Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

Υ.Α. 24406 ΕΞ 2020 Παροχή Υπηρεσίας Αυθεντικοποίησης Χρηστών oAuth2.0 σε Πληροφοριακά Συστήματα τρίτων Φορέων.

Αριθμ. 24406 ΕΞ 2020

ΦΕΚ B’ 3865/10.09.2020

Παροχή Υπηρεσίας Αυθεντικοποίησης Χρηστών oAuth2.0 σε Πληροφοριακά Συστήματα τρίτων Φορέων.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

A. Τις διατάξεις:

1. Του ν. 3979/2011 «Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις» (A΄138).

2. Των άρθρων 47 και 48 του ν. 4623/2019 «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση, συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και άλλα επείγοντα ζητήματα» (A΄134).

3. Του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και την κατάργηση της οδηγίας υπ΄αρ. 95/46/ΕΚ.

4. Του ν. 4624/2019 «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/680» (Α΄137).

5. Του π.δ. 81/2019 «Σύσταση, συγχώνευση, μετονομασία και κατάργηση Υπουργείων και καθορισμός των αρμοδιοτήτων τους-Μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων» (Α΄119).

6. Του π.δ. 83/2019 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης,Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών (Α΄121).

7. Του π.δ. 40/2020 «Οργανισμός Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης» (Α΄85).

8. Της υπό στοιχεία Υ6/2019 απόφασης του Πρωθυπουργού «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υπουργό Επικρατείας» (Β΄2902).

9. Του άρθρου 90 του π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» (Α΄98), το οποίο διατηρήθηκε σε ισχύ με την παρ. 22 του άρθρου 119 του ν. 4622/2019 (Α΄133).

Β. Την υπό στοιχεία 118944 ΕΞ 2019 απόφαση του Υπουργού Επικρατείας «Λειτουργία Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης» (Β΄3990).

Γ. Την υπό στοιχεία 3981 ΕΞ 2020/25-2-2020 απόφαση του Υπουργού Επικρατείας «Παροχή Υπηρεσίας Αυθεντικοποίησης Χρηστών oAuth2.0 σε Πληροφοριακά Συστήματα τρίτων Φορέων» (Β΄762).

Δ. Την ανάγκη διασφάλισης σωστής χρήσης των πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών των φορέων του δημοσίου τομέα, οι οποίοι μέσω της αυθεντικοποίησης βεβαιώνονται περί της ταυτότητας του χρήστη που εισέρχεται στο σύστημά τους.

Ε. Το γεγονός ότι από την έκδοση της παρούσας απόφασης, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

1. Διατίθεται η Υπηρεσία Αυθεντικοποίησης Χρηστών Oauth2.0. της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας (ΚΕ.Δ) στους κάτωθι φορείς του Δημοσίου Τομέα (όπως παρουσιάζονται αναλυτικά στο παράρτημα Ι):

