’’» (B’ 3274), όπως ισχύει’’ - Επιπτώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό» (υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/112863/1417).

10. Την υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΠΔΑ/12958/237/9.2.2021 εισήγηση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

11. Το γεγονός ότι σύμφωνα με την υπό σημείο 11 εισήγηση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, από τις διατάξεις της παρούσας δεν αναμένεται πρόσθετη επίπτωση στον κρατικό προϋπολογισμό, αποφασίζουμε: Τροποποιούμε την υπό στοιχεία Δ5/ΗΛ/Β/Φ.1.21/οικ. 23824/13/23.12.2013 απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Κριτήρια και διαδικασία ένταξης σε ειδικό ’’Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης’’», όπως ισχύει, ως ακολούθως:

Άρθρο 1

Το άρθρο 3, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«Διαδικασία εφαρμογής Τ.Υ.Α.

1. Η ένταξη των δικαιούχων στις περιπτώσεις αυτές γίνεται μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου του παρόντος άρθρου 3.

2. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Διαχειριστή του Δικτύου ή Διαχειριστή Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών. Για την υποβολή της αίτησης, οι αιτούντες του Τ.Υ.Α. οφείλουν κατ’ ελάχιστο να υποβάλλουν:

α. Επωνυμία του Φορέα.

β. Στοιχεία λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος στην επωνυμία του φορέα, και αποκλειστικά για κτίρια όπου παρέχονται υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, όπως αυτές περιγράφονται στο άρθρο 2 της παρούσας, ανά κατηγορία δικαιούχου.

3. Η παροχή σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι στην επωνυμία του φορέα με τον κοινωφελή χαρακτήρα.

Σε περίπτωση που ο μετρητής δεν αντιστοιχεί στον φορέα, αυτός πριν την υποβολή της αίτησης για την ένταξη του στο Τ.Υ.Α. πρέπει να προχωρήσει στις απαιτούμενες κάθε φορά διαδικασίες, ώστε ο λογαριασμός να εκδίδεται στο όνομα του, στη διεύθυνση του κτιρίου που λαμβάνει χώρα η παροχή της υπηρεσίας αλληλεγγύης. Σε περίπτωση, που για την αλλαγή επωνυμίας στο μετρητή, απαιτείται η έκδοση επικαιροποιημένης Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη, αυτή δύναται να προσκομιστεί και μετά την διαδικασία ένταξης του δικαιούχου στο Τ.Υ.Α. και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εμπόδιο για την ολοκλήρωσή της.

4. Η συγκατάθεση για την αναζήτηση, συλλογή, επεξεργασία και έλεγχο εγκυρότητας των στοιχείων των αιτούντων φορέων όλων των κατηγοριών λογίζεται ότι δίνεται με την ως άνω ηλεκτρονική αίτηση του αιτούντος.

5. Οι φορείς των κατηγοριών Α’ και Γ’ του άρθρου 2 της παρούσας με την αίτησή τους παρέχουν εξουσιοδότηση για αναζήτηση των στοιχείων, που δηλώνονται, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που πιστοποιούν την ένταξη δικαιούχου στην κατηγορία. Εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την υποβολή των αιτήσεων των φορέων των κατηγοριών Α’ και Γ’ του άρθρου 2 της παρούσας, διαβιβάζονται ηλεκτρονικά από το Διαχειριστή του Δικτύου ή το Διαχειριστή Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για διασταύρωση και επιβεβαίωση, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 5 του ν. 2646/1998, τα στοιχεία που σχετίζονται με τις προϋποθέσεις ένταξης δικαιούχων στις κατηγορίες Α’ και Γ’ του άρθρου 2 της παρούσας. Το αργότερο εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη διαβίβαση των ανωτέρω στοιχείων των συγκεκριμένων φορέων από τον Διαχειριστή του Δικτύου ή το Διαχειριστή Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών, η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αποστέλλει ηλεκτρονικά στον αρμόδιο Διαχειριστή κατάλογο με τους δικαιούχους των κατηγοριών Α’ και Γ’ του ανωτέρω άρθρου 2, βάσει των στοιχείων που έχουν επιβεβαιωθεί από το αρχείο της, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 5 του ν. 2646/1998.

