Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Απλοποίηση διαδικασίας δωρεάς ΕΙΧ οχημάτων και μοτοσυκλετών προς φορείς του Δημοσίου

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Απλοποίηση διαδικασίας δωρεάς ΕΙΧ οχημάτων και μοτοσυκλετών προς φορείς του Δημοσίου

Απλοποιείται και επισπεύδεται η διαδικασία δωρεών οχημάτων σε φορείς του δημοσίου από μη κερδοσκοπικούς φορείς και οργανισμούς, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ειδικότερα, στις περιπτώσεις δωρεάς ΕΙΧ οχημάτων και μοτοσυκλετών προς φορείς του Δημοσίου, ο δωρητής θα αποκτά την κυριότητα επί του οχήματος, χωρίς να εκδοθεί νέα άδεια κυκλοφορίας στο όνομά του και η οποία θα μεταβιβάζεται απευθείας στο όνομα του δωρεοδόχου φορέα.

Προς τον σκοπό αυτό, θα προσκομίζονται από τον δωρεοδόχο στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών τα ακόλουθα τρία δικαιολογητικά:

  • (α) η πράξη αποδοχής της δωρεάς,
  • (β) η πράξη παραλαβής από τον δωρεοδόχο και
  • (γ) τα σχετικά τιμολόγια ή συναφή αποδεικτικά της εκάστοτε προηγηθείσας πράξης (πώληση κλπ).

Για παράδειγμα, αν ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα (δωρητής) επιθυμεί να αγοράσει ένα όχημα και να το δωρίσει σε έναν Δήμο (δωρεοδόχος), τότε ο Δήμος αρκεί να προσκομίσει στην Υπηρεσία Μεταφορών τα τρία παραπάνω δικαιολογητικά για να γίνει η μεταβίβασή του οχήματος, χωρίς να έχει προηγηθεί η μεταβίβαση στον δωρητή.

Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής πολιτικής της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας στη διαδικασία των δωρεών, σε συνέχεια άλλων σημαντικών πρωτοβουλιών όπως η ανάπτυξη της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Δωρεών (e-Δωρεές).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!