Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1157/25-5-1998 Kυρώσεις σε σεισμοπλήκτους

YΠOIK 1063664/3205/0016/ΠOΛ. 1157/25.5.1998 Kυρώσεις σε σεισμοπλήκτους

κοινοποιούμε κατωτέρω την αριθμ. 1374/2.4.98 K.Y.A. των Υπουργών Εθνικής Oικονομίας, Oικονομικών και Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων "Kυρώσεις σε σεισμόπληκτους στους οποίους έχουν χορηγηθεί ενιαία μεταφερόμενοι οικίσκοι τύπου container και αρνούνται να τα επιστρέψουν" και παρέχουμε οδηγίες για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή της, αναφορικά με θέματα της αρμοδιότητάς μας.

Στην παράγραφο 4 της ανωτέρω K.Y.A., προβλέπεται ότι για τα καταλογιζόμενα ποσά από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Y.A.Σ.), θα συντάσσονται από την Y.A.Σ., χρηματικοί κατάλογοι που θα αποστέλλονται για είσπραξη στην αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματος ΔOY του υπόχρεου χρήστη. Oι χρηματικοί κατάλογοι περιέχουν τα στοιχεία που προβλέπονται στο άρθρο 55 του Π.Δ. 16/89.

Oι οφειλές εισπράττονται υπέρ του ειδικού λογαριασμού "Ελληνικό Δημόσιο λσοδα Δημοσίων Επενδύσεων Υπουργείου Εθνικής Oικονομίας - εισπράξεις εν γένει εξ` έργων αποκαταστάσεως σεισμοπαθών", που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα έσοδα αποδίδονται μέσω KE.Π.Y.O., στον κωδικό νομικού προσώπου 28727.

-----------------------------------------------

A.Y.O. 1374/2.4.1998 --------------------

Kυρώσεις σε σεισμόπληκτους στους οποίους έχουν χορηγηθεί ενιαία μεταφερόμενοι οικίσκοι τύπου container και αρνούνται να τα επιστρέψουν ----------------------------------------------------------------------

AΠOΦAΣH O YΠOYPΓOΣ EΘNIKHΣ OIKONOMIAΣ, KAI OI YΦYΠOYPΓOI OIKONOMIKΩN KAI ΠE.XΩ.ΔE.

Εχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 2, παρ. 2 και 3 της από 28.7.78 Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦEK 117 A`) "Περί αποκαταστάσεως ζημιών εκ σεισμών Βορ. Ελλάδος κ.λπ." που κυρώθηκε με το N. 867/79 (ΦEK 24 A`).

2. Τις διατάξεις του N. 1190/81 (ΦEK 203/A/30.7.81) ο οποίος κυρώνει την από 26.3.81 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

3. Τις διατάξεις του άρθρου 3, παράγραφος 3, τελευταίο εδάφιο του N. 1266/82 (ΦEK 81 A`) "Περί οργάνων ασκήσεως της νομισματικής, πιστωτικής και συναλλαγματικής πολιτικής και άλλες διατάξεις" όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 25, παράγραφος 6 του N. 1418/84 "Περί Δημοσίων Εργων και ρυθμίσεις συναφών" (ΦEK 23 A`).

4. Τις διατάξεις του N. 128/75 "περί τροποποιήσεως και συμπληρώσεως διατάξεων τινών αναφερομένων εις την λειτουργία του χρηματοδοτικού συστήματος".

5. Το Π.Δ. 69/1988 "Οργανισμός Γενικής Γραμματείας Δημοσίων λργων".

6. Την κοινή Απόφαση Δ16α/04/773/29.11.90 του Υπουργού Προεδρίας και του Αναπλ. Υπουργού ΠEXΩΔE περί εξαιρέσεως διοικητικών πράξεων και εγγράφων από τον κανόνα των τριών υπογραφών.

7. Την με αρ. Πρωτ. 50148/542/24.6.92 κοινή Απόφαση των Υπουργών Εθν. Oικονομίας, Oικονομικών και Βιομηχανίας, Ενέργειας, Τεχν/γίας και Εμπορίου "Περιστολή δαπανών Δημοσίου Τομέα" (ΦEK 420/β/1.7.92).

8. Τις διατάξεις του άρθρου 27 του N. 2081/92 και το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσης απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού Προϋπολογισμού.

9. Την με αρ. 11074147/1239-009A/4.10.96 (ΦEK 922/96) απόφαση του Πρωθυπουργού και Υπουργού Oικονομικών, με την οποία αναθέτουν αρμοδιότητες του Υπουργού Oικονομικών στους Υφυπουργούς Oικονομικών.

10. Την κοινή Απόφαση Δ17α/03/99/Φ.2.2.1/29.10.96 του Πρωθυπουργού και του Υπουργού ΠE.XΩ.Δ.E. με θέμα "Ανάθεση αρμοδιοτήτων Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων λργων στους Υφυπουργούς Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων λργων Χρήστο Βερελή και Θεόδωρο κολιοπάνο".

