Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ελληνο - Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο Το 18ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Υπευθυνότητας του για τις «φυλές» στο επιχειρείν

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο παρουσιάζει τις σύγχρονες τάσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης στο 18ο ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Υπευθυνότητας που πραγματοποιεί ‪στις 19 Οκτωβρίου 2020‬, στο ξενοδοχείο Χίλτον και μέσω διαδικτύου, με τίτλο "Tribes: Joined by Purpose".

Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η έννοια της παγκοσμιοποίησης εξελίσσεται σε ένα νέο κοινωνικό πρότυπο.

Υπάρχει μια νέα έννοια κοινότητας σε όλο τον κόσμο που πραγματώνεται μέσα σε οικοσυστήματα ή φυλές (tribes), δηλαδή ομάδες ανθρώπων που συνδέονται μέσω ενός κοινού σκοπού, μιας κοινής ιδέας.

Καθώς το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διασφαλίζουν ότι η απόσταση δεν είναι  περιοριστικός παράγοντας για τους ανθρώπους που ανταλλάσσουν ιδέες, η διαμόρφωση φυλών είναι τώρα πιο εύκολη από ποτέ.

Το "Tribes for business" είναι μια νέα επιχειρηματική προσέγγιση που αντικατοπτρίζει αυτές τις μεταβαλλόμενες κοινωνίες.

Σε μια εποχή που η βιωσιμότητα αποκτά κεντρικό ρόλο, η σύγχρονη επιχείρηση πρέπει να εξελιχθεί γύρω από σκοπό και να αγκαλιάσει όσους αναζητούν σκόπιμη αλλαγή.

Το εταιρικό μήνυμα δεν στοχεύει πλέον σε δημογραφικές ομάδες καταναλωτών, αλλά φιλοδοξεί να πείσει και να κινητοποιήσει φυλές που συνδέονται με σκοπό (purpose) και που απαρτίζονται από μέλη που μπορεί να είναι καταναλωτές, εργαζόμενοι, επενδυτές ή οποιαδήποτε ομάδα ενδιαφερομένων.

Το 18ο συνέδριο στοχεύει, μέσα από μια πολυδιάστατη θεματολογία, να πυροδοτήσει το ενδιαφέρον για τη σύνδεση των επιχειρήσεων με εκείνους που προάγουν τον σκοπό και οδηγούν τη βιώσιμη αλλαγή.

Αναδεικνύεται η αξία ενσωμάτωσης των αξιών βιωσιμότητας που ενώνουν ανθρώπους μεταξύ τους, όπως ενσυναίσθηση, συμπερίληψη, προσαρμοστικότητα και αλληλεγγύη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!