Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΦΠΑ

ΠΟΛ. 1080/30-5-2003 Επιστροφή Φ.Π.Α.. Ενέργειες προϊσταμένων Δ.Ο.Υ. για την ενημέρωση των φορολογουμένων αρμοδιότητάς τους

ΥΠΟΙΚ 2755/470/0014/ΠΟΛ. 1080/30-5-2003

Επιστροφή Φ.Π.Α.. Ενέργειες προϊσταμένων Δ.Ο.Υ. για την ενημέρωση των φορολογουμένων αρμοδιότητάς τους.

Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών με την Υπουργική Απόφαση 1033128/758/141/0014/ΠΟΛ.1061/7-4-2003 η οποία σας έχει ήδη κοινοποιηθεί, ρυθμίζει τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις επιστροφής του πιστωτικού υπολοίπου του Φ.Π.Α.

Με την απόφαση αυτή συνενώθηκαν οι μέχρι τώρα ισχύουσες αποφάσεις σε ενιαίο κείμενο, καλύφθηκαν περιπτώσεις που υπήρχε κενό διαδικασίας, πραγματοποιήθηκε προσαρμογή με τις ισχύουσες διατάξεις, με στόχο την διευκόλυνση των φορολογουμένων και τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.

Έχει διαπιστωθεί ότι η σωστή και έγκαιρη ενημέρωση των φορολογουμένων αποτελεί κρίσιμο παράγοντα συμμόρφωσης στις εκάστοτε μεταβολές και κυρίως στις περιπτώσεις που η ενημέρωση γίνεται από τα αρμόδια φορολογικά όργανα.

Στο πνεύμα αυτό κρίθηκε αναγκαίο και σκόπιμο οι Προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. να αναλάβουν την ενημέρωση των επαγγελματικών φορέων της τοπικής κοινωνίας για τη νέα διαδικασία επιστροφών.

Η ενημέρωση αυτή θα γίνει :

* Με ταχυδρόμηση επιστολής όπως το συνημμένο υπόδειγμα 1 * Με έκδοση και αποστολή δελτίου τύπου στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωση όπως το συνημμένο υπόδειγμα 2 * Με τη διοργάνωση ημερίδων για την παρουσίαση της νέας ρύθμισης, σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα 3 * Με ανάρτιση σχετικής ανακοίνωσης σε εμφανές σημείο της υπηρεσίας για ενημέρωση όλων των συναλλασσομένων για τη νέα απόφαση επιστροφής Φ.Π.Α.

Τα υποδείγματα κρίθηκαν απαραίτητα για την ενιαία και ομοιόμορφη παρουσίαση του θέματος.

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Η Προϊσταμένη Γραμματείας Γ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

..........................................................................

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!