  • Στο Υπουργείο Οικονομικών για την αυθεντικοποίηση των χρηστών στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Σύστημα διεξαγωγής ηλεκτρονικών πλειοδοτικών δημοπρασιών αιγιαλού».
  • Στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την αυθεντικοποίηση των χρηστών στα πληροφοριακά συστήματα Διαχείρισης Κ.Δ.Β.Μ.-Κολλεγίων «ΙΡΙΣ» και «ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΑΙΘ».
  • Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για την αυθεντικοποίηση των χρηστών α) στην εφαρμογή αρχειοθέτησης δικαστικών εγγράφων και β) στην εφαρμογή ηλεκτρονικής κατάθεσης αίτησης για έκδοση πιστοποιητικών του Ειρηνοδικείου Πατρών.
  • Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την αυθεντικοποίηση των χρηστών στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Προσωρινές Άδειες Οδήγησης».
  • Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την αυθεντικοποίηση των χρηστών στις «ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Περιφέρειας».
  • Στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) για την αυθεντικοποίηση των χρηστών στην εφαρμογή του φορέα για την απομακρυσμένη υποβολή ενιαίας αίτησης ενίσχυσης.
  • Στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας Α.Π.Θ. για την αυθεντικοποίηση των χρηστών στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης προγραμμάτων-web-resCom ΕΛΚΕ Α.Π.Θ.».
  • Στον Οργανισμό Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού για την αυθεντικοποίηση των χρηστών στην ηλεκτρονική εφαρμογή «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ».
  • Στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας για την αυθεντικοποίηση των χρηστών στην ηλεκτρονική εφαρμογή «ΘΥΡΙΔΑ ΟΒΙ».
  • Στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών για την αυθεντικοποίηση των χρηστών στην εφαρμογή «echamber» του φορέα.
  • Στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών για την αυθεντικοποίηση των χρηστών στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα «Papyros».
  • Στο Επιμελητήριο Χίου για την αυθεντικοποίηση των χρηστών στο πληροφοριακό σύστημα του φορέα.
  • Στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών για την αυθεντικοποίηση των χρηστών στην εφαρμογή καταγραφής αιτημάτων και παραπόνων ΕπιχειρήσεωνΔανειοληπτών.
  • Στον ΕΛΚΕ-ΕΜΠ για την αυθεντικοποίηση των χρηστών στο πληροφοριακό σύστημα «e-research».
  • Στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την αυθεντικοποίηση των χρηστών στο «πληροφοριακό σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων».
  • Στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την αυθεντικοποίηση των χρηστών στην ηλεκτρονική εφαρμογή τήρησης και επικαιροποίησης του Μητρώου Ασυνόδευτων Ανηλίκων του άρθρου 24 του ν. 4554/2018 (A΄130).
  • Στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την αυθεντικοποίηση των χρηστών στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Αδειοδότηση ΑΠΕ».
  • Στο Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής και προαγωγής Υγείας Δήμου Καισαριανής «Λεωνίδας Μανωλίδης» για την αυθεντικοποίηση των χρηστών στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Σύστημα ταυτοποίησης χρηστών».
  • Στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, για την αυθεντικοποίηση των χρηστών στην ηλεκτρονική εφαρμογή «ΟΠΣ ΕΟΠΥΥ Διαχείριση ατομικών αιτημάτων ασφαλισμένων».
  • Στο Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας, για την αυθεντικοποίηση των χρηστών στις ηλεκτρονικές εφαρμογές «e-Presence», «Εφαρμογές Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης», «Πρώτη εγγραφή σε νηπιαγωγείο».
  • Στον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω για την αυθεντικοποίηση των χρηστών στην ηλεκτρονική εφαρμογή «πληροφοριακό Σύστημα Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. Δήμου Κω»

καθώς και στους ακόλουθους Δήμους, για την αυθεντικοποίηση των χρηστών κατά την είσοδο στις ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχουν: Δήμος Χίου, Δήμος Χερσονήσου, Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος, Δήμος Σοφάδων, Δήμος Σίφνου, Δήμος Σητείας, Δήμος Σερρών, Δήμος Σερβίων, Δήμος Σαρωνικού, Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου, Δήμος Περιστερίου, Δήμος Πλατανιά, Δήμος Πεντέλης, Δήμος Παύλου Μελά, Δήμος Πατρέων, Δήμος Παλαμά, Δήμος Ορεστιάδας, Δήμος Νεστορίου, Δήμος Νέας Ιωνίας Αττικής, Δήμος Ναυπακτίας, Δήμος Μεταμορφώσεως, Δήμος Μυκονίων, Δήμος Λοκρών, Δήμος Λαρισαίων, Δήμος Κω, Δήμος Κρωπίας, Δήμος Κορινθίων, Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, Δήμος Κιλκίς, Δήμος Κιλελέρ, Δήμος Καστοριάς, Δήμος Καρπενησίου, Δήμος Καλύμνου, Δήμος Καλλιθέας, Δήμος Καλαμάτας, Δήμος Καλαμαριάς, Δήμος Καλαβρύτων, Δήμος Καβάλας, Δήμος Ιλίου, Δήμος Θεσσαλονίκης, Δήμος Ηλιούπολης, Δήμος Ζωγράφου, Δήμος ΕλληνικούΑργυρούπολης, Δήμος Ευρώτα, Δήμος Διδυμοτείχου, Δήμος Βύρωνα, Δήμος Βόλου, Δήμος Βάρης-ΒούλαςΒουλιαγμένης, Δήμος Αχαρνών, Δήμος Αιγάλεω, Δήμος Αθηναίων, Δήμος Αγ. Δημητρίου, Δήμος Αγιάς, Δήμος Αγίας Παρασκευής.

