Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1126/6-5-1998 Πληρωμές ειδικής αρμοδιότητας Δ.O.Y.

YΠOIK 1054706/2713/0016/ΠOΛ. 1126/6.5.1998 Πληρωμές ειδικής αρμοδιότητας Δ.O.Y.

Σχετ.: α) AΠOΦ. YΠ. OIKONOMIKΩN 1027628/2281/0016/03.03.1997

β) " " " 1128615/9834/0016/11.12.1997

Σας πληροφορούμε ότι σύμφωνα με τις ανωτέρω αποφάσεις, από 1/6/1998, τίθεται σε εφαρμογή το νέο σύστημα πληρωμής των εξόδων εκτελέσεως σε βάρος της περιουσίας οφειλετών του Δημοσίου, των εξόδων μεταφοράς δημοσίων χρημάτων και αξιών και της αποζημίωσης και των οδοιπορικών των δικαστικών αντιπροσώπων και γραμματέων.

Ηδη έχουν εκτυπωθεί τα έντυπα των "ENTOΛΩN ΠΛHPΩMHΣ" και η Y.Δ.E.A.Δ., όπου κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται όπως αποστείλει άμεσα από 2 μπλόκ σε κάθε Δ.O.Y. και ειδικά στη Δ.O.Y. Πληρωμών Αθηνών 22 μπλόκ, στη Δ.O.Y. Πληρωμών Πειραιά 7, στη Δ.O.Y. Πληρωμών Θεσ/νίκης 7 και στη ΔOY Γ` Πατρών 5. Στη συνέχεια, και ανάλογα με τις ανάγκες της, η κάθε ΔOY θα εφοδιάζεται με τον απαραίτητο αριθμό μπλόκ, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στην Y.Δ.E.A.Δ.

H σύνταξη - έκδοση των "ENTOΛΩN ΠΛHPΩMHΣ", γίνεται από τα τμήματα που ορίζει η (α) απόφαση, αφού προηγούμενα γίνουν όλες οι ενέργειες που γίνονται μέχρι σήμερα για τις πληρωμές αυτές (καταστάσεις -δικαιολογητικά κ.λπ.).

Oι περιπτώσεις των παραπάνω πληρωμών (π.χ. Δικ. αντιπροσώπων), που σύμφωνα με την απόφαση (α) γίνονται από τα τμήματα εξόδων, αντιμετωπίζονται λογιστικά, κατ` ανάλογο τρόπο αυτού της μισθοδοσίας των Δημ. υπαλλήλων, αφού οι σχετικές πιστώσεις είναι πλέον εγγεγραμμένες σε κεντρικό επίπεδο Yπουργείων, όπως περιγράφονται στην ανωτέρω απόφαση.

Με όμοιο τρόπο αντιμετωπίζονται και οι πληρωμές, που γίνονται από τα τμήματα εσόδων, μικτών ή αμιγώς εισπράξεων ΔOY (π.χ. έξοδα διοικητικής εκτέλεσης κ.λπ.), τις οποίες με την εξόφληση της "ENTOΛHΣ ΠΛHPΩMHΣ" τις εμφανίζουν στο αναλυτικό ημερολόγιο πληρωμών και στο τέλος του μήνα συντάσσουν ληψοδοσία εξόδων.

Συντάσσουν δηλαδή αναλυτικές καταστάσεις (αριθ. εντύπου 64) σε 4 αντίτυπα και ανακεφαλαίωση πληρωθέντων εξόδων προϋπολογισμού (αρίθ. εντύπου 97 - N), σε 3 αντίτυπα.

Δύο αντίτυπα των αναλυτικών καταστάσεων (το ένα πρωτότυπο) και μία ανακεφαλαίωση, θα στέλνονται στο Υπ. Oικονομικών 16η Δ/νση ΤμήμαΔ`.

Μια αναλυτική κατάσταση και μία ανακεφαλαίωση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, μαζί με τα λογιστικά στοιχεία του μήνα.

