ΚΕΕ & ΕΒΕΑ Συνάντηση προέδρου με το Γερμανό Υφυπουργό κ. Fuchtel
Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την ανάγκη ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας μέσω της τόνωσης των ελληνο-γερμανικών επιχειρηματικών σχέσεων ως εργαλείο για τη μείωση του φαινομένου του brain-drain επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος στη συνάντηση που είχε χθες με τον κ. Hans-Joachim Fuchtel, Κοινοβουλευτικό Υφυπουργό και Εντεταλμένο της Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση.
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο επίσκεψης του Γερμανού Υφυπουργού στη χώρα μας, ο οποίος συνοδευόταν από εκπροσώπους του Γερμανικού Κοινοβουλίου και της Γερμανικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων και αντιπροσωπεία επιχειρηματιών.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα για την ενεργοποίηση επιχειρηματικών επαφών και ιδιαίτερα τρόποι για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των τοπικών κοινωνιών στις δύο χώρες.
Για την υλοποίηση της προσέγγισης αυτής ο κ. Fuchtel πρότεινε την πραγματοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων σε περιοχές της Γερμανίας οι οποίες διατηρούν οικονομικές σχέσεις με την Ελλάδα και στις οποίες υπάρχει έντονη ελληνική παρουσία.
Επίσης τονίστηκε από τον Γερμανό Υφυπουργό πόσο σημαντική είναι η παρουσία της Ελλάδας στις περιφερειακές εκθέσεις για την προώθηση του εξωτερικού εμπορίου.
Στη διάρκεια της συζήτησης δόθηκε μεγάλη έμφαση στην έλλειψη επαρκούς τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και τονίστηκε ότι πρέπει να γίνει στροφή προς αυτή την κατεύθυνση.
Κλείνοντας, ο κ. Fuchtel επεσήμανε ότι η ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας αποτελεί εγκάρσιο ζήτημα και πρέπει να υπάρχει συνεργασία τόσο της κοινωνίας των πολιτών όσο και όλων των φορέων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο με σημαντικότερα τα Επιμελητήρια, για την επίτευξη αυτού του σκοπού.
Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος συνεχάρη τον κ Fuchtel για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει στον τομέα της διασύνδεσης της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί η μείωση της φυγής ανθρώπινου δυναμικού υψηλού επιπέδου (brain-drain) και βεβαίως η ανταλλαγή της τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο χωρών.
Ο κ. Μίχαλος επεσήμανε ότι η Επιμελητηριακή Κοινότητα στην Ελλάδα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά και επεσήμανε ότι ήδη τα Επιμελητήρια σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας υλοποιούν σχετικά προγράμματα για δια βίου μάθηση και εξειδικευμένη κατάρτιση με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας με τη δημιουργία νέων εξειδικευμένων θέσεων εργασίας.
Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ έκανε αναφορά και στη γενικότερη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται βελτίωση του συνόλου σχεδόν των οικονομικών μεγεθών.
Τέλος, ο κ. Μίχαλος κάλεσε τους γερμανούς επιχειρηματίες που συνόδευαν τον κ. Fuchtel να επενδύσουν στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι στην προσπάθειά τους αυτή, θα έχουν συμμάχους και αρωγούς τα 59 Επιμελητήρια ανά την Επικράτεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!