Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

Υ.Α. 6811 ΕΞ 2021 Καθορισμός και εξειδίκευση υποβαλλόμενων στοιχείων στο πλαίσιο του ν. 4649/2019

Αριθμ. 6811 ΕΞ 2021

ΦΕΚ B’ 193/25.01.2021

Καθορισμός και εξειδίκευση υποβαλλόμενων στοιχείων στο πλαίσιο του ν. 4649/2019.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΚΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

α) του ν. 4649/2019 (Α’ 206), και ιδίως την παρ. 3 του άρθρου 14 αυτού,

β) του π.δ. 142/2017 «Οργανισμός Υπουργείου Οικονομικών» (Α’ 181),

γ) της υπ’ αρ. 338/18.07.2019 κοινής απόφασης του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Οικονομικών Γεώργιο Ζαββό» (Β’ 3051),

δ) του άρθρου 90 του «Κώδικα της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» (π.δ. 63/2005, Α’ 98), όπως διατηρήθηκε σε ισχύ με την παρ. 22 του άρθρου 119 του ν. 4622/2019 (Α΄133).

2. Την ανάγκη να εξειδικευθεί και να καθοριστεί ως προς τα στοιχεία, τον τρόπο, τη συχνότητα και τις ημερομηνίες υποβολής, η παρεχόμενη πληροφόρηση για τις χρηματοροές της τιτλοποίησης απαιτήσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων, για τους σκοπούς παρακολούθησής τους.

3. Το γεγονός ότι από την παρούσα δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

1. Σχετικά με την αναφορά του διαχειριστή που προβλέπεται στην παρ. 3 του άρθρου 14 του ν. 4649/ 2019, αποστέλλονται τα εξής:

α) Υποβάλλεται σε ηλεκτρονική μορφή, ανά τιτλοποίηση, σε μηνιαία συχνότητα και μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου ημερολογιακού μήνα μετά τη λήξη της κάθε περιόδου αναφοράς ο Πίνακας 1 «Σωρευτικές πραγματοποιηθείσες μηνιαίες εισπράξεις από τη διαχείριση των τιτλοποιηθεισών απαιτήσεων» του Παραρτήματος Ι της παρούσας. Ο Πίνακας 1 αφορά στις πραγματοποιηθείσες μηνιαίες εισπράξεις από τη διαχείριση των τιτλοποιηθεισών απαιτήσεων, οι οποίες αποτυπώνονται σωρευτικά από την αρχή του εκάστοτε ημερολογιακού τριμήνου.

β) Υποβάλλονται σε ηλεκτρονική μορφή, ανά τιτλοποίηση, σε τριμηνιαία βάση και μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου ημερολογιακού μήνα μετά τη λήξη της κάθε περιόδου αναφοράς ο Πίνακας 2 «Τριμηνιαίες εισπράξεις από τη διαχείριση των τιτλοποιηθεισών απαιτήσεων» και ο Πίνακας 3 «Τριμηνιαίες υποχρεώσεις αποκτώντος» του Παραρτήματος II της παρούσας. Οι εν λόγω πίνακες απεικονίζουν τόσο τις πραγματοποιηθείσες χρηματοροές του τριμήνου, όσο και τις αναμενόμενες προϋπολογισθείσες χρηματοροές. Οι τελευταίες αποτυπώνονται αναλυτικά για τα 3 πρώτα έτη από το τρίμηνο αναφοράς (ανά τρίμηνο για το πρώτο έτος και ετήσια για τα 2 επόμενα έτη) και σωρευτικά για όλα τα επόμενα έτη, από το τρίμηνο αναφοράς έως τη λήξη των ομολογιών υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior notes).

2. Σχετικά με τις υποβολές των πινάκων της παρ. 1, διευκρινίζονται τα εξής:

α) Η υποβολή του Πίνακα 1 δεν αναμένεται για τους καταληκτικούς μήνες των ημερολογιακών τριμήνων, δηλαδή για τους μήνες Μάρτιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο, καθώς το περιεχόμενό του περιλαμβάνεται στον Πίνακα 2.

β) Η υποβολή των Πινάκων των Παραρτημάτων I και II της παρούσας είναι υποχρεωτική έως τη λήξη των ομολογιών υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior notes).

γ) Όλοι οι παραπάνω πίνακες, περιλαμβάνονται σε ένα υπόδειγμα, το οποίο υποβάλλεται ηλεκτρονικά, βάσει των οδηγιών συμπλήρωσης που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα III της παρούσας (Υπόδειγμα Τ1).

δ) Το παραπάνω υπόδειγμα υποβάλλεται από τον διαχειριστή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 ν. 4649/2019, στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία το διαβιβάζει εν συνεχεία στην Επιτροπή Παρακολούθησης Εγγυήσεων του άρθρου 17 του ιδίου νόμου, για τους σκοπούς παρακολούθησης των χρηματοροών της τιτλοποίησης απαιτήσεων.

3. Η παρούσα καταλαμβάνει και τιτλοποιήσεις, για τις οποίες έχει ήδη εκδοθεί υπουργική απόφαση για την παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τους ομολογιούχους υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας.

4. Προσαρτώνται και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας τα Παραρτήματα Ι, ΙΙ, και ΙΙΙ.

Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2021

Ο Υφυπουργός Οικονομικών

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΒΒΟΣ

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!