Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1155/22-5-1998 Διαδικασία πίστωσης επιμεριστικού φόρου κατά την λειτουργία του TAXIS (O.Π.Σ.Φ.)

YΠOIK 1063053/1215-2/0016/ΠOΛ. 1155/22.5.1998 Διαδικασία πίστωσης επιμεριστικού φόρου κατά την λειτουργία του TAXIS (O.Π.Σ.Φ.)

Σας υπενθυμίζουμε ότι με την αριθμ. 147087/111-124/19.12.84 εγκύκλιο της Διεύθυνσής μας μεταξύ των άλλων θεμάτων, στην παράγραφο 11 αυτής σας δίναμε οδηγίες για τον τρόπο πίστωσης του, επιμεριστικά, καταβαλλόμενου φόρου.

Σας γνωρίζαμε δηλαδή ότι η πίστωση του φόρου αυτού έπρεπε να γίνεται επιμεριστικά σε όλες τις δόσεις, να μειώνονται δηλαδή αυτές κατά ίσα μέρη για το λόγο ότι ο αναλογών επιμεριστικά φόρος εμπεριέχετο σε ολόκληρο το ποσόν της βεβαίωσης.

Από την ημέρα που θα αρχίσει η εφαρμογή του συστήματος TAXIS (O.Π.Σ.Φ.) και για λόγους που σχετίζονται με απλοποιήσεις και στις διαδικασίες πίστωσης του αναφερόμενου στο θέμα φόρου θα ακολουθείται νέα, διαφορετική, διαδικασία από εκείνη που τώρα εφαρμόζεται.

Ειδικότερα η πίστωση του καταβαλλόμενου αυτού φόρου θα γίνεται σε εξόφληση των πρώτων δόσεων από τις ανεξόφλητες, κατά την καταβολή, είτε αυτές είναι ληξιπρόθεσμες, είτε όχι, χωρίς δηλαδή να γίνεται επιμερισμός του φόρου αυτού σε όλες τις δόσεις του ποσού που έχει βεβαιωθεί.

Εννοείται ότι κατά την καταβολή του φόρου αυτού θα υπολογίζονται και θα εισπράττονται, τυχόν, συμβατικοί τόκοι και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής των δόσεων που πιστώνονται.

Το προς πίστωση ποσόν του αναλογούντα, επιμεριστικά, φόρου θα προκύπτει από σχετική βεβαίωση που θα χορηγείται από το Τμήμα Φορολογίας κεφαλαίου της βεβαιούσας αρχής.

Από 1.5.98 και στο εξής όλες οι ΔOY θα εφαρμόζουν το νέο (παραπάνω αναφερόμενο) τρόπο πίστωσης του επιμεριστικά καταβαλλόμενου φόρου, με εξαίρεση τη ΔOY Μοσχάτου, η οποία θα εφαρμόζει τον τρόπο αυτό από 3.3.98.

Αν μέχρι την ημερομηνία της γενικής εφαρμογής του τρόπου αυτού της πίστωσης απ` όλες τις ΔOY (1.5.98) ενταχθούν και άλλες ΔOY στο σύστημα TAXIS (O.Π.Σ.Φ.), η εφαρμογή του από τις ΔOY αυτές θα γίνεται με την ένταξή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!