Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1151/19-7-1999 Κοινοποίηση ορισμένων διατάξεων του Ν.2731-1999 -Ρυθμίσεις θεμάτων Διμερούς Κρατικής Ανάπτυξης Συνεργασίας και Βοήθειας, ρύθμιση θεμάτων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και άλλες διατάξεις-

ΥΠΟΙΚ 1070122/736/ΔΤ & ΕΦ/ΠΟΛ.1151/19.7.1999 Κοινοποίηση ορισμένων διατάξεων του Ν.2731/1999 "Ρυθμίσεις θεμάτων Διμερούς Κρατικής Ανάπτυξης Συνεργασίας και Βοήθειας, ρύθμιση θεμάτων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και άλλες διατάξεις"

Κοινοποιούμε κατωτέρω τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 23 και του άρθρου 34 του Ν.2731/1999 (ΦΕΚ 138/Α`/5.7.1999) και παρέχουμε οδηγίες για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή τους.

1. Με την κοινοποιούμενη διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 23 του ανωτέρω νόμου, παρέχεται αντικειμενική απαλλαγή από τέλη χαρτοσήμου των ενυπόθηκων ή μη συμβάσεων δανείων ή πιστώσεων που χορηγούνται, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προς Δημόσιες Επιχειρήσεις, Δημόσιους Οργανισμούς και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου, με την απαραίτητη, όμως, προϋπόθεση ότι οι μετοχές ή η περιουσία των ανωτέρω προσώπων ανήκουν στο Δημόσιο κατά ποσοστό άνω του 50%. Με την ίδια διάταξη απαλλάσσονται από τα τέλη χαρτοσήμου η εξόφληση των ανωτέρω δανείων ή πιστώσεων, καθώς και οι εξ αυτών απορρέοντες τόκοι.

Διευκρινίζεται ότι η κοινοποιούμενη απαλλακτική διάταξη καταλαμβάνει τους συμβατικούς μόνο τόκους και όχι τυχόν τόκους υπερημερίας.

2. Η απαλλαγή από τέλη χαρτοσήμου που παρέχεται με την ανωτέρω διάταξη ισχύει, σύμφωνα με την κοινοποιούμενη διάταξη του άρθρου 34, από τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δηλαδή από 5.7.1999 και, επομένως, αφορά συμβάσεις δανείων ή πιστώσεων που καταρτίζονται από την ημερομηνία αυτή και τόκους που απορρέουν από τις απαλλασσόμενες αυτές συμβάσεις.

Ρύθμιση θεμάτων Διμερούς Κρατικής Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Βοήθειας, ρύθμιση θεμάτων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και άλλες διατάξεις

Ν.2731/1999 (ΦΕΚ 138/Α`/5.7.1999)

Αρθρο 23

Τρόπος απόδοσης στους ΟΤΑ ποσοστού του τέλους διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων και άλλες φορολογικές διατάξεις

3. Οι συμβάσεις δανείων ή πιστώσεων, ενυπόθηκων ή μη, που χορηγούνται με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προς Δημόσιες Επιχειρήσεις, Δημόσιους Οργανισμούς, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου, οι μετοχές ή η περιουσία των οποίων ανήκουν κατά ποσοστό άνω του 50% στο Δημόσιο, η εξόφληση αυτών των δανείων και πιστώσεων, καθώς και οι τόκοι αυτών, απαλλάσσονται από τα τέλη χαρτοσήμου.

Αρθρο 34

Η ισχύς του παρόντος νόμου αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά σε επί μέρους διατάξεις. Παραγγέλλομε τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και την εκτέλεσή του ως νόμου του Κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!