6. Οι φορείς της κατηγορίας Β’ του άρθρου 2 της παρούσας, επισυνάπτουν επιπλέον στην αίτησή τους Βεβαίωση, σύμφωνα με την οποία ο φορέας πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης, ήτοι λειτουργεί ως εκκλησιαστικό ίδρυμα και παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής σίτισης μέσω διατήρησης και λειτουργίας ειδικών προς τούτο χώρων (μαγειρεία, αίθουσες διάθεσης συσσιτίου). Με την αίτησή τους παρέχουν εξουσιοδότηση για αναζήτηση και επιβεβαίωση των στοιχείων που δηλώνονται από το εκάστοτε εκκλησιαστικό ίδρυμα. Για τα εκκλησιαστικά ιδρύματα της νήσου Κρήτης, οι Βεβαιώσεις εκδίδονται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης για τα ιδρύματα υπό την εποπτεία της και από τις κατά τόπους ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας Κρήτης για τα ιδρύματα υπό την εποπτεία τους. Για τα εκκλησιαστικά ιδρύματα των Δωδεκανήσων, οι Βεβαιώσεις εκδίδονται από τις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις και ειδικά για την νήσο Πάτμο, από την Ιερά Πατριαρχική Εξαρχία Πάτμου. Για τα εκκλησιαστικά ιδρύματα της υπόλοιπης ελληνικής επικράτειας, οι Βεβαιώσεις εκδίδονται από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

7. Οι φορείς της κατηγορίας Δ’ του άρθρου 2 της παρούσας επισυνάπτουν επιπλέον στην αίτησή τους Βεβαίωση του πρωτοβάθμιου ΟΤΑ στον οποίο ανήκουν, σύμφωνα με την οποία, ο φορέας πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης, ήτοι αποτελεί λειτουργούσα δομή κοινωνικής αλληλεγγύης πρωτοβάθμιου ΟΤΑ και στεγάζεται σε δημοτικά κτίρια ή σε κτίρια, που μισθώνονται από αυτόν (κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά ιατρεία και κοινωνικά συσσίτια). Με την αίτησή τους παρέχουν εξουσιοδότηση για αναζήτηση και επιβεβαίωση των στοιχείων που δηλώνονται από τον πρωτοβάθμιο ΟΤΑ στον οποίο ανήκουν.

8. Ειδικά για τους δικαιούχους της Κατηγορίας Β’ και Δ’, ο Διαχειριστής του Δικτύου ή ο Διαχειριστής Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών δύναται να διαβιβάζει ηλεκτρονικά αίτημα, εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την υποβολή της αίτησης για ένταξη στο Τ.Υ.Α., προς το οικείο εκκλησιαστικό ίδρυμα για τους δικαιούχους της Κατηγορίας Β’ ή τον οικείο πρωτοβάθμιο ΟΤΑ για τους δικαιούχους της Κατηγορίας Δ’, με αντικείμενο τη διασταύρωση των ήδη υποβληθέντων στοιχείων από τους αιτούντες φορείς.

9. Εφόσον επιβεβαιώνεται η επιλεξιμότητα του αιτούντα για ένταξη στο Τ.Υ.Α. βάσει των στοιχείων που τηρούνται από τον αρμόδιο κατά περίπτωση φορέα, όπως αυτοί αναφέρθηκαν ανωτέρω και συγκεκριμένα, για τις Κατηγορίες Α’ και Γ’ βάσει του καταλόγου που τηρείται από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και για τις Κατηγορίες Β’ και Δ’ βάσει της επισυναπτόμενης από τον αιτούντα Βεβαίωσης, ο Διαχειριστής του Δικτύου ή ο Διαχειριστής Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών προβαίνει στην εξέταση των λοιπών στοιχείων της αίτησης και υποχρεούται εντός τριάντα (30) ημερών να αποφανθεί επί αυτής. Σε περίπτωση εγκριτικής απάντησης, ο Διαχειριστής ενημερώνει σχετικά τον αιτούντα καθώς και τον Προμηθευτή του.

Εάν προκύψει από τον έλεγχο ότι ο αιτών δεν πληροί τα κριτήρια για ένταξη στο Τ.Υ.Α., τότε ενημερώνεται με επαρκή και ειδική αιτιολογία για τους λόγους απόρριψης της αίτησής του. Ειδικά, για τους Δικαιούχους της Κατηγορίας Β’ και Δ’, σε περίπτωση που οι οικείοι φορείς δεν απαντήσουν σε ενδεχόμενο αίτημα του Διαχειριστή για επιβεβαίωση των υποβληθέντων από τους αιτούντες στοιχείων εντός δεκαπέντε (15) ημερών και εφόσον έχει παρέλθει η προθεσμία των τριάντα (30) ημερών εξέτασης των λοιπών στοιχείων της αίτησης, ο Διαχειριστής προβαίνει αμελλητί στην έγκριση των αιτήσεων. Σε κάθε περίπτωση, η σχετική ενημέρωση έγκρισης ή απόρριψης της αίτησης προστίθεται στην ηλεκτρονική αίτηση του φορέα, που είχε υποβληθεί μέσω της σχετικής ιστοσελίδας του Διαχειριστή.

