Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1239/1-10-1998 Εισπράξεις υπέρ ΕΛΕΓΕΠ

ΥΠΟΙΚ 1111783/5570/0016/ΠΟΛ.1239/1.10.1998 Εισπράξεις υπέρ ΕΛΕΓΕΠ

Οι Υπηρεσίες της ΔΥΔΑΓΕΠ και ο ΕΛΟΓ συντάσσουν χρηματικούς καταλόγους για έσοδα υπέρ ΕΛΕΓΕΠ και τους αποστέλλουν στις ΔΟΥ προς είσπραξη.

Τα ποσά αυτά αποτελούν εισπράξεις από καταλογιστικές πράξεις για διάφορες αιτίες, όπως υπέρβαση στην παραγωγή γάλακτος, σύμφωνα με το κοινοτικό πρόγραμμα και εισπράττονται υπέρ ΕΛΕΓΕΠ. Στη συνέχεια, τα χρήματα αυτά αποδίδονται στον κοινοτικό λογαριασμό του FEOGA, αυτούσια χωρίς καμία παρακράτηση. Διαφορετικά, θα υπάρξει επιβολή κυρώσεων σε βάρος της χώρας μας, οι οποίες θα βαρύνουν τον Τακτικό Προϋπολογισμό.

Συνεπώς, οι ΔΟΥ εισπράττουν τα ποσά αυτά ως οφειλές υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και τα αποδίδουν στον ειδικό λογαριασμό ΕΛΕΓΕΠ ή και ΔΥΔΑΓΕΠ, χωρίς παρακράτηση ποσοστού υπέρ ΔΙΒΕΕΤ (που, εκ παραδρομής, πολλές ΔΟΥ παρακρατούν).

Σε άλλη περίπτωση, που ο ΕΛΟΓ αποστείλει χρηματικούς καταλόγους για έσοδα υπέρ αυτού του ιδίου Νομικού Προσώπου (δηλαδή υπέρ ΕΛΟΓ), αυτοί δεν θα γίνονται αποδεκτοί και θα επιστρέφονται στο ΕΛΟΓ, γιατί μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το άρθρο 106 του Ν.2362/1995, δεν έχει ανατεθεί από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών η είσπραξη των εσόδων του στις ΔΟΥ.

Επισημαίνουμε ότι, σε περίπτωση που δεν διευκρινίζεται σαφέστατα υπέρ ποίου λογαριασμού είναι οι προς είσπραξη οφειλές, οι χρηματικοί κατάλογοι θα επιστρέφονται στη βεβαιούσα αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!