Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠΟΛ. 1247/7-10-1998 Εισιτήρια θεαμάτων που περιοδεύουν

ΥΠΟΙΚ 1115180/694/0015/ΠΟΛ.1247/7.10.1998 Εισιτήρια θεαμάτων που περιοδεύουν.

Σχετικά με τη θεώρηση και γνωστοποίηση των εισιτηρίων θεαμάτων που περιοδεύουν, σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Από τις συνδυασμένες διατάξεις των άρθρων 13 (παρ. 1), 18 (παρ. 2) και 19 (παρ. 1Β) του ΚΒΣ προκύπτει ότι για τα θεάματα εκδίδονται θεωρημένες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με τη μορφή εισιτηρίων, τα οποία είναι δίπτυχα ή τρίπτυχα. Το ένα εξ αυτών παραμένει στο στέλεχος ως δικαιολογητικό εγγραφής των εσόδων στα τηρούμενα βιβλία.

2. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 19 του ΚΒΣ, αρμόδιος για τη θεώρηση των βιβλίων και των στοιχείων του επιτηδευματία είναι ο προϊστάμενος ΔΟΥ της έδρας και, προκειμένου για τα βιβλία και τα στοιχεία του υποκαταστήματος, ο προϊστάμενος ΔΟΥ της έδρας ή του υποκαταστήματος.

3. Με την εγκύκλιο Σ. 1600/141 ΠΟΛ. 155/19.5.1987 έγινε δεκτό και εξακολουθεί να ισχύει ότι οι επιχειρήσεις θεάτρου, κινηματογράφου ή άλλου θεάματος στις περιπτώσεις που περιοδεύουν σε άλλες πόλεις εκτός νομού που βρίσκεται η επαγγελματική τους εγκατάσταση μπορούν να θεωρούν τα εισιτήριά τους στη ΔΟΥ, στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας τελείται το θέαμα. Στην περίπτωση αυτή για τη θεώρηση των εισιτηρίων συντάσσεται το "Σημείωμα θεώρησης" σε τρία αντίτυπα, εκ τον οποίων το ένα παραμένει στη ΔΟΥ που θεώρησε τα εισιτήρια, το άλλο παραδίδεται στος εκμεταλλευτή του θεάματος και το τρίτο αποστέλλεται στην αρμόδια ΔΟΥ φορολογίας του εκμεταλλευτή του θεάματος.

4. Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένου ότι διαπιστώνεται η ανάγκη συστηματικής παρακολούθησης και ελέγχου των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην ελληνική επικράτεια, παρέχουμε τις ακόλουθες οδηγίες:

α) Στις περιπτώσεις θεώρησης εισιτηρίων στην αρμόδια ΔΟΥ της έδρας του εκμεταλλευτή του θεάματος, εφόσον τα εισιτήρια που προσκομίζονται για θεώρηση προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες πόλεις, όπου περιοδεύει το καλλιτεχνικό συγκρότημα ή θίασος, πρέπει να υποβάλλεται κατά την αρχική, για κάθε περιοδεία, θεώρηση από τον εκμεταλλευτή του θεάματος, μαζί με το σημείωμα θεώρησης και διπλότυπη κατάσταση, στην οποία θα αναφέρονται τα στοιχεία του εκμεταλλευτή του θεάματος, του καλλιτεχνικού συγκροτήματος ή θιάσου και για κάθε εκδήλωση η πόλη, η ημερομηνία, η ώρα και ο τόπος τέλεσης του θεάματος.

Ενα αντίτυπο της κατάστασης θα παραμένει στη ΔΟΥ και το άλλο θα παραδίδεται υπογεγραμμένο στον εκμεταλλευτή του θεάματος. Οι ΔΟΥ, άμεσα μέσω fax, θα διαβιβάζουν στην κεντρική υπηρεσία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αντίτυπο της κατάστασης αυτής αφού προηγουμένως σημειώσουν τον αριθμό των θεωρηθέντων εισιτηρίων.

β) Στις περιπτώσεις που θεωρούνται στοιχεία της ΔΟΥ του τόπου τέλεσης του θεάματος θα διαβιβάζεται μέσω fax αντίκτυπο του σημειώματος θεώρησης των εισιτηρίων απ` ευθείας στην αρμόδια περιφερειακή δ/νση του ΣΔΟΕ, αφού προηγουμένως σημειωθεί, επί του σημειώματος θεώρησης, ο τόπος και η ημερομηνία τέλεσης της καλλιτεχνικής εκδήλωσης.

Διευκρινίζεται ότι θα αποστέλλονται τα πιο πάνω στοιχεία για ιδιαίτερες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, παρουσίαση έργων σε στάδια, υπαίθρια ή αρχαία θέατρα και όχι για εκμεταλλεύσεις θεαμάτων σε δηλωθείσες μόνιμες εγκαταστάσεις (κεντρικό, υποκατάστημα) του επιτηδευματία.

5. Τέλος, προς διευκόλυνση σας επισυνάπτουμε κατάσταση με τους αριθμούς των FAX των αρμόδιων διευθύνσεων Κεντρικής και Περιφερειακών του ΣΔΟΕ, για την διαβίβαση των κατά περίπτωση στοιχείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
07/06/2013 06:43:21

Χρειάζομαι κάποιο έγγραφο προς τη δική μου ΔΟΥ που θα πιστοποιεί ότι ο χώρος θα μου διατίθεται δωρεάν για την παράσταση;

Κατερίνα Αναγν
28/11/2012 15:16:22

Πως αντιμετωπίζεται η θεώρηση εισιτηρίων θεατρικών παραστάσεων με κυλιόμενα έργα στην έδρα του επιχειρηματία όταν αυτά εκδίδονται χειρόγραφα; Μπορούμε τον τίτλο του έργου να τον συμπληρώνουμε με σφραγίδα;