Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΒΕΠ Προτάσεις προς την κυβέρνηση, εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup

Την οικονομική προστασία των βιοτεχνιών, των παραγωγικών μονάδων και των επιχειρήσεων, εξαιτίας των προβλημάτων που προκαλεί στην παγκόσμια οικονομία η πανδημία του κορvνοϊού, ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς από την κυβέρνηση.

Με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, η διοίκηση του ΒΕΠ, με ανακοίνωση της, υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας αλλά και την αποτροπή οποιασδήποτε πιθανότητας επιστροφής της εθνικής οικονομίας στην ύφεση.

Ειδικότερα, ζητείται η κατάργηση προκαταβολής φόρου, η κάλυψη της δαπάνης για τη μισθοδοσία εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έκλεισαν ή θα κλείσουν λόγω της γενικότερης κατάστασης που έχει ενσκήψει.

Ακόμη, ζητείται η αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών από τις πληγείσες επιχειρήσεις έως τέλος του 2020 και μετά να κεφαλαιοποιηθούν και να αποπληρωθούν σε 24 δόσεις, η επιδότηση εργοδοτικών εισφορών, η αύξηση της κρατικής συμμετοχής στις παρεχόμενες άδειες Ειδικού Σκοπού προς τους εργαζομένους, την εξασφάλιση ρευστότητας με μορφή κεφαλαίου κίνησης μέσω Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων - με απλοποίηση διαδικασιών, την τροποποίηση του Κανόνα Κρατικών Ενισχύσεων «De minimis» (ενισχύσεων ήσσονος σημασίας) από τις 200.000 στις 500.000 ευρώ, μέτρα αναστολής δόσεων δανείων και παροχή νέων ρυθμίσεων, μείωση δημοτικών τελών και τέλος, παύση πληρωμής ενοικίου σε επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή ή πληρωμή με μορφή επιδότησης από το Κράτος.

Σε δήλωση του, ο πρόεδρος του ΒΕΠ, Ανδριανός Μιχάλαρος ανέφερε:

«Οι βιοτεχνίες και οι επαγγελματίες βιώνουν μια πρωτοφανή κατάσταση εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την επέλαση του κορvνοϊού. Ύστερα από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης, βρισκόμαστε και πάλι σε ένα σημείο καμπής. Είναι η στιγμή να συμφωνήσουμε με την κυβέρνηση, αλλά και με την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι μπορούμε από κοινού να προβούμε σε ουσιαστικές συνέργειες που θα επιτρέψουν την αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς απειλής με τις λιγότερο δυνατές απώλειες στις επιχειρήσεις αλλά και στις θέσεις εργασίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!