Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Περιφέρεια Αττικής Σύμφωνο συνεργασίας με το Συνεργατικό Δίκτυο - PRODUCT CLUB «ATTICA WINE AND FOOD EXPERIENCE»

Η διοργάνωση κοινών δράσεων για την προβολή του πολιτιστικού, οινικού και γαστρονομικού τουρισμού της Αττικής ως σταθερού μοχλού ανάπτυξης και προώθησης των αγροτικών προϊόντων της, περιλαμβάνεται στο σύμφωνο συνεργασίας που συνυπέγραψαν ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με την πρόεδρο του Συνεργατικού Δικτύου - PRODUCT CLUB «ATTICA WINE AND FOOD EXPERIENCE» Μ. Αλιφραγκή.

Με αφορμή τη συνεργασία ο κ. Πατούλης τόνισε:

«Εργαζόμαστε συστηματικά και συλλογικά με στόχο να μπουν νέες βάσεις σε παραγωγικούς πυλώνες όπως είναι ο Τουρισμός. Ενισχύουμε το Brand name Αττική και στοχεύουμε να μπει στον τουριστικό χάρτη ο οινικός και γαστρονομικός τουρισμός».

Επισήμανε ότι η «Αττική διαθέτει σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα τα οποία χρειάζεται να αναδείξουμε. Με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις θα προβάλλουμε, τόσο τα εξαιρετικά προϊόντα της Αττικής γης, όσο και τις διαδρομές οινοτουρισμού».

Από την πλευρά της, η κ. Μ. Αλιφραγκή επισήμανε ότι μέσα από τέτοιου είδους ενέργειες μπορεί να αναδειχθούν ο πλούτος και οι δυνατότητες που έχει η Αττική ως «τουριστικός προορισμός γεμάτος εμπειρία».

Στο Σύμφωνο προβλέπεται μεταξύ άλλων η εκπόνηση ενός ψηφιακού οινικού χάρτη της Αττικής, η υλοποίηση δράσεων που ενισχύουν την αναγνώριση των τοπικών προϊόντων οίνου και των διαδρομών οινοτουρισμού από ένα ευρύτερο καταναλωτικό κοινό.

Επιπλέον η αναγνώριση και προώθηση του ποιοτικού οίνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό και η ανάδειξη του Αττικού αμπελώνα σε συνδυασμό με τα τοπικά γαστρονομικά προϊόντα, μέσω οινογαστρονομικών δοκιμών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!