Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Εργασίας

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Διευκρινίσεις για το έντυπο αυτοαξιολόγησης της επιχείρησης που επισυνάπτεται στη υπ αριθμ. 17312/Δ9.506/4.5.2020 εγκύκλιο

Υπουργείο Εργασίας
και Κοινωνικών Υποθέσεων

Ανακοίνωση

Διευκρινήσεις για το έντυπο αυτοαξιολόγησης της επιχείρησης που επισυνάπτεται στη υπ αριθμ. 17312/Δ9.506/4.5.2020 εγκύκλιο

Ύστερα από ερωτήματα που έχουν τεθεί σχετικά με το συνημμένο «Έντυπο αυτοαξιολόγησης της επιχείρησης» που επισυνάπτεται στην υπ'αριθμ. 17312/Δ9.506/4.5.2020 (ΑΔΑ: 92Ν546ΜΤΛΚ-09Ξ) Εγκύκλιο του Υπουργείου μας με θέμα: «Μέτρα για την προστασία της υγείας καί ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας και την πρόληψη διάδοσης του κορωνοϊού SARS-COV-2 κατά την άρση των περιοριστικών μέτρων», διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

  1. Το Έντυπο αυτοαξιολόγησης συνιστά αποκλειστικά και μόνο εργαλείο διευκόλυνσης των επιχειρήσεων με σκοπό τον εντοπισμό, εκτίμηση και αξιολόγηση του ειδικού κινδύνου που συνδέεται με τη διάδοση του κορωνοϊού SARS-COV-2, καθώς και τη λήψη των συναφών μέτρων πρόληψης για την ολοκληρωμένη προστασία των εργαζομένων.
  2. Η συμπλήρωση του Εντύπου αυτοαξιολόγησης δεν είναι υποχρεωτική. Αν κι εφόσον συμπληρωθεί δεν είναι υποχρεωτική η κατάθεσή του προς έγκριση ή κοινοποίηση σε καμία Δημόσια υπηρεσία.
  3. Υποχρεωτική, σε κάθε περίπτωση, είναι η τήρηση από τον εργοδότη των απαιτήσεων της νομοθεσίας για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

 Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΝΑ ΣΤΡΑΤΙΝΑΚΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!