Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΦΠΑ

ΠΟΛ. 1230/1-10-2002 Eμπρόθεσμη αποστολή από τις ΔΟΥ προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες Στατιστικής των Νομών, των παραληφθέντων δηλώσεων ΙΝΤRΑSΤΑΤ

YΠOIK 1078650/6076/2145/0014Δ΄/ΠΟΛ. 1230/1.10.2002

Eμπρόθεσμη αποστολή από τις ΔΟΥ προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες Στατιστικής των Νομών, των παραληφθέντων δηλώσεων ΙΝΤRΑSΤΑΤ

Σχετικά με το ανωτέρω αναφερόμενο θέμα και μετά από τις επισημάνσεις της Δ/νσης Στατιστικών τομέα Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ε.Σ.Υ.Ε., για τις σοβαρές καθυστερήσεις που παρουσιάζονται κατά την δεματοποίηση και αποστολή των παραληφθέντων από τις ΔΟΥ στατιστικών δηλώσεων ΙΝΤRΑSΤΑΤ προς τις αρμόδιες υπηρεσίες Στατιστικής των Νομών, παρακαλούμε για τα παρακάτω: F Η προθεσμία εμπρόθεσμης παραλαβής των δηλώσεων ΙΝΤRASTAT, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 5 του επόμενου μήνα από τον μήνα αναφοράς (σχετ. ΠΟΛ. 1076/28.2.2002 ΕΔΥΟ). F Η δεματοποίηση και αποστολή (ταχυδρομική) των εμπρόθεσμα παραληφθέντων δηλώσεων ΙΝΤRASTAT προς τις αρμόδιες υπηρεσίες Στατιστικής των Νομών, θα πρέπει να ολοκληρώνεται, με ευθύνη των προϊσταμένων των τμημάτων Φ.Π.Α. των Δ.Ο.Υ., αυστηρώς εντός τεσσάρων (4) εργάσιμων ημερών από την τελευταία ημερομηνία εμπρόθεσμης παραλαβής τους. F Kατά τα λοιπά, σχετικά με την διαδικασία παραλαβής, ελέγχου, δεματοποίησης και αποστολής των παραληφθέντων δηλώσεων ΙΝΤRASTAT στις αρμόδιες υπηρεσίες Στατιστικής των Νομών, εξακολουθούν να ισχύουν τα προβλεπόμενα στην (ΠΟΛ. 1253/22.7.1993 Α.Υ.Ο.). Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι η καθυστερημένη αποστολή των δηλώσεων ΙΝΤRASTAT, στις αρμόδιες υπηρεσίες Στατιστικής των Νομών, επιφέρει σημαντικές δυσχέρειες στην επεξεργασία τους, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η εμπρόθεσμη διαβίβαση των προβλεπομένων στοιχείων, αφενός στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Στατιστικής (ΕUROSTAT), αφετέρου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ.) αλλά και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.), η οποία αποτελεί ως γνωστό συμβατική υποχρέωση της χώρας μας βάση της κείμενης κοινοτικής νομοθεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!