2. Η υπηρεσία αυθεντικοποίησης χρηστών διατίθεται σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στην υπό στοιχεία 3981 ΕΞ 2020/25-2-2020 απόφαση του Υπουργού Επικρατείας «Παροχή Υπηρεσίας Αυθεντικοποίησης Χρηστών oAuth2.0 σε Πληροφοριακά Συστήματα τρίτων Φορέων» (Β΄762).

3. Η διάθεση διενεργείται σύμφωνα με το ισχύον Πλαίσιο Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τις διατάξεις περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

4. Τα διαπιστευτήρια του χρήστη δεν γίνονται γνωστά στους Φορείς που αξιοποιούν την Υπηρεσία Αυθεντικοποίησης Χρηστών Oauth2.0.

5. Οι Φορείς της παρ. 1 της παρούσης έχουν την υποχρέωση λήψης και διαρκούς τήρησης των κατάλληλων και αναγκαίων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ασφάλειας των λαμβανομένων πληροφοριών και κατ΄ ελάχιστον, την καταγραφή και παρακολούθηση των προσβάσεων, τη διασφάλιση ιχνηλασιμότητας και την προστασία των διακινούμενων δεδομένων από κάθε παραβίαση, καθώς και από σκόπιμη ή τυχαία απειλή.

6. Η παρούσα απόφαση αρχίζει να ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Α/Α ΦΟΡΕΑΣ Αρ. Αιτ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 3854 Προσωρινές Άδειες Οδήγησης
2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 3144 Σύστημα διεξαγωγής ηλεκτρονικών πλειοδοτικών δημοπρασιών αιγιαλού
3. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 2150 ΙΡΙΣ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
2538 ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΑΙΘ
4. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 2882 ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ
3231 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
5. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ 600 Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
6. ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 2495 ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΕ
7. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ 2934 Εφαρμογή ΟΠΕΚΕΠΕ για την απομακρυσμένη υποβολή ΕΑΕ μέσω κινητού τηλεφώνου ΕΆΕ
8. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ 3139 ΘΥΡΙΔΑ ΟΒΙ
9. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΩΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ 3774 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ
10. ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Δ. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ 3026 Σύστημα Ταυτοποίησης χρηστών Ν.Π.Δ.Δ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Λ. ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
11. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ 1808 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ
12. ΕΜΠΟΡΙΚΟ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛ ΑΘΗΝΩΝ 3590 Πληροφοριακό Σύστημα ΕΒΕΑ για Καταγραφή αιτημάτων και παραπόνων Επιχειρήσεων-Δανειοληπτών
13. ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 2297 e-research
14. ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Α.Π.Θ. 3681 Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης προγραμμάτων-web-resCom ΕΛΚΕ Α.Π.Θ.
15. ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 2861 ΟΠΣ ΕΟΠΥΥ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ
16. ΕΘΝΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 2779 Ηλεκτρονική Διακίνηση Εγγράφων
17. ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 2200 helidon
18. ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΕ 2264 e-Presence
2300 Εφαρμογές Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης
2813 Πρώτη εγγραφή σε νηπιαγωγείο
19. ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 1869 echamber ΒΕΑ.-ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤ ΑΘΗΝΑΣ
20. ΑΡΧΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΠΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 2996 ΑΕΠΠ-ΟΠΣ Papyros
21. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΩ 3710 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. ΔΗΜΟΥ ΚΩ
22. ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ 2745 Πλατφόρμα Ψηφιακών Υπηρεσιών Δήμου Χίου
23. ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ 2146 Πληροφοριακό σύστημα Δήμου Χερσονήσου
24. ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΨΥΧΙΚΟΥ 2318 Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού-IntelligentCity app
25. ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ 2349 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡ-ΤΕΜΙΔΟΣ
26. ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ 3063 Πληροφοριακό Σύστημα Δήμου Σοφάδων
27. ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ 2967 Πλατφόρμα Ψηφιακών Υπηρεσιών Δήμου Σίφνου
28. ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ 3141 Πλατφόρμα Ψηφιακών Υπηρεσιών Δήμου Σητείας
29. ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ 1854 ΠΣ Ταμείου Δ. Σερρών Ηλεκτρονικών Ειδοποιήσεων και Πληρωμών
30. ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ 2735 Πλατφόρμα Ψηφιακών Υπηρεσιών Δήμου Σερβίων
31. ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ 2384 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
32. ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ 2352 Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου (e-ΑΙΤΗΣΕΙΣ)
33. ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ 3537 ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
34. ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 2225 ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
