Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΟΒΣΘ Αίτημα για άμεση στήριξη όσων πλήττονται από το νέο lockdown, για να μην υπάρξουν «λουκέτα»

Την άμεση ανάληψη δράσης για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από το νέο lockdown στη Θεσσαλονίκη ζητά από την κυβέρνηση, με σημερινή ανακοίνωσή της, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων (ΟΒΣΘ), επισημαίνοντας ότι το κλείσιμο των καταστημάτων, σε συνδυασμό με την έλλειψη τουριστών και την ακύρωση της 85ης Διεθνούς Έκθεσης τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφήνουν ανεξίτηλα σημάδια στην οικονομική ζωή της πόλης.

«Η χρηματοδότηση που πιθανώς έχουν λάβει έως τώρα οι επιχειρήσεις για το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2020, δεν επαρκεί και δεν καλύπτει τις ανάγκες.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτή τη στιγμή να υπάρξει ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων που πλήττονται από το lockdown (...)

Να υπάρξει ουσιαστική στήριξη του κόστους εργασίας σε όσες έχουν κλείσει καθολικά, με κάλυψη 100% του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους, ενώ σε όσες λειτουργούν πληττόμενες, η κάλυψη να είναι στο 40% του μισθολογικού και στο 100% του ασφαλιστικού κόστους.

Περαιτέρω, να υπάρξει επιδότηση και στα ενοίκια και να γίνουν ρυθμίσεις για οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και απαλλαγή από δημοτικά τέλη», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, όπου επισημαίνεται ότι αν κυβέρνηση δεν παράσχει άμεση στήριξη σε όσους πλήττονται από το lockdown «σε λίγους μήνες θα θερίσει θύελλες από τα λουκέτα στην αγορά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!