Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

FrieslandCampina Hellas - NOYNOY Διαδικτυακό σεμινάριο για τη βιωσιμότητα

Με υψηλή συμμετοχή διεξήχθη πρόσφατα το διαδικτυακό σεμινάριο "Sustainability Webinar" με θέμα τη βιωσιμότητα στο πλαίσιο του δεύτερου διαγωνισμού καινοτομίας "NOYNOY Idea Challenge Sustainability-Βιωσιμότητα".

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της FrieslandCampina Hellas-NOYNOY, σε σύμπραξη με το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τη συμβουλευτική εταιρεία μεταφοράς τεχνογνωσίας Break-Even Consulting.

Με επίκεντρο το ζήτημα της βιωσιμότητας, ομιλητές από την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και τον χώρο της βιομηχανίας, έθεσαν το ζήτημα της σύνδεσης της βιωσιμότητας με τον παραγωγικό ιστό της βιομηχανίας τροφίμων.

Η FrieslandCampina Hellas-NOYNOY εκπροσωπήθηκε από τη διευθύντρια εφοδιαστικής αλυσίδας, Βέλια Κουβέλη, τον διευθυντή ολικής ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, Χρήστο Αποστολόπουλο και τον διευθυντή εργοστασίου Πάτρας, Βασίλη Κυριακόπουλο, οι οποίοι ανέδειξαν τη δραστηριότητα της εταιρείας σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο "Sustainability Webinar" συμμετείχαν και καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσακανίκας, επιστημονικός υπεύθυνος του διαγωνισμού και καθηγητής του ΕΜΠ, απηύθυνε έναν εισαγωγικό χαιρετισμό και παρουσίασε το πλαίσιο του Διαγωνισμού, ενώ η Μάγδα Κροκίδα, καθηγήτρια του ΕΜΠ ανέλυσε τη σημασία της βιωσιμότητας στην εφοδιαστική αλυσίδα των τροφίμων.

Κεντρικός εισηγητής του σεμιναρίου ήταν Gilles Tisserand, Sustainability Transformation Director της εταιρείας Tetra Pak, της κορυφαίας εταιρείας λύσεων επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων στον κόσμο, που εστιάζει στην καινοτομία με άξονα τη βιωσιμότητα.

Ο κ. Tisserand εκπροσώπησε την εταιρεία, με την παρουσίασή του να αφορά στην κλιματική αλλαγή και τις σχετικές εξελίξεις στη βιομηχανία των τροφίμων.

Το διαδικτυακό σεμινάριο και τις παρουσιάσεις των ομιλητών παρακολούθησαν συνολικά 76 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση.

Αναφορικά με τον διαγωνισμό καινοτομίας "NOYNOY Idea Challenge Sustainability-Βιωσιμότητα", σημειώνεται ότι βρίσκεται στη φάση της αξιολόγησης των προτάσεων που έχουν υποβληθεί.

Η δεύτερη αυτή φάση αποτελεί συνέχεια της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, συγκεντρώνοντας πάνω από 30 καινοτόμες ιδέες και 100 συμμετέχοντες.

Ποσοστό 45% των συμμετεχόντων είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού, διδακτορικού ή υποψήφιοι διδάκτορες, γεγονός που αναδεικνύει το υψηλό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, αλλά και το τεχνολογικό επίπεδο των προτάσεων που υποβλήθηκαν.

Παράλληλα, οι περισσότερες προτάσεις είναι αποτέλεσμα έρευνας από πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, γεγονός που τονίζει την αξία του διαγωνισμού στη σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με τον παραγωγικό ιστό.

Σε επόμενη φάση, οι καλύτερες ομάδες θα παρουσιάσουν την ιδέα τους ενώπιον ειδικής επιτροπής, που θα αποφασίσει για την τελική κατάταξη και βράβευση.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό παρέχονται στην ιστοσελίδα: www.noynoyideachallenge.gr.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!