Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Βουλή Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την “Απλούστευση πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλες διατάξεις”

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τίτλο «Απλούστευση πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλες διατάξεις»

Όπως αναφέρεται στην έκθεση αξιολόγησης συνεπειών των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου, με τα προτεινόμενα άρθρα 1 έως 4 επιχειρείται η απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας των μονάδων υδατοκαλλιέργειας, εντατικής ή ημιεντατικής μορφής, των κτηνιατρικών δραστηριοτήτων και ειδικότερα κτηνιατρείων και κτηνιατρικών κλινικών και των δραστηριοτήτων εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς, καθώς και των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, στο πλαίσιο του ν. 4442/2016 «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις» (Α ́ 230).

Στο Κεφάλαιο Β ́ του προτεινόμενου σχεδίου νόμου, περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για θέματα αδικημάτων ζωοκλοπής και ζωοκτονίας, τον ΕΛ.Γ.Ο. - ΔΗΜΗΤΡΑ, την αξιοποίηση του αγροτικού κεφαλαίου, τις δαπάνες Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, τον καθορισμό ανώτατου ορίου καταβολής αποζημιώσεων από τον ΕΛ.Γ.Α σε δικαιούχους, την εναρμόνιση του κανονισμού κατάστασης προσωπικού ΕΛ.Γ.Α. με τις διατάξεις του ν. 3528/2007 (Α ́ 26), την εισφορά γάλακτος και την υποχρεωτική επισήμανση προέλευσης στο γάλα, ειδικά εποικιστικά θέματα, την θήρα αγριόχοιρων, τα κτηνιατρικά φαρμακευτικά προϊόντα, τις σταβλικές εγκαταστάσεις και την απαγόρευση χρησιμοποίησης ιπποειδών για την παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος κ.λπ.

Οι εν λόγω διατάξεις, κρίνονται αναγκαίες προκειμένου να ρυθμιστούν επιμέρους θέματα του ΥΠΑΑΤ και των εποπτευόμενων φορέων του, να επικαιροποιηθούν ορισμένες διατάξεις που δεν ανταποκρίνονται στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες και δυσχεραίνουν τόσο τη λειτουργία της διοίκησης όσο και των πολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!