10. Ο Διαχειριστής του Δικτύου ή ο Διαχειριστής Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών τηρούν Μητρώο των φορέων που εντάσσονται στο Τ.Υ.Α. (εφεξής Μητρώο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης), προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα απολογιστικού ελέγχου των στοιχείων, καθώς και δυνατότητα αυτοματοποίησης του ελέγχου.

11. Όσοι έχουν ενταχθεί στο Τ.Υ.Α. δεν απαιτείται να υποβάλλουν αίτηση για το επόμενο έτος. Μόνο σε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων που έχουν δηλωθεί, η υποβολή νέας αίτησης είναι απαιτητή.

12. Επανέλεγχος των προϋποθέσεων ένταξης στο Τ.Υ.Α., για όσους δικαιούχους των κατηγοριών Α’ και Γ’ έχουν ενταχθεί σε αυτό, διενεργείται από τον Διαχειριστή του Δικτύου ή το Διαχειριστή Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών, συνεπικουρούμενοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ως εξής: Μέχρι την 15η Οκτωβρίου κάθε έτους, στοιχεία σχετιζόμενα με τις προϋποθέσεις ένταξης των δικαιούχων των κατηγοριών Α’ και Γ’ διαβιβάζονται ηλεκτρονικά από τον Διαχειριστή του Δικτύου ή τον Διαχειριστή Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για διασταύρωση και επιβεβαίωση, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 5 του ν. 2646/1998. Το αργότερο εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη διαβίβαση των ανωτέρω στοιχείων των συγκεκριμένων δικαιούχων από τον αρμόδιο Διαχειριστή ή το Διαχειριστή Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών, η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αποστέλλει ηλεκτρονικά στον αρμόδιο Διαχειριστή κατάλογο με τους δικαιούχους των κατηγοριών Α’ και Γ’ του ανωτέρω άρθρου 2, βάσει των στοιχείων που έχουν επιβεβαιωθεί από το αρχείο της, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 5 του ν. 2646/1998.

13. Επανέλεγχος των προϋποθέσεων ένταξης στο Τ.Υ.Α., για όσους δικαιούχους της κατηγορίας B’ έχουν ενταχθεί σε αυτό, διενεργείται ως εξής: Μέχρι την 15η Οκτωβρίου κάθε έτους, στοιχεία σχετιζόμενα με τις προϋποθέσεις ένταξης των δικαιούχων της κατηγορίας Β’ διαβιβάζονται ηλεκτρονικά από τον Διαχειριστή του Δικτύου ή τον Διαχειριστή Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών, για τα εκκλησιαστικά ιδρύματα της νήσου Κρήτης, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης για τα ιδρύματα υπό την εποπτεία της και στις κατά τόπους ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας Κρήτης για τα ιδρύματα υπό την εποπτεία τους, για τα εκκλησιαστικά ιδρύματα των Δωδεκανήσων, στις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις και ειδικά για την νήσο Πάτμο, στην Ιερά Πατριαρχική Εξαρχία Πάτμου και για τα εκκλησιαστικά ιδρύματα της υπόλοιπης ελληνικής επικράτειας, στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, για διασταύρωση και επιβεβαίωση. Το αργότερο εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη διαβίβαση των ανωτέρω στοιχείων των συγκεκριμένων δικαιούχων, οι οικείοι, κατά περίπτωση, εκκλησιαστικοί φορείς αποστέλλουν ηλεκτρονικά στον αρμόδιο Διαχειριστή κατάλογο με τους δικαιούχους της κατηγορίας Β’ του άρθρου 2 της παρούσας, βάσει των στοιχείων που έχουν επιβεβαιωθεί από το αρχείο τους. Σε περίπτωση κατά την οποία οι ως άνω εκκλησιαστικοί φορείς δεν απαντήσουν στα αιτήματα των διαχειριστών για επιβεβαίωση εντός της τασσόμενης προθεσμίας των δεκαπέντε (15) ημερών, ο Διαχειριστής του Δικτύου ή ο Διαχειριστής Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών ενημερώνουν αμελλητί τους δικαιούχους της κατηγορίας B’ ώστε να υποβάλουν με ευθύνη τους ηλεκτρονικά, εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την παραπάνω ενημέρωση, Βεβαίωση σύμφωνα με την οποία ο δικαιούχος πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης, ήτοι λειτουργεί ως εκκλησιαστικό ίδρυμα και παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής σίτισης μέσω διατήρησης ειδικών προς τούτο χώρων (μαγειρεία, αίθουσες διάθεσης συσσιτίου). Οι παραπάνω Βεβαιώσεις εκδίδονται, όπως ορίζεται στην παράγραφο 6 του ίδιου άρθρου.

