Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βουλή Τροπολογία για τα μέτρα στήριξης ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και ιδιοκτητών ατομικών επιχειρήσεων

Κατατέθηκε τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο "Κύρωση της από 30.3.2020 Π.Ν.Π. "Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις" (Α΄ 75)" για τα μέτρα στήριξης ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και ιδιοκτητών ατομικών επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ορίζεται ότι με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα καθοριστούν οι όροι, οι προϋποθέσεις, τα μέτρα και η διαδικασία για τη λήψη μέτρων οικονομικής ενίσχυσης που αφορούν στην παράταση της προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, την αναστολή είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και των δόσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και τον τρόπο και το χρονικό διάστημα εξόφλησης των απαιτήσεων, των οποίων παρατείνεται η προθεσμία καταβολής. 

Δικαιούχοι των ως άνω μέτρων οικονομικής ενίσχυσης είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, όπως αυτοί προσδιορίζονται κάθε φορά στις σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών. 

Η τροπολογία περιλαμβάνει και την παράταση κατά δύο μήνες της τακτικής επιδότησης ανεργίας, του επιδόματος των μακροχρόνια ανέργων, καθώς και των βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενων - ασφαλισμένων για όσους δικαιούχους έληξε ή θα λήξει, εντός του πρώτου τετραμήνου του έτους 2020, με σκοπό την οικονομική τους στήριξη, λόγω των απρόβλεπτων δυσμενών συνεπειών που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 στην οικονομία και τον κοινωνικό ιστό της χώρας. 

Προβλέπεται επίσης ότι με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δύναται να παρατείνεται περαιτέρω η διάρκεια των ως άνω παροχών και να ορίζεται το σύνολο των δικαιούχων. 

Ακολουθεί η τροπολογία όπως κατατέθηκε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!