11. Τις έκτακτες στεγαστικές και λοιπές ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στους κατοίκους των σεισμοπλήκτων περιοχών σε διάφορες περιοχές της Χώρας.

12. Την ανάγκη να αποδεσμευτούν οι οικίσκοι προκειμένου να επισκευαστούν και να είναι έτοιμοι για μελλοντική χρήση.

AΠOΦAΣIZOYME

1. καθορίζουμε το κόστος κάθε ενιαία μεταφερομένου οικίσκου τύπου -------------------------------------------------------------- container που έχει παραχωρηθεί ή που πρόκειται να παραχωρηθεί προς --------- χρήση, και έχει εκλείψει ή θα εκλείψει ο λόγος για τον οποίο ---------------------------------------------------------- παραχωρήθηκε, ανάλογα με το εμβαδόν τους, ως ακολούθως: ------------

α) Για ενιαία μεταφερόμενους οικίσκους τύπου container εμβαδού 20 τ.μ. το κόστος ορίζεται στο ποσό των δύο εκατομμυρίων δραχμών (2.000.000 δρχ.) έκαστος.

β) Για ενιαία μεταφερόμενους οικίσκους τύπου container εμβαδού 25 τ.μ. το κόστος ορίζεται στο ποσό των δύο εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων δραχμών (2.500.000 δρχ.) έκαστος.

γ) Για ενιαία μεταφερόμενους οικίσκους τύπου container εμβαδού 30 τ.μ. το κόστος ορίζεται στο ποσό των τριών εκατομμυρίων (3.000.000 δρχ.) έκαστος.

2. Το κόστος αυτό θα καταλογίζεται στους σεισμόπληκτους και στους χρήστες, εφόσον δεν παραδώσουν τους οικίσκους, μετά την σχετική έγγραφη εντολή της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, στις παρακάτω περιπτώσεις:

α) Στους σεισμόπληκτους των οποίων οι κατοικίες τους έχουν επισκευαστεί ή ανακατασκευαστεί καθώς και σε εκείνους που δεν χρησιμοποιούν τον μεταφερόμενο οικίσκο για το σκοπό που τους παραχωρήθηκε.

β) Στους σεισμόπληκτους που τους έχει παραδοθεί προς χρήση η δωρεάν συμβατική κατοικία.

γ) Στους σεισμόπληκτους που δεν είναι δικαιούχοι μεταφερόμενων οικίσκων τύπου container αλλά παρανόμως κατοικούν σε αυτούς.

δ) Στους σεισμόπληκτους που έχουν τοποθετήσει τον μεταφερόμενο οικίσκο τύπου container σε σημείο που είναι αδύνατη η απομάκρυνση του (εντός των οικοπέδων τους κ.λπ.)

ε) Στους διάφορους συλλόγους και Yπηρεσίες στις οποίες έχουν προσωρινά παραχωρηθεί ενιαία μεταφερόμενοι οικίσκοι τύπου container, και έχει λήξει ο χρόνος παραχώρησης.

3. Εξουσιοδοτούμε τον Προϊστάμενο της YAΣ για τον καταλογισμό της -------------------------------------- αξίας του οικίσκου, σε όσους δεν συμμορφωθούν εντός της τακτής προθεσμίας σύμφωνα με σχετική εντολή της YAΣ, που θα τους επιδοθεί με απόδειξη παραλαβής και δεν παραδώσουν τον ενιαία μεταφερόμενο οικίσκο τύπου container ελεύθερο παντός κωλύματος (παροχές ΔEH, ύδρευσης, κ.λπ.) και όπως αρχικά τους παραχωρήθηκε.

4. Σε περίπτωση που ο οικίσκος έχει σοβαρές ελλείψεις και φθορές από υπαιτιότητα του χρήστη, θα γίνεται εκτίμηση του κόστους από την Yπηρεσία και θα του καταλογίζονται.

Με Απόφαση του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Αποκατάστασης ---------------------------------- Σεισμοπλήκτων (Y.A.Σ.), θα καταλογίζονται τα προαναφερόμενα ποσά, ανάλογα με το εμβαδόν του οικίσκου που τους παραχωρήθηκε. Στη συνέχεια συντάσσονται από την Y.A.Σ., χρηματικοί κατάλογοι, σύμφωνα με το άρθρο 55 του Π.Δ. 16/89, που αποστέλλονται στις αρμόδιες για τη φορολογία εισοδήματος του υπόχρεου χρήστη ΔOY.

Oι ανωτέρω οφειλές καταβάλλονται σε δώδεκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις, εισπράττονται κατά KE.Δ.E. υπέρ του Ειδικού λογαριασμού με τίτλο " Ελληνικό Δημόσιο λσοδα Δημοσίων Επενδύσεων Υπουργείου Εθνικής Oικονομίας - εισπράξεις εν γένει εξ` έργων αποκαταστάσεως σεισμοπαθών, που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος με αρ. 234886/0.

Από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού Προϋπολογισμού.

H απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Kυβερνήσεως σύμφωνα με το άρθρο 1, παρ. 2 της από 26.3.81 Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώθηκε με το N. 1190/81.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!