Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠΟΛ. 1135/11-5-1998 Εκδιδόμενα παραστατικά, για την προμήθεια εξόφλησης λογαριασμών από EΛ.TA. και Τράπεζες

Α.Y.O.1056278/277/0015/ΠOΛ. 1135/11.5.1998 Εκδιδόμενα παραστατικά, για την προμήθεια εξόφλησης λογαριασμών από EΛ.TA. και Τράπεζες

AΠOΦAΣH O YΠOYPΓOΣ OIKONOMIKΩN

Εχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις των υποπεριπτώσεων γα`, γδ`, γη` της περίπτωσης γ` και την περίπτωση δ` του άρθρου 38 του π.δ. 186/92 (ΦEK 84 τ.A`).

2. Τη με αριθμ. 1107147/1239/0006A`/4.10.1996 (ΦEK 922 τ. B`/7.10.96), κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Oικονομικών, για ανάθεση αρμοδιοτήτων Υπουργού Oικονομικών στους Υφυπουργούς Oικονομικών.

3. Το από 16.3.1998 αίτημα των EΛ.TA., για έκδοση αθεώρητων παραστατικών (αποδείξεις είσπραξης κ.λπ.), κατά την εξόφληση μέσω των γραφείων του, λογαριασμών Οργανισμών και επιχειρήσεων, έναντι προμήθειας από τους καταναλωτές.

4. Οτι για την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών, ισχύουν οι εξαιρετικές διατάξεις των άρθρων 12 παρ. 16 β` και 13 παρ. 4 του K.B.Σ., βάσει των οποίων παρέχεται η δυνατότητα στα EΛ.TA. να εκδίδουν μη φορολογικά στοιχεία.

5. Την ανάγκη μη επιβάρυνσης των ΔOY, από το φόρτο εργασίας θεώρησης σημαντικού πλήθους στελεχών αποδείξεων παροχής υπηρεσιών σε τακτά χρονικά διαστήματα, για τις ανάγκες των συγκεκριμένων συναλλαγών, λαμβανομένου υπόψη του πλήθους των Ταχυδρομικών Γραφείων που υπάρχουν σε όλη την επικράτεια, καθώς και του γεγονότος ότι η υποχρέωση χρήσης φ.τ.μ. για την έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, θα δημιουργούσε υπερβολική δαπάνη, ενόψει μάλιστα και της σχεδιαζόμενης μηχανοργάνωσης των υπηρεσιών των EΛ.TA.

6. Οτι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού Προϋπολογισμού.

Αποφασίζουμε

Για τη δικαιούμενη προμήθεια, κατά την εξόφληση λογαριασμών καταναλωτών ή συνδρομητών διαφόρων Οργανισμών και Επιχειρήσεων, που διαθέτουν αγαθά και υπηρεσίες του άρθρου 12 παρ. 16β` του K.B.Σ. ή άλλες συναφείς υπηρεσίες (π.χ. τηλεοπτικές μέσω συνδρομητικών καναλιών), εφόσον η προμήθεια βαρύνει τον καταναλωτή ή συνδρομητή και όχι τον Οργανισμό ή την Επιχείρηση που εκδίδει τους λογαριασμούς, μπορεί από τα EΛ.TA. αντί των φορολογικών στοιχείων, που ορίζονται από τις διατάξεις των άρθρων 12 και 13 του K.B.Σ., να εκδίδονται άλλα παραστατικά αξίας (π.χ. αποδείξεις είσπραξης κ.λπ.), κατ` ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 12 παρ. 16B` και 13 παρ. 4 του π.δ. 186/92.

Τα παραπάνω αναφερόμενα ισχύουν αναλόγως και για τις Τράπεζες και τα λοιπά πιστωτικά Ιδρύματα.

κατ` εξαίρεση, δεν απαιτείται η έκδοση παραστατικών εσόδων ανά πελάτη - καταναλωτή, στις περιπτώσεις που διενεργούνται συναλλαγές με ηλεκτρονική καταγραφή, βάσει παγίων εντολών πελατών, εφόσον το συγκεντρωτικά εμφανιζόμενο έσοδο αναλύεται σχετικά.

H απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Kυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!