Πιτσιλής Δεκαήμερη επίσκεψη σε Πάτμο, Λειψούς, Αγαθονήσι και Σύμη θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο της ΔΟΥ Ρόδου στο τέλος του μήνα
Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Δεκαήμερη επίσκεψη σε Πάτμο, Λειψούς, Αγαθονήσι και Σύμη θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο της ΔΟΥ Ρόδου στο τέλος του μήνα προκειμένου να ακούσει και να καταγράψει τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών στις συναλλαγές τους με το TAXIS. Αυτό επεσήμανε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής από το βήμα του «5th ATHENS LAW FORUM ΟΝ ΤΑΧΑΤΙΟΝ» που διοργανώνεται από την Palladian, υπό την αιγίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.
Στις άμεσες προτεραιότητές της, η ΑΑΔΕ δίνει έμφαση στην διεθνή της εξωστρέφεια με την συμμετοχή της σε διεθνή συνέδρια, αλλά και την πρόκληση από μέρους της διεθνών συζητήσεων όπως για την οικονομία του διαμοιρασμού, ενώ επισήμανε την έμφαση που δίνει η αρχή στην ανάπτυξη της πληροφορικής, σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλή.
Η σχετική υπηρεσία της Αρχής, όπως ανέφερε ο κ. Πιτσιλής, είναι υποστελεχωμένη σε σχέση με τα διεθνή στάνταρντς. Όσον αφορά στην ηλεκτρονική τιμολόγηση σημείωσε ότι το θέμα των ηλεκτρονικών βιβλίων έχει προχωρήσει και πριν μία εβδομάδα κλήθηκαν οι εκπρόσωποι των φορέων να καταθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα, ενώ υπάρχει και συνεχής επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών.
Επίσης, αναφέρθηκε στον ρόλο της ΑΑΔΕ ως επιχειρησιακού βραχίονα της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας, ο οποίος εφαρμόζει την φορολογική πολιτική της. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι θεσμικά υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στην Αρχή και το Υπουργείο. Επισήμανε δε ότι οι σχέσεις της ΑΑΔΕ με την αστυνομία, την οικονομική αστυνομία, τους οικονομικούς εισαγγελείς και τις άλλες υπηρεσίες είναι καλύτερες από ποτέ.
Τέλος σημείωσε ότι η ΑΑΔΕ κατανοεί την διαφορετική λειτουργία και «νοοτροπία» κάθε εφορίας, η οποία μέχρι τώρα αντιμετωπίζονταν πυροσβεστικά και πλέον θα αντιμετωπιστεί συστηματικά, καθώς έχει ξεκινήσει ένα χρηματοδοτικό έργο για την καταγραφή υπηρεσιών και κινδύνων, η οποία θα λειτουργήσει προς όφελος της λειτουργίας των εφοριών, αλλά και των πολιτών-φορολογούμενων.
Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντίνος Β. Κόλλιας, Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της μεσαίας τάξης στην μετά μνημονίου εποχή, η οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε έχει σηκώσει μεγάλα φορολογικά βάρη που την οδήγησαν στην φτωχοποίησή της, η οποία έπληξε την ελληνική οικονομία. Επισήμανε ότι είναι αναγκαία η μείωση των φορολογικών συντελεστών και εισφορών και όσο ταχύτερα ψηφισθούν τα μέτρα για την ανακούφιση της μεσαίας τάξης, τόσο πιο γρήγορα θα βελτιωθεί η κατάστασή της, η οποία με την σειρά της θα οδηγήσει στην βελτίωση της ελληνικής οικονομίας.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Βασίλειος Οικονομίδης, Μέλος της Κλαδικής Ομάδας Εργασίας Μελών του Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, αναφέρθηκε στον ρόλο του Επιμελητηρίου και σημείωσε ότι η φορολογία παραμένει ένα επίκαιρο θέμα που εξετάζει κάθε επενδυτής εγχώριος ή αλλοδαπός.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!