Πολυνομοσχέδιο Κατατέθηκε τροπολογία με αλλαγές στον ΚΕΔΕ και τους πλειστηριασμούς
Βουλή
Υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο θα γίνονται οι πλειστηριασμοί επί ακινήτων για χρέη προς το δημόσιο από την 1η Μαΐου 2018. Επίσης με ηλεκτρονικό τρόπο θα μπορούν να διενεργούνται και οι πλειστηριασμοί επί κινητών πραγμάτων για οφειλές προς το δημόσιο. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και Δικαιοσύνης στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.
Ειδικότερα η τροπολογία προβλέπει τα ακόλουθα:
- Η διαδικασία ηλεκτρονικού πλειστηριασμού ακινήτων μπορεί να εφαρμοσθεί αναλογικά και για τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό κινητών πραγμάτων.
- Αυξάνεται σε 40 ημέρες ο χρόνος κοινοποίησης του προγράμματος πλειστηριασμού ακινήτων και κινητών πραγμάτων πριν τη διενέργειά του. Στην περίπτωση των πλειστηριασμών κινητών πραγμάτων αυτό το χρονικό διάστημα ήταν σήμερα 3 ημέρες ενώ για τους πλειστηριασμούς ακινήτων η υφιστάμενη νομοθεσία προέβλεπε διάσημα 20 ημερών.
- Καταργούνται, ως αναχρονιστικές διατυπώσεις δημοσιότητας όπως τοιχοκόλληση και δημοσίευση σε εφημερίδα και εισάγεται η διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοσίευσης των περιλήψεων προγραμμάτων πλειστηριασμού κινητών πραγμάτων και ακινήτων στο δικτυακό τόπο του Δελτίου Δικαστικών Δημοσιεύσεων του Τομέα Ασφάλισης Νομικών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης κατά τα πρότυπα της κοινής αναγκαστικής εκτέλεσης.
- Για τα προγράμματα πλειστηριασμών που θα εκδοθούν επί κατασχέσεων ακινήτων που έχουν ήδη επιβληθεί επαναπροσδιορίζεται η τιμή πρώτης αναφοράς και ορίζεται ότι αυτή θα είναι η εμπορική των ακινήτων.
- Η σύνταξη του προγράμματος πλειστηριασμού μπορεί να ανατεθεί από τον προϊστάμενο της επισπεύδουσας υπηρεσίας σε δικαστικό επιμελητή.
- Τροποποιούνται οι διατάξεις του ΚΕΔΕ και προβλέπεται ότι προηγείται του δημοσίου η καταβολή μισθών έξι μηνών που αφορούν οφειλές προς εργαζόμενους.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Δείτε αναλυτικά την τροπολογία όπως κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο "Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις" εδώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!