Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Πατούλης Η εμπειρία του κορoνοϊού καταδεικνύει ότι ήρθε η ώρα για την εφαρμογή της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης

Την εφαρμογή μιας πολυεπίπεδης διακυβέρνησης για την αντιμετώπιση των κρίσεων πρότεινε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας στο διεθνές συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα «Η Ευρωπαϊκή έννοια του Κράτους ως "Δημόσια Υπηρεσία" και οι κρίσεις».

Τόνισε ότι στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαία η ενδυνάμωση των περιφερειών, οι οποίες βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή αρωγοί στην προσπάθεια που κατέβαλε το κεντρικό κράτος για την εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας.

Η Περιφέρεια Αττικής, επισήμανε «με γρήγορα αντανακλαστικά και άμεσες ενέργειες, συνέβαλε αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Ο Γ. Πατούλης αναπτύσσοντας τις ενέργειες επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων σε αυτές για την προστασία των ηλικιωμένων σε Μονάδες Φροντίδας, στη συνεργασία με τον ΙΣΑ για την ανάπτυξη της πλατφόρμας (1110), στην οποία οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται δωρεάν σε 24ωρη βάση, στη χρηματοδότηση αγοράς αναπνευστήρων και κρεβατιών ΜΕΘ και ΜΑΦ, στη λειτουργία Δέκα Κινητών Μονάδων που συνδράμουν στην διενέργεια των ελέγχων για τον κορωνοϊό, στο 1 εκατομμύριο γεύματα για 40.000 πολίτες, στις Εθελοντικές Αιμοδοσίες κ.α.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, το υπουργείο Εξωτερικών και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου.

Τις εργασίες άνοιξαν ο περιφερειάρχης Αττικής και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης και έκλεισε με ομιλία του ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ, Προκόπης Παυλόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!