14. Επανέλεγχος των προϋποθέσεων ένταξης στο Τ.Υ.Α., για όσους δικαιούχους της κατηγορίας Δ’ έχουν ενταχθεί σε αυτό, διενεργείται από τον Διαχειριστή του Δικτύου ή το Διαχειριστή Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών, ως εξής: Μέχρι την 15η Οκτωβρίου κάθε έτους, στοιχεία σχετιζόμενα με τις προϋποθέσεις ένταξης των δικαιούχων της κατηγορίας Δ’ διαβιβάζονται ηλεκτρονικά από τον Διαχειριστή του Δικτύου ή τον Διαχειριστή Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών στους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ, για τα ιδρύματα υπό την εποπτεία τους, για διασταύρωση και επιβεβαίωση. Το αργότερο εντός 15 ημερών από τη διαβίβαση των ανωτέρω στοιχείων των συγκεκριμένων δικαιούχων, οι πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ αποστέλλουν ηλεκτρονικά στον αρμόδιο Διαχειριστή κατάλογο με τους δικαιούχους της κατηγορίας Δ’ του άρθρου 2 της παρούσας, βάσει των στοιχείων που έχουν επιβεβαιωθεί από το αρχείο τους. Σε περίπτωση κατά την οποία οι πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ δεν απαντήσουν στα αιτήματα των διαχειριστών για επιβεβαίωση εντός της τασσόμενης προθεσμίας των δεκαπέντε (15) ημερών, ο Διαχειριστής του Δικτύου ή ο Διαχειριστής Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών ενημερώνει αμελλητί τους δικαιούχους της κατηγορίας Δ’ ώστε να υποβάλουν με ευθύνη τους ηλεκτρονικά εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την παραπάνω ενημέρωση Βεβαίωση σύμφωνα με την οποία ο δικαιούχος πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης, ήτοι αποτελεί λειτουργούσα δομή κοινωνικής αλληλεγγύης πρωτοβάθμιου ΟΤΑ και στεγάζεται σε δημοτικά κτίρια (κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά ιατρεία και κοινωνικά συσσίτια). Οι παραπάνω Βεβαιώσεις εκδίδονται, όπως ορίζεται στην παράγραφο 7 του παρόντος άρθρου.

15. Εφόσον από τη διενέργεια του επανελέγχου προκύπτει ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις ένταξης ορισμένου φορέα για το επόμενο ημερολογιακό έτος στο Τ.Υ.Α., οι δικαιούχοι φορείς παραμένουν στο Μητρώο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης, το οποίο τηρείται από τους αρμόδιους Διαχειριστές και ενημερώνονται σχετικά αυτοί και οι προμηθευτές τους. Αντίστοιχα, εφόσον από τη διενέργεια του επανελέγχου προκύπτει ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ένταξης ορισμένου φορέα για το επόμενο ημερολογιακό έτος στο Τ.Υ.Α., ενημερώνεται ο φορέας από τον αρμόδιο Διαχειριστή για τους λόγους απένταξής του από το Τ.Υ.Α., και ακολούθως διαγράφεται από το Μητρώο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης. Ο φορέας δύναται να υποβάλλει εκ νέου αίτηση για ένταξη στο Τ.Υ.Α., σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο παρόν άρθρο.

Άρθρο 2

Καταργούμενες διατάξεις

Το άρθρο 4 καταργείται και τα υπόλοιπα άρθρα αναριθμούνται.

Άρθρο 3

Έναρξη ισχύος

Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 9 Μαρτίου 2021

Ο Υπουργός

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΡΕΚΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!