Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1029/31-1-2001 Βεβαίωση και είσπραξη οφειλών προς την Εθνική Τράπεζα που εκχωρούνται στο Δημόσιο

YΠΟΙΚ 1012150/467-24/0016/ΠOΛ. 1029/31.1.2001

Βεβαίωση και είσπραξη οφειλών προς την Εθνική Τράπεζα που εκχωρούνται στο Δημόσιο

Με τις διατάξεις της παραγράφου 11 του άρθρου 30 του ν. 2789/2000 (ΦEK 21A) εκχωρήθηκαν στο Ελληνικό Δημόσιο οι υφιστάμενες κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού (11.2.2000) ληξιπρόθεσμες οφειλές δικαιούχων στεγαστικών δανείων εργατικής κατοικίας που χορηγήθηκαν με βάση τις διατάξεις του ν. 1641/1986 και του ν.δ. 1138/1972 και έχουν καλυφθεί από ίδια διαθέσιμα της πρώην EKTE νυν Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με τις ίδιες διατάξεις οι οφειλές αυτές ρυθμίζονται να καταβάλλονται σε εξήντα (60) μηνιαίες δόσεις.

Σε εφαρμογή των διατάξεων αυτών η Εθνική Τράπεζα συντάσσει και αποστέλλει στις ΔOY τίτλους είσπραξης (χρημ. καταλόγους) με τα πλήρη στοιχεία των οφειλετών, όπως αυτά αναφέρονται αναλυτικά στο άρθρο 55 του Π.Δ. 16/1989 κανονισμός Λειτουργίας ΔOY και περιληπτικές καταστάσεις βεβαίωσης.

Τα ποσά των οφειλών αυτών βεβαιώνονται αποκλειστικά ως έσοδα προϋπολογισμού στον K.A.E. 3932.

Βάσει των διατάξεων της παρ. 14 του άρθρου 17 του ν. 2753/99 (249 A) οι χρηματικοί κατάλογοι που διαβιβάζονται στις ΔOY από τους φορείς που τους συντάσσουν, πρέπει να αναγράφουν εκτός των άλλων τον A.Φ.M. ή τα πλήρη στοιχεία των οφειλετών, ώστε να είναι δυνατή η βεβαίωσή τους.

Ειδικά και μόνο στην περίπτωση των χρηματικών καταλόγων που αποστέλλονται από την Εθνική Τράπεζα στις ΔOY για βεβαίωση, μπορείτε να προβείτε στην οίκοθεν απόδοση A.Φ.M., με τα στοιχεία των οφειλετών, όπως αναγράφονται στους χρηματικούς καταλόγους.

Οταν ο A.Φ.M. αφορά σε γυναίκα, επειδή κατά την απόδοση του A.Φ.M. εχρησιμοποιείτο άλλοτε το πατρώνυμο και άλλοτε το όνομα συζύγου, να αγνοείται το πατρώνυμο αν συμπίπτουν τα υπόλοιπα στοιχεία της οφειλέτιδος (Επώνυμο - Ονομα - Δ/νση), δεδομένου ότι τα περισσότερα δάνεια έχουν χορηγηθεί στις γυναίκες με το όνομα συζύγου.

Να βεβαιώνονται από τη ΔOY, που παραλαμβάνει τον Χρηματικό κατάλογο, όσες οφειλές υπάρχουν σε αυτόν και αφορούν σε φορολογούμενους οι οποίοι έχουν μεταγραφεί σε άλλη ΔOY και να μην εκδίδονται αποσπάσματα Χρηματικών καταλόγων για αυτό το λόγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!