Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων 3708/15-3-2020 Περιορισμός λειτουργίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και καθορισμός ωρών προσέλευσης κοινού στο πλαίσιο λήψης μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού, σύμφωνα με την από 11.3.2020 εκδοθείσα πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 55 Α΄)

Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων 3708/15-3-2020

Περιορισμός λειτουργίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και καθορισμός ωρών προσέλευσης κοινού στο πλαίσιο λήψης μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού, σύμφωνα με την από 11.3.2020 εκδοθείσα πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 55 Α΄).

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ
ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ
(Συνεδρίαση 3708/15-3-2020)

Έχοντας υπόψη:

1. Το π.δ. 95/1996 «Οργανισμός Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων» (ΦΕΚ 76/τ.Α΄/6-5-1996) όπως ισχύει.

2. Την από 11-03-2020 πράξη νομοθετικού περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού CΟVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του» (ΦΕΚ 55/ τ.Α΄/11-03-2020) - όπως ισχύει - η οποία εκδόθηκε μετά την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών λόγω εμφάνισης του κορωνοϊού CΟVID-19, τον περιορισμό της διάδοσής του και τη λήψη συναφών και αναγκαίων μέτρων για την οικονομία της χώρας και την αγορά εργασίας και ιδίως τις διατάξεις του άρθρου 5 αυτής.

3. Την υπ' αριθμ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/108/οικ.7874/ 12.03.2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Επείγοντα μέτρα για την πρόληψη και την προστασία από τον κορωνοϊό».

4. Τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 1 του ν. 1157/1981 (Α΄ 126) σε συνδυασμό με τα αναφερόμενα στην αριθ. ΔΙΑΔΠ/Φ.Β.1/22088/3-11-2011 εγκύκλιο (ΑΔΑ: 45ΒΖΧ-Ρ2Λ).

5. Το ευάριθμο πλήθος του προσωπικού που απασχολείται στο Τ.Π.Δ. καθώς και το μεγάλο εύρος του συναλλασσόμενου με αυτό κοινού λόγω της φύσης των αντικειμένων των οργανικών μονάδων του Τ.Π.Δ.

6. Την εξαιρετικά επείγουσα και επιτακτική ανάγκη να προσαρμοστεί το Τ.Π.Δ. στις ειδικές συνθήκες που προκύπτουν, αποκλειστικά για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού CΟVID-19.

7. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού εξόδων του Τ.Π.Δ. ή του κρατικού προϋπολογισμού.

8. Την 16313/15-3-2020 γραπτή εισήγηση της Προϊσταμένης Γενικής Διεύθυνσης. Ομόφωνα αποφασίζει και εγκρίνει:

Α.

1. Τη μείωση της συναλλαγής με φυσική παρουσία του κοινού στην Κ.Υ. και στα Καταστήματα του Τ.Π.Δ., με την παροχή των άκρως απαραίτητων υπηρεσιών, όπως αυτές προκύπτουν από τη φύση του αντικειμένου των οργανικών μονάδων (π.δ. 95/1996, όπως ισχύει). Ειδικότερα οι υπηρεσίες αυτές αφορούν:

α. Στη σύσταση χρηματικών εγγυοδοτικών παρακαταθηκών, ιδίως αποφυλακίσεων καθώς και άλλων υποχρεωτικών παρακαταθηκών που αποδεδειγμένα πρέπει να συσταθούν λόγω λήξης προθεσμιών.

β. Στις αναλήψεις καταθέσεων, συμπεριλαμβανομένων των διατραπεζικών μεταφορών πιστώσεων (DCT).

γ. Επίσκεψη στις θυρίδες.

2. Τον περιορισμό των ωρών προσέλευσης κοινού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων κατά 50% και συγκεκριμένα κατά τις ώρες 10:00-13:00 ημερησίως, από τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης του Δ.Σ. στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έως τις 3/4/2020.

3. Την πραγματοποίηση των συναλλαγών κατά τα ανωτέρω, αποκλειστικά κατόπιν προγραμματισμένης συνάντησης. Η επικοινωνία για τον καθορισμό της συνάντησης του συναλλασσόμενου ή του νομίμου εκπροσώπου με την Υπηρεσία, θα πραγματοποιείται μέσω αποστολής έγγραφου αιτήματος (fax), αιτήματος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικής επικοινωνίας.

4. Οι Υπηρεσίες θα λαμβάνουν τα λοιπά αιτήματα των συναλλασσομένων μέσω ταχυδρομείου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικά. Υποχρεωτικά στο email του ο συναλλασσόμενος θα αναφέρει τα στοιχεία επικοινωνίας του (email και τηλέφωνο).

5. Οι συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τα τηλέφωνα επικοινωνίας θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (www.tpd.gr) καθώς και στην είσοδο της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Καταστημάτων, με μέριμνα των αρμόδιων Υπηρεσιών.

6. Οι συναλλαγές στα Γραφεία Παρακαταθηκών στις κατά τόπους ΔΟΥ θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο άρθρο 2 της απόφασης με αριθμ. ΔΔΑΔ Α 1037653 ΕΞ 2020 «Μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού CΟVID-19 σε χώρους λειτουργίας των υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων» του Διοικητή της ΑΑΔΕ (ΦΕΚ 858 Β΄ 14/3/2020).

7. Οι συστάσεις των τελωνειακών παρακαταθηκών στα τελωνεία θα γίνονται σύμφωνα με τα ισχύοντα και τα διαλαμβανόμενα στο άρθρο 3 της απόφασης με αριθμ. ΔΔΑΔ Α 1037653 ΕΞ 2020 «Μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού CΟVID-19 σε χώρους λειτουργίας των υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων» του Διοικητή της ΑΑΔΕ (ΦΕΚ 858 Β΄ 14/3/2020).

8. Την εκ περιτροπής εργασία του προσωπικού του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για την κάλυψη των επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών.

Β.

Εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ή τον νόμιμο αναπληρωτή του, να εξειδικεύσει με απόφαση του:

α) Τον αριθμό των υπαλλήλων που απαιτείται για τη λειτουργία κάθε οργανικής μονάδας.

β) Τον τρόπο της εκ περιτροπής εργασίας του προσωπικού (ημέρες ή ώρες).

γ) Τον τρόπο εξυπηρέτησης των πολιτών, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

δ) Κάθε άλλο αναγκαίο έκτακτο μέτρο.

Οι σχετικές αποφάσεις του Προέδρου θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η παρούσα να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο Πρόεδρος

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!