ΣΕΠΕ Διάκριση της Digisec στα WITSA Global ICT Excellence Awards
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας ανακοίνωσε τη βράβευση ελληνικής υποψηφιότητας που υποβλήθηκε από το ΣΕΠΕ στα «2020 Virtual WITSA Global ICT Excellence Awards», τα οποία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του «Road to WCIT Malaysia» στις 19 Νοεμβρίου και λόγω των ειδικών συνθηκών φέτος διεξήχθησαν ψηφιακά.
Νικήτρια ως Merit Winner στην κατηγορία «Digital Innovation Award» αναδείχθηκε η υποψηφιότητα «Bird Monitoring Solution» της εταιρείας Digisec.
Η φετινή διάκριση της Digisec είναι άλλη μια σημαντική διεθνής διάκριση για τις ελληνικές υποψηφιότητες που υποβάλλει ο ΣΕΠΕ τα τελευταία 14 χρόνια στην παγκοσμίου βεληνεκούς διοργάνωση των «WITSA Global ICT Excellence Awards».
Η Digisec είναι εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που ειδικεύεται στις εφαρμοσμένες λύσεις με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Μηχανική Μάθηση.
Η βραβευθείσα υποψηφιότητα της Digisec αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για εφαρμογή σε αιολικά πάρκα για την παρακολούθηση πτηνών, η οποία ενσωματώνει υπερσύγχρονο εξοπλισμό, λογισμικό καθώς και πλατφόρμα επιχειρηματικής ευφυΐας.
Η συγκεκριμένη λύση η οποία σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και υλοποιήθηκε από την Digisec σε συνεργασία με την εταιρεία Go Com, είναι φιλική προς το περιβάλλον, καθώς βοηθά στη διάσωση και προστασία πτηνών -πολλά από τα οποία απειλούνται- και ταυτόχρονα συνδράμει τις εταιρείες παροχής πράσινης ενέργειας να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, εξασφαλίζοντας περισσότερο χρόνο λειτουργίας για τις ανεμογεννήτριες τους.
Παράλληλα, η λύση βασίζεται σε έναν μοναδικό αλγόριθμο -Machine Learning- βάσει του οποίου το σύστημα εντοπίζει και αναγνωρίζει με πρωτοφανή ακρίβεια πτηνά που πετούν επικίνδυνα κοντά στις ανεμογεννήτριες.
Ο πρόεδρος της Digisec, Βασίλης Ορφανός, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή η διάκριση από τον WITSA με το βραβείο Digital Innovation Award.
Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για τις συνεργαζόμενες εταιρείες και για τα στελέχη που ανέπτυξαν το Bird Monitoring System, με State of the Art τεχνολογίες Machine Learning, καμερών και πανίσχυρων υπολογιστών. Είναι πρωτίστως ένα περιβαντολλογικό σύστημα που προστατεύει τα σπάνια πτηνά από πρόσκρουση με ανεμογεννήτριες.
Το Bird Monitoring System δίνει υπεραξία στην παγκόσμια αγορά Αιολικής Ενέργειας.
Αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά ότι οι ελληνικές εταιρείες μπορούν να καινοτομούν στην παγκόσμια αγορά Πληροφορικής και Αιολικής Ενέργειας».
Η πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ, Γιώτα Παπαρίδου, επεσήμανε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς αλλά και περήφανοι που και φέτος μια ελληνική εταιρεία διέπρεψε στα WITSA Global ICT Excellence Awards. Αυτή είναι άλλη μια διάκριση των υποψηφιοτήτων που υποβάλλει ο ΣΕΠΕ τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώνοντας πως ο κλάδος ψηφιακής τεχνολογίας στην Ελλάδα παραμένει ισχυρός και καινοτόμος, παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε παγκοσμίως η πανδημία καιτης προσδίδει μια θέση κύρους στην διεθνή βιομηχανία ψηφιακής τεχνολογίας, ισχυροποιώντας ταυτόχρονα την ελληνική οικονομία και ανταγωνιστικότητα».
Ο Γιάννης Σύρρος, γενικός διευθυντής του ΣΕΠΕ και νέος πρόεδρος του WITSA, δήλωσε:
«Τα τελευταία 14 χρόνια ελληνικές επιχειρήσεις διαπρέπουν στα WITSA Global ICT Excellence Awards και αυτό μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για την πορεία και τα επιτεύγματα του κλάδου της ψηφιακής τεχνολογίας στη χώρα μας. Οι συνθήκες που ανέκυψαν εξαιτίας του COVID-19 είναι ιδιαίτερα δύσκολες, αλλά είναι και οι ίδιες που κάνουν επιτακτική την ανάγκη προώθησης και χρήσης της τεχνολογίας σήμερα όσο ποτέ άλλοτε».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!