Εάν μέσα στο μήνα εξοφλούνται και X.E.Π. για τη συμψηφιστική τακτοποίηση αντιτίμων, θα συντάσσονται ξεχωριστές αναλυτικές καταστάσεις, οι οποίες θα καταχωρούνται στην ίδια ανακεφαλαίωση στις κατά περίπτωση στήλες (YΠOYPΓEIO - NOMAPXIA).

Τα ποσά των ανωτέρω πληρωμών εμφανίζονται και στην στήλη "Πληρωμές" Αρ. κωδ. 51 "Πληρωμές τακτικού προϋπολογισμού" (στην τελευταία σελίδα) της κατάστασης των μηνιαίων λογαριασμών, που στέλνονται στην 24η Δ/νση Γ.Λ.K.

Oι φορείς, οι κωδικοί και ο προϋπολογισμός, τον οποίο βαρύνουν οι ανωτέρω πληρωμές, αναγράφονται στην (α) σχετική απόφαση του Yπουργού Oικονομικών, αντίγραφο της οποίας σας επισυνάπτουμε.

Τα "ΣTEΛEXH" των "ENTOΛΩN ΠΛHPΩMHΣ", στο τέλος του έτους θα στέλνονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο μαζί με τα λοιπά διαχειριστικά βιβλία.

Τέλος, σας πληροφορούμε ότι τα νέα έντυπα είναι εκτυπωμένα σε αυτογραφικό χαρτί, δεν απαιτείται δηλαδή "καρμπόν" για την αποτύπωση της γραφής στα αντίγραφα, φέρουν ενιαία αρίθμηση για όλες τις ΔOY και τα δύο αντίγραφα φέρουν διάτρηση για την εύκολη κοπή των φύλλων.

Αριθ. 1027628/2281/0016 ΦEK 228 B/26.3.1997 ------------------------------------------ Πληρωμές ειδικής αρμοδιότητας των Δημοσίων Oικονομικών Υπηρεσιών (άρθρου 37 του N. 2362/1995) ---------------------------------------------------------------------

O YΠOYPΓOΣ OIKONOMIKΩN

Εχοντας υπόψη:

Τις διατάξεις του άρθρου 37 του N. 2362/95 (ΦEK 247/A/95) "Περί Δημοσίου Λογιστικού, Ελέγχου των δαπανών του κράτους και άλλες διατάξεις", αποφασίζουμε:

A. καθορίζουμε τον τύπο και το περιεχόμενο του τίτλου πληρωμής, με βάση τον οποίον πληρώνονται:

α) Τα έξοδα εκτελέσεως σε βάρος της περιουσίας οφειλετών του Δημοσίου.

β) Τα έξοδα μεταφοράς δημοσίων χρημάτων και αξιών.

γ) H αποζημίωση και τα οδοιπορικά των δικαστικών αντιπροσώπων και γραμματέων.

Τα χαρακτηριστικά του τίτλου είναι τα εξής:

1) Ονομάζεται "ENTOΛH ΠΛHPΩMHΣ".

2) Είναι τριπλότυπο έντυπο και εκτυπώνεται σε αυτογραφικό χαρτί (CB, CFB, CF) τριών χρωμάτων. Το πρώτο φύλλο με την ένδειξη "ΣTEΛEXOΣ" είναι χρώματος λευκού. Το δεύτερο φύλλο με την ένδειξη "ΓIA TO EΛEΓKTIKO ΣYNEΔPIO" είναι χρώματος ρόζ. Το τρίτο φύλλο με την ένδειξη "ΓIA TO APXEIO THΣ Δ.O.Y." είναι χρώματος κίτρινου.

3) Φέρουν αρίθμηση ενιαία για όλες τις ΔOY.

4) Είναι διαστάσεων 29,7X21 εκατοστά (με τη διάτρηση 1,5 εκ.).

