Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠΟΛ. 1272/31-12-1999 Θεώρηση χειρόγραφων αποδείξεων λιανικής πώλησης (ΑΛΠ), στις εξαιρετικές περιπτώσεις εμφάνισης προβλημάτων στη λειτουργία φορολογικής ταμειακής μηχανής (φ.τ.μ.)

ΥΠΟΙΚ 1121939/973/0015/ΠΟΛ.1272/31.12.1999 Θεώρηση χειρόγραφων αποδείξεων λιανικής πώλησης (ΑΛΠ), στις εξαιρετικές περιπτώσεις εμφάνισης προβλημάτων στη λειτουργία φορολογικής ταμειακής μηχανής (φ.τ.μ.)

Στις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 5 του Ν.1809/1988 ορίζονται τα εξής: "Αν διακοπεί η λειτουργία της ηλεκτρονικής ταμειακής μηχανής από οποιοδήποτε λόγο και μέχρι την επαναλειτουργία της, ο υπόχρεος επιτηδευματίας εκδίδει θεωρημένες διπλότυπες αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών, σύμφωνα με όσα ορίζονται στις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικών Στοιχείων. Στις αποδείξεις αυτές αναγράφονται τα στοιχεία των αποδείξεων της ηλεκτρονικής ταμειακής μηχανής".

Ενόψει των ανωτέρω, στις εξαιρετικές περιπτώσεις που, με την έναρξη των συναλλαγών του έτους 2000, ορισμένες φ.τ.μ. παρουσιάσουν πρόβλημα στη λειτουργία τους και μέχρι την αποκατάστασή του, σε εύλογο χρόνο και όχι αργότερα από τις 31.1.2000, είναι δυνατό να εκδίδονται από τους χρήστες αυτών των φ.τ.μ. χειρόγραφες θεωρημένες αποδείξεις λιανικής πώλησης (ΑΛΠ).

Για τη διευκόλυνση των ανωτέρω περιπτώσεων, επιτρέπεται για το συγκεκριμένο διάστημα, να θεωρούνται χειρόγραφες ΑΛΠ σε πλήθος ανάλογο της συναλλακτικής δραστηριότητας της επιχείρησης, ώστε να επαρκούν τουλάχιστον για ένα (1) μήνα, χωρίς προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας και βεβαιώσεων από Ασφαλιστικά Ταμεία και Επιμελητήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!