Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιμελητήρια

Β.Ε.Α. Διαδικτυακό σεμινάριο για πρόγραμμα Περιφέρειας

Β.Ε.Α.

06 Νοεμβρίου 2020

Δελτίο Τύπου

Διαδικτυακό σεμινάριο για πρόγραμμα Περιφέρειας

Ανοικτό διαδικτυακό σεμινάριο για τα Μέλη του και λογιστές, συνδιοργάνωσε χθες το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, με την ΕΛΑΝΕΤ  – ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης της δράσης για την Αττική – σχετικά με το Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, «για την Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων Αττικής που επλήγησαν από την Πανδημία, με Κεφάλαιο Κίνησης».

Στην εκδήλωση, που συμμετείχαν πολλές επιχειρήσεις, απαντήθηκαν από τα αρμόδια στελέχη της ΕΛΑΝΕΤ κα Δήμητρα Παπαδοπούλου και κ. Σταύρο Μπασιάκο, ερωτήματα που θα βοηθήσουν τους επιχειρηματίες να υποβάλουν τις προτάσεις τους για ένταξη στο Πρόγραμμα και δόθηκαν διευκρινίσεις, για τις υποχρεώσεις υλοποίησης.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Β.Ε.Α. Παύλος Ραβάνης, τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή αναγγελίας του προγράμματος, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο κινητοποιήθηκε, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του και ήδη έχει προβεί στην κατάρτιση ενός σύντομου πρακτικού οδηγού για τη Δράση.

Ωστόσο, όπως είπε, έχει διαπιστώσει και τις αδυναμίες του προγράμματος, το οποίο φαίνεται να ευνοεί βαθμολογικά τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, αφήνοντας εκτός τελικής χρηματοδότησης τον πολύ μικρό επιχειρηματία της Αττικής, που απασχολεί έως 10 άτομα προσωπικό.  Για τον σκοπό αυτό, το Β.Ε.Α. έκανε ήδη δυναμικές παρεμβάσεις προς την Περιφέρεια, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν, καταρχήν, θετικά.

Στον δικό του χαιρετισμό, ο Περιφερειάρχης κ. Γ. Πατούλης, δήλωσε ότι εξετάζει τα αιτήματα των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων και με την καλή συνεργασία των φορέων, θα επιτευχθεί θετικό αποτέλεσμα.

Την ανάγκη για την στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες παράγουν, απασχολούν προσωπικό και συνεισφέρουν στην εθνική οικονομία, αντιστεκόμενοι με κάθε κόστος, όλη αυτήν την παρατεταμένη περίοδο οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, επισήμανε στο κλείσιμο της εκδήλωσης, το Μέλος της Διοίκησης και Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων του Β.Ε.Α. κ. Χρ. Λούσης. 

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, θα συνεχίσει τις δράσεις ανοικτής και στοχευμένης ενημέρωσης για τα Μέλη του και στο επόμενο διάστημα, για την στήριξή τους και την αντιμετώπιση των συνεπειών του νέου κλεισίματος των επιχειρήσεων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!