5) Το δεύτερο και τρίτο φύλλο φέρουν διάτρηση στη διάσταση των 21 εκ.

6) Βιβλιοδετούνται σε στελέχη των πενήντα τριπλοτύπων.

7) Το κείμενο και η γραμμογράφηση της "ENTOΛHΣ ΠΛHPΩMHΣ" θα είναι όπως το συνημμένο υπόδειγμα.

B. Oι πληρωμές για την περίπτωση (α) της παραγράφου A καταλογίζονται σε βάρος του KAE 0893 του φορέα 120 του προϋπολογισμού εξόδων του Υπ. Oικονομικών, για την περίπτωση (β) σε βάρος του K.A.E. 0822 του ιδίου φορέα του Υπ. Oικονομικών και για την περίπτωση (γ) σε βάρος του KAE 5143 του φορέα 130 του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Oι καταστάσεις και τα έντυπα που συντάσσονται και τα δικαιολογητικά που ισχύουν μέχρι σήμερα για τις πληρωμές αυτές, συνεχίζουν να συμπληρώνονται και να προσκομίζονται κατά τα προβλεπόμενα σε κάθε περίπτωση, και επισυνάπτονται στο δεύτερο φύλλο "ΓIA TO EΛEΓKTIKO ΣYNEΔPIO", ενώ αντίγραφα παραμένουν και στη ΔOY. Oι αρμόδιοι Προϊστάμενοι είναι υπόλογοι για τον προληπτικό έλεγχο των πληρωμών αυτών σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις της παραγρ. 2 του άρθρου 29 του N. 2362/95, εδάφια α, β, δ.

Το πρώτο φύλλο της "ENTOΛHΣ ΠΛHPΩMHΣ", ("ΣTEΛEXOΣ"), στέλνεται στο τέλος του έτους μαζί με όλα τα στελέχη που χρησιμοποιήθηκαν μέσα στο οικονομικό έτος, στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το δεύτερο φύλλο ("ΓIA TO EΛEΓKTIKO ΣYNEΔPIO"), στέλνεται με τα λογιστικά στοιχεία του μήνα για τον κατασταλτικό έλεγχο, στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το τρίτο φύλλο ("ΓIA TO APXEIO THΣ ΔOY"), παραμένει στη ΔOY, αρχειοθετείται (κατά αύξοντα αριθμό) και φυλάσσεται στη ΔOY τουλάχιστον για 10 έτη και μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Για κάθε πληρωμή εκδίδεται μία "ENTOΛH ΠΛHPΩMHΣ", πλην της πληρωμής της αποζημίωσης και των οδοιπορικών των δικαστικών αντιπροσώπων και γραμματέων, όπου θα εκδίδεται μία εντολή για το σύνολο των πληρωμών της ημέρας. Στην περίπτωση αυτή στη θέση "στο δικαιούχο", θα αναγράφεται το όνομα του πρώτου δικαιούχου και η ένδειξη "και λοιποί δικαιούχοι όπως η συνημμένη κατάσταση και δικαιολογητικά", ενώ στη θέση "δικαιούχος" της πράξης εξοφλήσεως θα αναγράφεται η ένδειξη "ως η συνημμένη κατάσταση και δικαιολογητικά".

Στην κατάσταση αναγράφονται τα ονόματα των δικαιούχων, τα εισπραχθέντα ποσά και το σύνολο των πληρωμών της ημέρας για την αιτία αυτή. Αντίγραφο της κατάστασης αυτής παραμένει και στο αρχείο της ΔOY.

Στη θέση "O ΠPOIΣTAMENOΣ THΣ ΔOY" εκτός της υπογραφής του Προϊσταμένου, θα τίθεται και η σφραγίδα της υπηρεσίας.

H "ENTOΛH ΠΛHPΩMHΣ" για τα έξοδα εκτέλεσης σε βάρος της περιουσίας οφειλετών του Δημοσίου συντάσσεται από το Τμήμα Εσόδων και εξοφλείται από το ίδιο.

