Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΚΕΟΣΟΕ Αίτημα για άτοκη χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις οίνου

Το θέμα της άτοκης δανειοδότησης προς τις επιχειρήσεις οίνου επαναφέρει η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), με επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Ένωσης, παρά την επιτυχή ενεργοποίηση του μέτρου της απόσταξης κρίσης, για το οποίο εκδήλωσαν ενδιαφέρον 121 οινοποιεία με συνολική ποσότητα 32.984 τόνων, «πληθαίνουν οι ενδείξεις και οι πληροφορίες, βάσει των οποίων διαφαίνεται βάσιμα ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν θα προβεί σε απορρόφηση σταφυλιών κατά την επικείμενη φετινή συγκομιδή».

Η Ένωση προσθέτει ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να παραλαμβάνουν οι οινοποιητικοί συνεταιρισμοί σταφύλια και από αμπελουργούς οι οποίοι παρέδιδαν την παραγωγή τους σε ιδιωτικά οινοποιεία.

«Παρ' ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μ. Βορίδης, έχει λάβει μέτρα ανακούφισης του κλάδου του οίνου στη χώρα μας, η αγορά οίνου δεν διαφαίνεται να ανακάμπτει, με κύριο χαρακτηριστικό τη συρρίκνωση της κατανάλωσης», σημειώνει η ΚΕΟΣΟΕ, στην ανακοίνωσή της.

Η Ένωση καταλήγει πως για να αποφευχθεί η πλήρης κατάρρευση τμήματος του αγροτικού πληθυσμού και των επιχειρήσεών του, το μοναδικό εργαλείο είναι να χορηγηθεί άτοκη χρηματοδότηση στις επιχειρήσεις οίνου της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!