Βρετανία Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι ο κόσμος θα μπορέσει να κάνει καλοκαιρινές διακοπές, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Χάνκοκ
EPA/ANDY RAIN
Η κυβέρνηση της Βρετανίας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι ο κόσμος θα μπορέσει να κάνει καλοκαιρινές διακοπές φέτος, αλλά δεν μπορεί να παράσχει βεβαιότητα για το αν οι άνθρωποι θα πρέπει ή όχι να κάνουν από τώρα κρατήσεις για διακοπές, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.
Μέλη του υπουργικού συμβουλίου δέχθηκαν επικρίσεις, ακόμη και από μέλη του κόμματος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ότι δίνουν συγκεχυμένα μηνύματα σχετικά με το αν ο κόσμος θα πρέπει να οργανώσει τις καλοκαιρινές του διακοπές εν μέσω της πανδημίας της COVID-19.
Χθες, Τετάρτη, ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς δήλωσε ότι ο κόσμος δεν θα πρέπει να κάνει κρατήσεις για να κάνει διακοπές στη χώρα ή στο εξωτερικό έως ότου γίνουν γνωστά περισσότερα στοιχεία για την επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, όμως άλλοι, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Τζόνσον, έδωσαν πιο αισιόδοξα μηνύματα.
"Κατανοώ όντως τη λαχτάρα για βεβαιότητα, αλλά η βεβαιότητα είναι δύσκολη σε μια πανδημία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε ότι ο κόσμος θα μπορέσει να κάνει αυτές τις διακοπές το καλοκαίρι", σημείωσε ο Χάνκοκ σε δηλώσεις που έκανε στο Sky News, προσθέτοντας ότι ο ίδιος έχει κάνει κράτηση για διακοπές στη νοτιοδυτική Αγγλία.
Ο Βρετανός υπουργός Υγείας σχολίασε ότι ο κόσμος "πραγματικά αντιλαμβάνεται" ότι υπάρχει αβεβαιότητα μετά τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία τον τελευταίο χρόνο και σημείωσε ότι χρειάζεται να είναι υπομονετικός.
"Η ερώτηση που θέτουν οι άνθρωποι δικαιολογημένα αφορά στη βεβαιότητα για το ποια θα είναι η κατάσταση όσον αφορά τα διεθνή ταξίδια και όσον αφορά τις διακοπές τους στην πατρίδα αυτό το καλοκαίρι και (...) αυτό που λέμε όλοι είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλίσουμε ότι ο κόσμος θα μπορέσει να κάνει διακοπές", υπογράμμισε.
"Νομίζω ότι όλοι λέμε ότι υπάρχει αβεβαιότητα, αλλά θέλουμε να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την αβεβαιότητα και βεβαίως το πρόγραμμα εμβολιασμού είναι η διέξοδός μας από αυτήν", κατέληξε.
Μέχρι στιγμής η Βρετανία έχει χορηγήσει μια πρώτη δόση εμβολίου σε περισσότερους από 13 εκατομμύρια ανθρώπους και έχει εισαγάγει επίσης νέους αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους, που καθιστούν παράνομο να πάει κανείς διακοπές, ώστε να προληφθεί η είσοδος στη χώρα νέων παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού.
Οι αεροπορικές εταιρείες και η βιομηχανία ταξιδίων έχει ζητήσει σαφήνεια και έναν σαφή οδικό χάρτη για την έξοδο από τα περιοριστικά μέτρα, φοβούμενη ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι καθοριστικό για πολλούς.
Το αεροδρόμιο του Χίθροου, το πιο πολυσύχναστο της Βρετανίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αριθμοί των επιβατών μειώθηκαν κατά 89% τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, και προειδοποίησε ότι κινδυνεύουν περισσότερες θέσεις εργασίας.
"Αν δεν δούμε κάποιο σχέδιο ανάκαμψης από την κυβέρνηση και κάποια υποστήριξη για τον αεροπορικό τομέα οικονομικά, τότε φοβάμαι ότι κινδυνεύουν περισσότερες θέσεις εργασίας", δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Χίθροου Τζον Χόλαντ-Κέι στο Sky News.
Ο ίδιος σημείωσε ότι από 15.000 ως 25.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν στο αεροδρόμιο τους τελευταίους 11 μήνες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!