Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Σλοβενία Απώλεια 11.000 θέσεων εργασίας στη διάρκεια ενός μήνα, λόγω κορωνοϊού

Απώλεια περίπου 11.000 θέσεων εργασίας λόγω του κορωνοϊού καταγράφηκε στη Σλοβενία μόνο τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία απασχόλησης της χώρας.

Τον Απρίλιο, ο αριθμός των ανέργων σημείωσε αύξηση 13,9% έναντι του Μαρτίου, καθώς 14.419 άτομα έχασαν τη δουλειά τους, αριθμός αυξημένος κατά 84% έναντι του Φεβρουαρίου και κατά 190% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι που βρέθηκαν εκτός αγοράς εργασίας, απασχολούνταν στον τουριστικό τομέα, τη μεταποίηση και το λιανικό εμπόριο.

Το υπουργείο Εργασίας, Οικογενειακών και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσε ότι τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας απέτρεψαν την περαιτέρω αύξηση του αριθμού των ανέργων, τονίζοντας επίσης ότι περίπου 36.000 εταιρείες από όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας έχουν υποβάλει αίτηση για τη λήψη οικονομικής βοήθειας στο πλαίσιο των πακέτων μέτρων που έχουν εγκριθεί και υλοποιούνται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!