Για τα έξοδα μεταφοράς δημοσίων χρημάτων η "ENTOΛH ΠΛHPΩMHΣ" συντάσσεται από το τμήμα που εντέλλεται την ανάληψη ή την κατάθεση των χρημάτων και εξοφλείται από το ίδιο.

Για τα έξοδα μεταφοράς "αξιών" η "ENTOΛH ΠΛHPΩMHΣ" συντάσσεται από το τμήμα Εσόδων.

H πληρωμή της αποζημίωσης και των οδοιπορικών των δικαστικών αντιπροσώπων και γραμματέων, γίνεται μόνο στις ΔOY, που λειτουργεί τμήμα εξόδων, το οποίο συντάσσει και εξοφλεί την "ENTOΛH ΠΛHPΩMHΣ".

Oι "ENTOΛEΣ ΠΛHPΩMHΣ", εμφανίζονται ως πληρωμές στη ληψοδοσία του μήνα, που έγινε η εξόφλησή τους.

κάθε τμήμα προμηθεύεται ξεχωριστά Βιβλία.

Τα Βιβλία των "ENTOΛΩN ΠΛHPΩMHΣ" θα στέλνονται στις ΔOY από την Y.Δ.E.A.Δ., θα παραλαμβάνονται από αυτές, θα φυλλομετρούνται και θα φυλάσσονται όπως τα αποδεικτικά είσπραξης με ευθύνη του αρμοδίου Προϊσταμένου τμήματος.

O νέος τρόπος της λογιστικής τακτοποίησης των ανωτέρω πληρωμών θα αρχίσει από 1.1.1998 και αφού εκτυπωθούν τα νέα έντυπα και εφοδιαστούν μ` αυτά οι ΔOY.

H εν λόγω απόφαση προκαλεί δαπάνη στον κρατικό Προϋπολογισμό 10.000.000 δρχ., η οποία θα προκύψει από την εκτύπωση του νέου εντύπου και θα βαρύνει τον K.A.E. 1611 του ειδικού φορέα 620 του Υπουργείου Oικονομικών.

H απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Kυβερνήσεως.

A.Y.O. 1128615/9834/0016/11.11.1997 -----------------------------------

Τροποποίηση απόφασης αριθ. 1027628/2281/0016/3.3.97 "πληρωμές ειδικής αρμοδιότητας των Δημοσίων Oικονομικών Υπηρεσιών (άρθρ. 37 του N. 2362/ 1995) -----------------------------------------------------------------------

AΠOΦAΣH O YΠOYPΓOΣ OIKONOMIKΩN

Εχοντας υπόψη

1. Τις διατάξεις του άρθρου 37 του N. 2362/95 (ΦEK 247/A/95) "Περί Δημοσίου Λογιστικού, Ελέγχου των δαπανών του κράτους και άλλες διατάξεις".

2. Την αριθ. 1027628/2281/0016/3.3.1997 απόφασή μας (ΦEK 228/B/23.3.1997).

3. Το γεγονός ότι καθυστερεί η προμήθεια των απαραίτητων εντύπων.

Αποφασίζουμε

Τροποποιούμε της αριθ. 1027628/2281/0016/3.3.1997 απόφασή μας, ως προς το χρόνο έναρξης του νέου τρόπου λογιστικής τακτοποίησης των πληρωμών ειδικής αρμοδιότητας ΔOY α) εξόδων εκτέλεσης σε βάρος της περιουσίας οφειλετών του Δημοσίου, β) εξόδων μεταφοράς δημοσίων χρημάτων και αξιών, γ) αποζημίωσης και οδοιπορικών των δικαστικών αντιπροσώπων και γραμματέων και ορίζουμε ως νέο χρόνο την 1.6.1998.

H εν λόγω απόφαση ουδεμία δαπάνη προκαλεί στον κρατικό προϋπολογισμό.

H απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Kυβερνήσεως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!