2421 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
35. ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 2388 ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Intelligencity
36. ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ 2416 Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς πολίτες Διαδικτυακής Πύλης Δήμου Παύλου Μελά
37. ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ 2406 Πληροφοριακό Σύστημα Δήμου Πατρέων
38. ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ 3299 Πληροφοριακό Σύστημα Δήμου Παλαμά
39. ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 2620 Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Είσπραξης Οφειλών Open1EasyPay Δήμου Ορεστιάδας
2886 Πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου Ορε-στιάδας
40. ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ 3042 Πλατφόρμα Ψηφιακών Υπηρεσιών Δήμου Νεστορίου
41. ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ 2822 ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
42. ΔΗΜΟΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 3738 Πλατφόρμα Ψηφιακών Υπηρεσιών Δήμου Νέας Ιωνίας
43. ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΙΩΝ 3334 Ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου Μυκόνου
44. ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ 3080 Πλατφόρμα Ψηφιακών Υπηρεσιών Δήμου Μεταμόρφωσης
45. ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ 2829 Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Δήμου Λοκρών
46. ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 933 ΟΑυ^2-ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
47. ΔΗΜΟΣ ΚΩ 2646 Digital Local Goverment-Διαδικτυακή Πλατφόρμα Παροχής Ψηφιακοποιημένων Υπηρεσιών Δήμου Κω
2675 Πλατφόρμα Ψηφιακών Υπηρεσιών Δήμου Κω
48. ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ 3170 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ
49. ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ 3116 Κεντρική Ιστοσελίδα Δήμου Κορινθίων
50. ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ - ΕΥΟΣΜΟΥ 1750 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΧΡΕΩΝ
51. ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ 2693 Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Πληρωμών Δήμου Κιλκίς
2694 Πλατφόρμα Ψηφιακών Υπηρεσιών Δήμου Κιλκίς
52. ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ 3332 ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ Open1EasyPay
53. ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 3399 Πληροφοριακό Σύστημα Χρηστών Δήμου Καστοριάς
54. ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 3159 Πλατφόρμα Ψηφιακών Υπηρεσιών Δήμου Καρπενησίου
55. ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ 3131 Πλατφόρμα Ψηφιακών Υπηρεσιών Δήμου Καλύμνου
56. ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 2708 ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
57. ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 3314 Πλατφόρμα Ψηφιακών Υπηρεσιών Δήμου Καλαμάτας
58. ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 3040 Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Δήμου Καλαμαριάς
3309 Πλατφόρμα Ψηφιακών Υπηρεσιών Δήμου Καλαμαριάς
59. ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 2894 Πλατφόρμα Ψηφιακών Υπηρεσιών Δήμου Καλαβρύτων
60. ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 2700 Πλατφόρμα Ψηφιακών Υπηρεσιών Δήμου Καβάλας
61. ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ 2993 IntelligentCity Δήμος Ιλίου
62. ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2109 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
63. ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 2061 Εφαρμογή IntelligentCity Δήμου Ηλιούπολης
64. ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2892 Ηλεκτρονικές υπηρεσίες Δήμο Ζωγράφου
65. ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ 3307 ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ
66. ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 3212 Πλατφόρμα Ψηφιακών Υπηρεσιών Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης
67. ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ 2927 Πλατφόρμα Ψηφιακών Υπηρεσιών Δήμου Διδυμοτείχου
68. ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ 3333 Πλατφόρμα Ψηφιακών Υπηρεσιών Δήμου Βύρωνα
69. 3971 Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Ραντεβού Δήμου Βύρωνα
70. ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ 2827 ΠΣ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες-Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-Δήμος Βόλου
3204 ΠΣ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου
71. ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 1452 ΠΣ Ηλεκτρονικές Πληρωμές Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
72. ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 2990 IntelligentCity Δήμος Αχαρνών
73. ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ 2957 IntelligentCity-Δήμος Αιγάλεω
74. ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 1842 Ψηφιακό Μητρώο Τοπογραφικών Διαγραμμάτων Δήμου Αθηναίων
75. ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 3568 ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
76. ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ 3485 Διαχείριση Ψηφιακών Αιτημάτων Δημοτών Δήμου Αγιάς
77. ΔΗΜΟΣ ΑΓ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 732 ΠΣ Τμήματος Εσόδων

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Υπουργός

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!